Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
De Tien Geboden

De Tien Geboden

Ratings: (0)|Views: 0|Likes:
Published by José Desard
De Tien Geboden van Moshe - Ex.20:3-17
in de Ancient-Hebrew versie.
De Tien Geboden van Moshe - Ex.20:3-17
in de Ancient-Hebrew versie.

More info:

Published by: José Desard on Jul 17, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/20/2013

pdf

text

original

 
 
Exodus 20 : 1-17
gelezen door Ancient Hebrew ogen
1.
 
Gij zult voor u geen leiders hebben met andere normen dan deze die ik u gegeven heb(v.3)2.
 
Gij zult voor u niets aannemen wat u ertoe beweegt om mijn normen ànders uit te voerennoch aannemen wat sterk gelijkt op mijn normeringen van wie dan ook die u wil dominerent.a.v. de mind die door een ieder gevolgd wordtt.a.v. het lichaam dat hieraan ondergeschikt iswelke ook de consequenties moge zijn die van invloed zouden zijn op het lichaam(v.4) Gij zult u door dit soort betweters niet laten beïnvloeden, noch met hen omgaanwant ik ben de kracht die u het leven gegeven heeftik ben de kroon en de scepter die uw levenscylcus bepaald heeftik ben het die rekenschap eist.a.v. wat iedere opvoeder inhamert in de mindt.a.v. wat door hem voortgebracht en tot afgewerkt resultaat onderwezen wordtt.a.v. een ieder die zich hiertegen verzet en niet opvolgt wat aangeleerd wordt(v.5) ik ben het ook die met open armen een ieder warm onthaal en koesterdie naar mijn leringen luistert, ze ter harte neemt en volbrengt wat ik zeg(v.6)3.
 
Gij zult het (opvoedende) woord van Elohim uw levengever niet in uw vaandel dragenom het vervolgens vruchteloos te laten liggen, want dit woord zal op termijn toch de levenskrachtervan doen uitspruiten – u ten spijt – maar dan bij diegenen die het wel zullen volbrengen(v.7)4.
 
Ploeg, zaai, oogst, snoei en bewerk er elke letter van die zijn inwerkend licht zal doen uitstralen totmen er volkomen van doordrongen is en men op termijn er zeer bedreven mee zal omgaan(v.8) Tijdens deze periode van implementatie van mijn woord is de opvoeder aansprakelijk voor alles watdoor hem verwezenlijkt wordt(v.9) Maar de dag dat de leerling zelf verantwoordelijk gesteld wordt voor zijn gedrag, ben ik het die bijhem met mijn kroon en scepter zijn intrek zal nemen en zal hij van niemand nog opvoedkundige lessenhoeven te krijgen, en dat geldt voor een ieder, zowel voor uw zoon als de dochter, zowel voor uwarbeider als arbeidster, zowel voor wie door u onderhouden wordt als voor de inwonendevreemdeling die conform mijn gedragregels in de gemeenschap leeft(v.10) Want in de dagen dat ze nog van begin tot hun einde in vorming waren heeft Elohimde hemelen en de aarde en de wateren gemaakt met alles wat er in huist tot de dag dat zijzelfbedruipend werden en zich verantwoord wisten te gedragen.Omwille van het feit dat ze zich gedroegen naar de hand van de levengever keurde hij dit goed op diedag, nam bij hen zijn intrek zodat alles op termijn zou wandelen zoals hij dit gesteld had(v.11) 
 
 
5.
 
Waardeer de bekwame en behoedende hand van uw vader en uw moeder om op termijnhun bekwaamheden toe te eigenen naar de maatstaven die de levengever op aarde in hunhanden gegeven heeft(v.12)6.
 
Gij zult geen schade ontketenen, maar ieder hiertegen behoeden(v.13)7.
 
Gij zult niet heimelijk zijn(v.14)8.
 
Gij zult geen beslag leggen op andermans goed om het uwe te vermeerderen(v.15)9.
 
