Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
14Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Teknik MPRC Trading Sistem

Teknik MPRC Trading Sistem

Ratings: (0)|Views: 1,933 |Likes:
Published by Wahda Putu Maulana
Find Greatest Way to Win with Forex Trading System. MPRC is The Best
Find Greatest Way to Win with Forex Trading System. MPRC is The Best

More info:

Categories:Business/Law, Finance
Published by: Wahda Putu Maulana on Aug 01, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

02/18/2014

pdf

text

original

 
 NOTA ASAS MPRC
 
MPRC1 & SCALPING
MPRC1 ini adalah perkara2 KECIK aje...actually MPRC1 ni kita just nak tahu sama ada BP mengerakkan PRICEkemana...adakah menembusi MPRC4 atau yg lain2 ataupun tidak...jikatidak...ini bermaksud PRICE masih berada dalam MPRC4 dan dalam keadaanyang sama dalam MPRC1 ada MPRC1.... so, kita perlu tahu adakah inibenar2 BP atau RT. jadi
BP FIZIKALnya 30 pip
ke atas yang
bawah 30 itu adalah RT..
. BIla kita SCALPING dalam hanya dalam MPRC1, kita perlu perhatikan CSBP yang sebelum2nya...okey faham ni betul2 NORMALLY, BP akan keluar 1 jam sahaja dan kemudian market akan menjadi SIDEWAY...contoh MARKET hariini BP belum ada...so kita guna MPRC yang lebih besar...so, itu juga x jadi masalah coz dalam MPRC lagi besar lagi bagus, coz POTENTIALnyer punbesar... teknik SCALPING dengan MPRC1 ni MOHD RT dah ade bagi kat group....so boleh lihat disitu...itu cara yangMUDAH dan PANTAS... SCALPING jgn ambik pip yg banyak 11 pip pun dah okey... STOP LOSS adalah 31
KENAPA 31?
 
ini jawapannyer...normally saya akan SCALPING selepas keluarBP kerana dalam perhatian saya selepas BP keluar MARKET akan SIDEWAY
 lebih kurang 3 ke 4 jam selepas itu....untuk selamatkan diri sayaletakkan 31 STOP LOSS kerana hanya BP sahajayg boleh pergi ke STOP LOSS untuk mencari BP keluar 2 jamberturut2 adalah perkara yg jarangberlaku bukan TIADA mmg ada tapi JARANG2....so kita sedar dengan RISK ygharus ditanggung tapi jika kita FOLLOW MM yg betul dengan 1 ke 3 kaliSTOP LOSS berturut2 belum tentu kita akan LOSS yg banyak dan MC.... kat sini PENGAWALAN MODAL KERUGIAN DAN KEUTUNGAN kita terurus dengan baik.... semuanya saya belajar dari kawan2 yg ada dalam FB dan diluarsana...sosaya CREATE MPRC ini more pada HUMAN BEHAVIOUR....TOTALLY.... thats why ianya banyak berceritakan tentang THEORY...bukan TECHNICAL.... MPRC jika kita nak FAHAM satu aje PENGORbANANNYER...iaitu kena FOKUSand buangkan semua METHOD dan IDEOLOGY yg lain2...coz saya nampak yangmenjadi MASALAH sekarang ni kurang keyakinan nak ENTRY coz AKAL masihdibelenggu dengan METHOD yg terlalu banyak.... bila kita belajar dengan satu perkara dan mahirkan satu perkara baru ada SOULnyer...insya-ALLAH... GOOD LUCK....percayalah ianya tidak sesusah yg anda sangkakan...tanyalah pada MEREKA2 yang sudah nampak.... Jika saya BERbOHONG apa yang saya dapat... - CIKGU AREJUG
 
REASON ENTRY
 
salam semua.... OKEY macam ni.... selepas kita buat MPRC dariMONTHLY sehingga H4....kita drag semua MPRC tersebut masuk kedalam CHART1h kita....so NORMALLY saya akan tunggu PRICE pergi ke MPRC saya...butada masa saya tidak menunggu dan terus ENTRY  REASON saya terus entry: 1. Saya mengikut MM iaitu RISK & REWARD saya...so walupun saya LOSS saya masih dalam KAWALAN. MM perkara yang penting dan peneylamat bila berlaku UNEXPECTED... 2. adalah kemahiran saya melihat markat dari awal pagi...pernah saya bagitahu dulukan...cuba tengok balik.... REASON 2 saya entry bila PRICE ergi ke MPRC... 1.apabila kita buka CHART then kita tengok PRICE sedang menuju ke arahMPRC kita....contoh MPRC4 anda perlu mahir dengan MASA...iaitu lihattinggal berapa minit lagi MASA CS h4 akan habis...NORMALLY saya akantunggu 30 minit sebelum ianya habis kemudian saya buka CHART di TFm30dan kebawah melihat berapa kuatnya MPRC itu dikawal... Kemudian sayamula entry disitu...satu persatu.... INGAT: bila anda REFER entry di H4 anda kena lihat MPRC4...begitulah berikutnya...insya-ALLAH.... sama juga konsep SCALPING...cuma ianya lebih mengecil..... ingat KOSEP: "setiap yang berlaku pada SKALA kecil ianya akan berulang pada SKALA besar" insya-ALLAH......GOOD LUCK frenzz.....
1. 2 Condition ENTRY
>>>LEARNING never ENDING<<< berapa kali mahu bagutahu lorrr..... 
CONDITION 1
.BILA MPRC4 dan MPRCd dicerobohi dan PRICE CS di TFH1 close diatas MPRC anda itu bermaknabuakan mainan anda...MARKET kan terus bergerak ke satu ARAH... 
CONDITION 2
.yang mengeluarkan itu bukan BP tetapi PRICE close di atas MPRC4 & MPRCd ianya akan tetapberlaku market bergerak satu arah...walaupun itu bukan BP...tetapi diizinkan oleh BP. dah bagitahu banyak kali kalau jumpa
PRICE close luar dari MPRC4 dan SKALA2 yang besar janganmelawan just FOLLOW aje
.....jika ingkar kita tunggu di NEW MPRC hehehhe..... ucapkan selamat datang ke daerah baru permainan kepada MARKET hehehhe insya-ALLAH....

Activity (14)

You've already reviewed this. Edit your review.
azlalchedin added this note
best
1 thousand reads
1 hundred reads
Solah My liked this
brounieta liked this
brounieta liked this
brounieta liked this
Mohammad Zk liked this
MC FX liked this
Farka Chula liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->