Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
6Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Aruncarea La Poarta Din Saritura-handbal

Aruncarea La Poarta Din Saritura-handbal

Ratings:
(0)
|Views: 1,535|Likes:
Published by Matei Adriana

More info:

Published by: Matei Adriana on Jul 30, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/13/2013

pdf

text

original

 
Aruncarea la poarta din saritura
Exercitiul 1.
Jucatorii sunt dispusi pe mijlocul terenuluiin sir cate unul, cu un distribuitor la distantade 4-6 m, lateral. Se executa pase din deplasare, prindere, dribling si aruncare la poarta (fig. 1).
Recomandari:
Prin intermediul acestui exercitiu se perfectioneaza prinderea si pasarea mingii din alergare, aruncarea la poarta din sprijin pe sol sau din saritura.
Exercitiul 2.
Jucatorii sunt dispusi pe patru grupe, pe posturilede interi si de centru. Cei din linia de 9 m paseazain diagonala varfului, alearga, reprimesc mingea,incruciseaza si arunca la poarta (fig. 2)
Recomandari
Aruncarile la poarta se fac din saritura, sprijin pesol sau din alergare.Exercitiul este valabil si pentru faza a II-a.
 
Exercitiul 3.
Jucatorii sunt dispusi pe posturile de la9m. Aruncari la poarta din saritura precedatede incrucisare simpla. Dupa aruncare cel carea pasat recupereaza mingea si se deplaseaza lasirul opus (fig. 3)
Recomandari
Exercitiul este folosit pentru antrenarea aruncarilor la poarta, de la 9 m.Incrucisarea se face la distanta cat mai mare, pentru a da posibilitatea jucatorilor sa se lanseze, pentru a crea deprinderea de a sari la distantafata de aparatori.
Exercitiul 4.
Jucatorii sunt dispusi pe doua siruri pe posturile:inter stanga (cu mingea) si inter dreapta. Pasade inter la inter urmata de aruncare la poarta.Jucatorul care a pasat ultimul recupereaza mingeasi trece la sirul opus (fig. 4)
Recomandari
Exercitiul se foloseste pentru perfectionareaaruncarilor.Pasa va fi precedata de elan cu pas adaugatsau incrucisat.
 
Exeritiul 5.
Jucatorii sunt dispusi pe urmatoarele posturi:inter stanga, extrema stanga si centru. Interulstanga (1), paseaza extremei (2), acesta transmitecentrului (3) care patrunde oblic si incruciseazacu interul care arunca la poarta (fig. 5)
Recomandari
Prin intermediul acestui exercitiu se realizeazacolaborarea intre cele trei posturi: transmitereamingii spre extrema deplaseaza zona, centrul face paravan jucatorului inter care arunca la poartanestingherit.
Exercitiul 6.
Jucatorii sunt dispusi pe cele trei posturi de la 9 m.Aruncari la poarta de la distanta precedate deincrucisare si transmitere, in felul urmator: jucatorul centrl (1) executa dribling spre interulstanga (2), acesta primeste mingea pe care o transmiteinterului dreapta (3), care arunca la poarta (fig. 6)
Recomandari
Se perfectioneaza incrucisarea simpla, pasa la distantasi aruncarea la poarta din sprijin pe sol, din saritura sicu evitare.Interul stanga ameninta poarta printr-o fenta dearuncare dupa care paseaza interului din partea opusa.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->