Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Suplement Panorama plus Breanne Benson Porno Star

Suplement Panorama plus Breanne Benson Porno Star

Ratings: (0)|Views: 248|Likes:
Published by Blerand Rexhepi
Suplement Panorama plus Breanne Benson Porno Star
Suplement Panorama plus Breanne Benson Porno Star

More info:

Published by: Blerand Rexhepi on Aug 17, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/27/2012

pdf

text

original

 
Suplement i përjavshëm i gazetës “Panorama”
E SHTUNE, 20 NENTOR 2010
Botim i PANORAMA GROUP
Nr.260
Redaktor pergjegjës: Ermira Shpëtimi, fotograf Erdi Marae-mail: panoramaplus06@yahoo.com
 F A L AS
PERSONAZHPERSONAZHPERSONAZHPERSONAZHPERSONAZH
NORA & LINDA: “Përjashtiminga “Kënga Magjike” ishte njëabsurditet. Rrezikuam jetën”
Edi Rama, për herë të parë në publikme bashkëshorten pas martesës
KENGA MAGJIKEKENGA MAGJIKEKENGA MAGJIKEKENGA MAGJIKEKENGA MAGJIKE
Vjen në jetë Aron, fëmija iparë i Blendi dhe Nora Klosit
AKTUAKTUAKTUAKTUAKTUALITETALITETALITETALITETALITET
Zbulohet shqiptarja eparë në pornografinëe shtrenjtë amerikane
faqe 22faqe 22FAQE 21
Breanne Bensonrealizonte në fillimvetëm filma hardme femra,ndërkohë, në vitin2009 xhiroi filmate parë memeshkuj nësistemin 3D
Zbulohet shqiptarja eparë në pornografinëe shtrenjtë amerikane
      f    a    q      e     1      8      f    a    q      e     1      7
 
