Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Dona -Etika Mjeksore

Dona -Etika Mjeksore

Ratings: (0)|Views: 517|Likes:
Published by Alban Hoxha

More info:

Published by: Alban Hoxha on Jul 25, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/08/2014

pdf

text

original

 
Burimet e kodeksit tee tikes mjekesore jane betimi i mjekut (versioni i Gjeneves),parimet epergjitheshme tee tikes mjeksore (humanitet dhe drejtesi) dhe rregullat juridike qe jane nelidhje me profesionin mjekesor.Me ane te kodeksit te etikes percaktohen detyrat dhe obligimet e mjekut ndaj pacientit,ndajvehtes dhe ndaj kolegeve te vet gjate punes se tij profesionale dhe mjeksore.Kodeksi i etikesmjekesore veqanarisht potencon se punetori shendetesor veprimtarin e vet ia kushtonshendetit dhe jetes se njeriut,si vlere me e madhe e shoqerise.Nder detyrat paresore teetikes mjekesore jane mbrojtja shendetesore ,masat preventive dhe perparimi i shkences semjekesise.KODEKSI INTERNACIONAL I ETIKES MJEKESOREKodeksi internacional i etikes mjekesore eshte aprovuar ne Kuvendin e trete te shoqatesboterore te mjekeve ,ne Londer ne vitin 1949.Ky kodeks kryesisht u dedikohet mjekeve dheparaqet perpunimim e metejshem te parimeve themelore te etikes mjekesore dhe eshte iobliguar per te gjithe punetoret shendetesor.Kodeksi internacional i etikes mjekesore perbehet prej te pjesesh:-rregullat e pergjitheshme (detyrart e mjekut ndaj vehtes)-obligimet emjekut ndaj pacientit,dhe-normat e mjekeve ndajt njeri tjetrit (merredheniet me koleget)TEKSTI I KODEKSIT INTERNACIONAL TE ETIKES MJEKESORE1) Regullat e pergjitheshme:Mjeku duhet gjithmon qe ne kufijt e humanitetit dhe misionit social te vet ,te kete moralshembullor dhe te respektoj rregullat morale te profesionit te vet.Mjeku asnjeher nuk duhet gjate kryerjes se profesionit te vet te udhehiqet nga motive teshfrytezimit personal.Si joetike konsiderohen keto veprime :-cdo lloj i reklamimit dhe publiciteteve te tjera ,perveq atyre qe jan qarte te pranuara meligjin nacional te etikes mjekesore.-bashkepunimi me cdo lloj te sherbimit medicinal net e cilen mjeku nuk do te ketpamvashmeri profesionale.-marrja e cfardo sasie te hollash ne lidhje me dhenien e ndihmes te semurit perveqshperbimit profesional.Mjekesve u ndalohet te japin keshilla ose te kryejne ndonje veprim medicinal qofteprofilaktik.diagnostik ose terapeuitik i cili nuk eshte ne iteres direct te te semuarit dhe i ciliposaqerisht do te dobesonte fuqine e tije fizike dhe mentale.2) Obligimi i mjekut ndaj te semuarit

Activity (2)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->