Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Els camins de la imaginació - La Vanguardia

Els camins de la imaginació - La Vanguardia

Ratings: (0)|Views: 28|Likes:
Published by Bruno Cazalibros

More info:

Published by: Bruno Cazalibros on Jul 24, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/24/2012

pdf

text

original

 
36
LAVANGUARDIA DIUMENGE, 22 JULIOL 2012
NÚRIA ESCUR
Barcelona
 A 
lacantonadad’Ari-bau amb Consellde Cent continuapenjada la placaque recorda queCarmen Laforetvaimaginarenund’aquestspisosombres i esclats de les vides delsseus personatges de
Nada
, la no-vel·la amb què guanyaria el pre-miNadal.Hihaunaaltramanerad’entendre el que expliquen elsllibres: es tracta de
veure’ls
enllocdellegir-los.Moltssónelstí-tols que conviden a un recorre-gut geogràfic i històric. De vega-deslesrutessónguiadespelsma-teixos autors o per professionals,a partir de trobades amb els lec-tors; en d’altres ocasions noméss’adjunten mapes als llibres i ca-da lector ressegueix el camí a laseva manera.La llista de llibres que han ge-neratrutesliteràriesésgranivanafegint-s’hi cada dia més. Reco-llim alguns títols sota el segell deGrup62:
Quanéremfeliços
,deRa-fel Nadal, proposa un recorregutperGironagràciesal’edicespe-cialdeDestinoqueinclouunma-pa amb els recorreguts de la in-fantesa del periodista i escriptorgironí, racons de la Costa Bravadescrits per aquest professional,fill de família nombrosa, que re-cuperalamemòriadelapostguer-ra. Compta ja amb sis edicions i30.000exemplarsvenutsd’unlli-bre que va guanyar el premi Pla.
 La metgessa de Barcelona
, deDavid Martí, ofereix escenarisbarcelonins dels segle XVI, desd’una ruta que s’adapta segonsles necessitats del grup que vul-guirealitzar-la.Encaraqueal’es-tiu aquesta activitat cessa, es re-prendrà durant la Setmana delLlibre a Català, el proper dia 15de setembre, a la tarda. La ins-cripció va a càrrec dels mateixosorganitzadors. L’autor, DavidMartí, molt actiu en Facebook iTwitter, ha arribat a organitzarprogramació de visites des de lamateixa xarxa.
 Elsanysrobats
,deTàniaJuste,proposa un itinerari per SantaMargalida i els Monjos; el llibreés una invitació a visitar el mu-seu Centre d’Interpretació del’Aviació Republicana i la GuerraAèria, de recent factura. Hi ha laintenciód’iniciarunavisitaalmu-seu a partir del llibre.
 El pont dels jueus
, de MartíGironell(encastellà,publicatperEl Andén), posa la seva mirada aBesalúielsseus seguidorspodengaudir d’una ruta literària a tra-s de l’oficina de turismed’aquestalocalitat.
 L’homedel pi- jama de seda,
de Màrius Carol,torna a Palamós,
El secret de Pi-casso: Horta de Sant Joan,
deFrancesc Miralles (en castellàeditat per Umbriel), s’explicaamb una edició especial que in-clou el mapade Terres de l’Ebre.
 Rere els murs
, de NúriaEsponellà (en castellà editat perRoca) pot rememorar-se a travésd’una visita guiada que ofereix elmonestir de Sant Pere de Rodes.Sialgúvolconvertirenrealitatles pàgines de
L’ombra del vent
,deRuizZafón(Planeta)o
 Lacate-draldelmar
d’IldefonsoFalcones(Grijalbo), Icono Serveis Cultu-ralsofereixunpasseigd’unesdu-eshoresimitjaperlessevesloca-litzacions, una manera de donarsortida a les rutes culturals mésbarcelonines. Entre els recorre-guts que poden realitzar-se, gui-ats per un professional, s’incloutambé
Paraules d’amor
, de DavidEscamilla, amb una ruta literàriagestionada per Atrápalo (www. YouTube.com/actividades/ruta-literaria-paraules-d-amor-e58814).Casos singulars són, expliquenels seus editors, els llibres deJaume Cabré.
Senyoria,
de laqualexisteixunaedicióacadèmi-
UN FENOMEN CREIXENT
De Zafón a Gironell,la llista de llibres quehan generat rutessegueix augmentant
ARXIU
ESCRIPTOR I GUIA
Les rutes són guiadesper professionals i finsi tot pels mateixosautors de les obres
Llibres per llegir-los i per veure’ls
Elscaminsdelaimaginació
 Rutesperrememorarinsituelspaisatgesd’obresliteràries
Cultura

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->