Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Prima Solie Ingereasca

Prima Solie Ingereasca

Ratings: (0)|Views: 2|Likes:
Published by A:M:5743

More info:

Published by: A:M:5743 on Jul 24, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/13/2013

pdf

text

original

 
PRIMA SOLIE ÎNGEREASCĂşi închinaţi-vă Celui…”CUPRINS:
1.
Deschidere: 45 Mărim pe Cel sfânt!2.Rugăciune
3.COR + COM: 264 Ca un u de viaţă – de înţat
4.
Introducere -
5.
 Poezie: Cui să mă închin -
6.
COR: 9 – Vă închinaţi
7.
Tema I – 
8.
Tema II: Apetitul -
9.
Tema III: Lăcomia – 
10.
Tema IV: Îmbrăcămintea – 
11.
Tema V: Mândria – 
12.
COR: 149 Să ne-nchinăm
13.
Tema VI – 
14.
Tema VII – 
15.
 Poezie: Adevărata închinare – 
16.
COR: Zâmbet şi floare
17.
Încheiere A -
18.
Încheiere B – 
19.
Încheiere C – 
20.
COR: Mare şi sfânt21.Cuvânt pastor – 
22.
Închidere: 26 Ne plecăm în adorare23.Rugăciune
24.
COR: Spune-mi Isuse
25.Postludiu – ieşire
Deva, 14 aprilie 2007
 
INTRODUCERE
„…şi închinaţi-vă Celui ce a făcut cerul şi pământul,marea şi izvoarele apelor!”.
Prima solie îngerească începe cu temerea deDumnezeu şi se continuă cu închinarea. Fiecare din acestedouă imperative este însoţit de o motivaţie:
„Temeţi-vă de Dumnezeu şi daţi-I slavă
căci a venit ceasul judecăţii Lui”,
 şi partea a doua a soliei de care ne vom ocupa astăzi, „şiînchinaţi-vă Celui ce
a făcut cerul şi pământul, marea şi izvoarele apelor!” 
.
Pentru acest fapt trebuie să ne închinăm Lui, pentrucă El este Creatorul nostru şi al planetei pe care locuim cutot ce este pe ea, precum şi al lumilor din Univers.Faptul că această solie este dată în legătură cu timpulsfârşitului, nu este întâmplător. Ea a început la mijloculsec. XIX–lea când începe să se pună bazele unui ateism zisştiinţific, când se încearcă excluderea lui Dumnezeu dinUniversul creat de El, folosindu-se în scopul acesta deunele descoperiri ştiinţifice din domeniul chimiei, paleontologiei şi biologiei.În a doua parte a secolului XIX se fondează cele maivirulente doctrine evoluţioniste care spulberă credinţa înDumnezeu din multe suflete insuficient întemeiate. Lupta pentru excluderea Creatorului din inimile oamenilor şi dincreaţiunea Sa, continşi se va înti. De aceea soliaîngerului I este nu numai actuală, ci şi de viitor.De ce trimite Dumnezeu o astfel de solie? Are Elnevoie de închinarea noastră? Nicidecum. Noi avem nevoiede acest lucru. Închinându-ne Lui, luăm legătură cu SursaPuterii şi a Vieţii. Închinarea în faţa Sa nu-L ridică pe El, ci pe noi. Este singura cale prin care putem scăpa de idolii
 
noştri. Fiecare om se închină cuiva. Aşa cum Pavel îigăseşte pe atenieni foarte religioşi pentru faptul că aveaucetatea plină de zei şi de altare între care şi un altar pe carescria: „unui Dumnezeu necunoscut”, tot a este şi cuinima omului în general, şi chiar a multor creştini.Inima a devenit un templu păgân plin de idoli cărorali se aduce închinare şi printre aceştia figurează şi altarulunui Dumnezeu necunoscut. Acest din urmă Dumnezeu, demulţi necunoscut, a creat lumea şi tot ce este în ea, spunePavel atenienilor. Desigur că o astfel de închinareamestecată, compromisă (şi lui Dumnezeu şi idolilor) aredarul de a ne ţine departe de Împărăţia Cerurilor.În Spiritul Profetic citim:
Căci bani nu sunaruncaţi pe lucruri care sunt numai nişte idoli nefolositori,care ocupă mintea, timp şi forţe, ce ar putea fi folosite pentru scopuri mai înalte. Câte sume nu sunt cheltuite pentru cumpărarea de case şi mobile scumpe, pentru plăceri egoiste, sau pentru alimente nesănătoase şi pentru pofte vătămătoare.
(Divina Vindecare p. 146)Dar aceşti idoli sunt cei din afara corpului nostru, dar sunt mult mai mulţi idoli în interior. În Ezechiel 14:3 p.p.citim:
„Fiul Omului, oamenii aceştia îşi poartă idolii îninimă şi îşi pironesc privirile pe ceea ce i-a făcut să cadă înnelegiuire.”
Purtătorul şi închinătorul nu-şi dă seama în cele maimulte cazuri de prezenţa lor în propria lui inimă. Solia I-aîngerească pare să ne spună: nu vă mai închinaţi idolilor  pentru a nu fi distruşi împreună cu ei şi voi, ci
„închinaţi-vă Celui ce a făcut cerul şi pământul, marea şi izvoareleapelor”
pentru a fi salvaţi de mânia care se apropie.Singura cale de a scăpa de idoli este primirea lui Hristos îninimă ca Domn Creator.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->