Gij zult geen verklaring afleggen aangaande uw naaste als uw getuigenis niet sluitend is(v.16)10.
 
Gij zult geen drang koesteren ten aanzien van het huis van uw naaste, of zijn vrouw, of zijnbezittingen, of wie voor hem werkt, of wat hij onderhoudt of wat maar ook dat onder zijnhoede is.(v.17) 
 ______________________________
 
 
I
a
1
Ik ben YHWH uw kroon en uw scepter, die u heelhuids uit de aarde die u in zijnban hield aangedreven heb, uit het huis waar u als slaaf bejegend werd(v.2) Gij zult als leiding voor uw hand geen andere kroon en scepter hebben dan dezedie conform is met de woorden uit mijn mond(v.3) 
10
y rb
2
Gij zult u door niets laten bewegen te doen wat opstandig is tegen mijn woordnoch aannemen wat sterk gelijkt op mijn woordent.a.v. wie uw huis wil beïnvloeden om hun visie op te volgen of t.a.v. welke kracht men initiëert om uw huis er ondergeschikt aan te maken of t.a.v. welke beïnvloeding ook die u ondergeschikt maakt om hun wil tevolbrengen(v.4) Gij zult u door deze betweters niet laten beïnvloeden, noch als slaaf dienen wantik ben uw levengever, YHWH, uw kroon en uw scepterik ben de kracht en de norm die uw levenscylcus bepaald heeftik ben het die rekenschap en verantwoording eis zoals alles zich hoort tegedragen en zoals mijn vermogen zich in het huis dient te volbrengent.a.v. wat ieder huis voortbrengtt.a.v. wat er verwerkt, gedacht en opgevoedt wordtt.a.v. de leraars die leren testen iets te aanvaarden of te weerhouden(v.5) ik ben het ook die met open armen een ieder warm die getuigt van dezegezonde kracht , mijn raad ter harte neemt, ze overpeinst en ernaar handelten anderen op dezelfde wijze behartigt.(v.6) 
20
k fvg
3
Gij zult het (opvoedende) woord van Elohim uw levengever niet in uw vaandeldragenom het vervolgens vruchteloos te laten liggen, want dit woord zal op termijn tochde levenskracht ervan doen uitspruiten – u ten spijt – maar dan bij diegenen diehet wel zullen volbrengen(v.7) 
30
l td
4
Ploeg, zaai, oogst, snoei en bewerk er elke letter van die zijn inwerkend licht zaldoen uitstralen tot men er volkomen van doordrongen is en men op termijn erzeer bedreven mee zal omgaan(v.8) Tijdens deze periode van implementatie van mijn woord is de opvoederaansprakelijk voor alles wat door hem verwezenlijkt wordt(v.9) Maar de dag dat de leerling zelf verantwoordelijk gesteld wordt voor zijn gedrag,ben ik het die bij hem met mijn kroon en scepter zijn intrek zal nemen en zal hijvan niemand nog opvoedkundige lessen hoeven te krijgen, en dat geldt voor eenieder, zowel voor uw zoon als de dochter, zowel voor uw arbeider als arbeidster,zowel voor wie door u onderhouden wordt als voor de inwonende vreemdelingdie conform mijn gedragregels in de gemeenschap leeft(v.10) Want in de dagen dat ze nog van begin tot hun einde in vorming waren heeftElohimde hemelen en de aarde en de wateren gemaakt met alles wat er in huist tot dedag dat zij zelfbedruipend werden en zich verantwoord wisten te gedragen.Omwille van het feit dat ze zich gedroegen naar de hand van de levengeverkeurde hij dit goed op die dag, nam bij hen zijn intrek zodat alles op termijn zouwandelen zoals hij dit gesteld had(v.11) 
40
mh
5
Waardeer de bekwame en behoedende hand van uw vader en uw moeder om optermijn hun bekwaamheden toe te eigenen naar de maatstaven die de levengeverop aarde in hun handen gegeven heeft(v.12) 
50
n

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->