E SHTUNE
20
NENTOR
2010
 ANORAM
plus
SUPLEMENT
16
Është një këngë autobiografike, me tëcilën Pirro Çako vendosi t’i bëjë një pyetjeretorike ish-bashkëshortes së tij, sopranosInva Mula.”Sa e shite zemrën”, një titull qëPirro e vendosi pasi Inva doli hapur me tëdashurin e saj, milionerin kosovar Et’hemRamadani dhe që ngjiti shumë në publik.Kënga iu besua duetit të profesionistëve Juli-ana Pasha dhe Luiz Ejlli. Jo më kot, Pirrokëngën e jetës së tij ua besoi këtyre këngëtarëvepër të pasur sukses maksimal dhe me pre-tendimin për të fituar. Gjithsesi, varet se sido të votojnë këngëtarët, por nga një sondazhparaprak me disa këngëtarë, ata kanë pohuarse vlerësojnë me pikë maksimale pikërishtkëtë këngë. Këngëtarë të tjerë kanë pohuar sevotën e tyre ia kanë dhënë Eranda Libohovës,gjë që mund ta bëjë konkurrencën të fortë meskëtyre dy këngëve.
Gjithçka mund të ndodhë,jemi tek “Kënga Magjike”
Vargjet e këngës së kënduar dikur nga Edi Rama dhe West Side family, “Gjithçkamund të ndodhë, jetojmë në Tiranë”, mund të adoptohen fare mirë në rastin e festi-valit “Kënga Magjike”. E konceptuar nga organizatori i saj jo vetëm si kompeticion iftohtë mes këngëve por edhe si një moment ku mund të bëhet mjaft show, ky even-iment na ka bërë të flasim që në startin e prezantimit të këngëve. Gjithçka filloi mevendimin e organizatorëve që votat të deklarohen publikisht, një provokim ky mjafti gjetur për të tërhequr vemendjen tek ajo se çfarë ndodh mbasi këndohet kënga,atëherë kur surpriza dhe suspansi mbaron në çdo lloj tjetër festivali e ku këtu në faktfillon intriga. Më pas, këngët e kompozuara nga pak emra, armiqtë e betuar që duhettë votojnë njëri-tjetrin dhe ku këngët komentohen si autobiografike, e bëjnë këtëeveniment shumë tërheqës në sytë e publikut. Aq shumë pëlqehet sot “KëngaMagjike” saqë biletat e natës finale vështirë se mund t’i gjeje nëse je kujtuar qoftëedhe një javë përpara.
    f    f    f    ff  e  s    t    i   v  e  s    t    i   v  e  s    t    i   v  e  s    t    i   v  e  s    t    i   v  a    l    i  a    l    i  a    l    i  a    l    i  a    l    i
Këngëtarja e njohur Eranda Libohovaduket se aq shumë është ndier brenda muz-ikës popullore saqë ka ngatërruar festival!Pra, në vend të “Kënga Magjike” duhet tëkishte kënduar në “Këngët e shekullit”këngën e saj “Rroftë dashuria”. Në fakt ish-te një surprizë e kënshme pjesëmarrja e Eran-da Libohovës në një festival ku dominojnëartistët e brezit të ri, ndërsa fakti që ajo kën-doi të dielën e fundit të prezantimit tëkëngëve te e “E diela shqiptare”, mund të jetë një disfavor për popullarizimin e men- jëhershëm të këngës, krahasuar me këngët etjera të lançuara më herët. Kënga “Rroftëdashuria” shoqërohet me një perfomancëspektakolare edhe nga banda që i jep asajedhe më shumë ngjyra të muzikës popu-llore. Përpos kësaj, shtoji dhe veshjen ekëngëtares, e stiluar sipas motiveve të xhub-letës, bluzë e bardhë dhe fund të zi me ele-mentë karakteristikë të traditës së veshjevepopullore, aq sa për një moment harrojmëqë jemi duke ndjekur “Kënga Magike”, kukëndohet muzikë e lehtë. Në intervista tëndryshme, këngëtarja e ka pohuar vetë se“folklori shqiptar është kaq i larmishëm dhei bukur sa nuk do të donte ta ndante nga jeta
Eranda Libohova ngatërron festival
e saj muzikore”. Por në këtë rast e ka tepru-ar, edhe pse kjo këngë duke qenë shumë rit-mike do t’i hyjë mjaft në punë në koncertet esaj të mëvonshme.Edhe pse ata shfaqen përherë të parë duke kënduarpara një publiku të madh,çifti Bjordi dhe Adela kanëarritur të marrin duartrokit-et më të gjata, duke qenë
Bjordi dhe Adela marrinmaksimumin e duartrokitjeveKënga që Pirro i kushton Invës,pretendente për çmimin e parë
kështu pretendentë për tëfituar Çmimin e Internetit,çmim ky që e zgjedh publikunga klikimet dhe që nëpërgjithësi është edhe kën-ga më e duartrokitur nësallën e festivalit. Kënga erealizuar nga Pirro Çakodhe me orkestrim të DarkoDimitrov, me titull “Nuk betohem dot”, ka qenë ndërmë te klikuarat në websidetë ndryshme, ashtu si dhekënga e Noizy-t, “My lady”.Kënga nuk flet për atëdashurinë përrallore ku aidhe ajo jetuan të lumturpërgjithmonë, pasi në jetëmund të ketë edhe ndarje.Ishin pikërisht vargjetdhe mënyra plot ndjenjë einterpretimit të këngës, që i bëri ata mjaft pëlqyer publik. Kot nuk thonë, pub-liku ose të do ose të urren,rrugë të mesme nuk ka. Dhenë këtë rast, publiku i kadashur që në fillim dhe vi- jon t’i dojë edhe para-qitjen e tyre të parë sikëngëtarë.Çuditërisht, në këtë ediciontë “Kënga magjike 2010” kambizotëruar ngjyra gri në fus-tanet e këngëtareve. Dhe poashtu, disa nga elementët qëkanë rënë më shumë në sy, qëkanë shërbyer si aksesorë përzbukurimin e fustaneve të tyre janë puplat dhe rruazat meshkëlqim. Katër vajzat: Çilje-ta Xhilaga, Olta Boka, EsterHoxha dhe Adelajda Xha-mani janë shfaqur në skenëme ngjyrën gri, ndoshta ngafakti që kanë konkurruar mekëngë me fabula të trishtuara.Ester Hoxha në një bash-këpunim me Noizy-n shfaqetme këngën “Të urrej se tëdua”, Çiljeta prezantohet me
Çili, Olta, Ester dhe Adela bëjnëxing, në skenë me fustane gri
këngën “Të dy qajmë tëndarë”, Adela me Bjordin mekëngën “Nuk betohem dot”dhe Olta “Mbeti një brengë”.Me shumë duartrokitje ështëpritur Ester, e cila udhëtonnga Napoli për këtë festival,pasi është zhvendosur mefamiljen që nga muaji qer-shor. Edhe pse ajo e prezan-toi këngën e saj të dielën efundit para netëve finale tëfestivalit, kënga e saj ështëpëlqyer dhe klikuar në web-sitet e ndrshme muzikore.Këngëtarja Rezarta Shkurta, e cila konkurron në “Kën-ga Magjike” me këngën “Budallaçkë e vogël”, ka reali-zuar një perfomancë të veçantë, për t’i dhënë një kuptimtë plotë këngës autobiografike, kushtuar ish-mikeshëssë saj, modeles Vita Goge. E veshur me të bardha, ajoshfaqet në skenë si një engjëll që del mes petalesh, dukemarrë rolin e engjëllit dhe duke ia lënë rolin e djallit,pikërisht Vitës, me të cilën nuk flet më.Me një perfomancë të veçantë është shfaqur Rone-la Hajati, në gjysmëfinalen e festivalit “KëngaMagjike”. E varur me kokë poshtë në një tub, qëmbahet nga disa balerinë, ajo ka tërhequr vëmend- jen teksa ka nisur performimin e këngës “Harroje”të shkruar nga Flori Mumajesi. Në prezantimin ekëngës për herë të parë tek “E diela shqiptare”, ajo ushfaq bionde, kësaj here ka vendosur t’i rikthehetprapë ngjyrës së zezë të flokëve. Mesa duket, kjongjyrë i shkon më shumë për shtat tipit të saj en-ergjik në skenë, me kërcime ekstravagante. RonelaHajati konkurroi edhe vitin e kaluar në “KëngaMaike” me kënën “Kam frikë të të dua”.
Rezarta Shkurta merr rolin eengjëllit, i lë Vitës rolin e djallitRonela Hajati zgjedhperformanca të rrezikshme
 
E SHTUNE
20
NENTOR
2010
PANORAM
plus
UPLEMENT
17
Përjashtimi ynë nga“Kënga Magjike”ishte një absurditet
Këngëtaret nga Kosova, LindaHalimi dhe Nora Istrefi, të cilat upërjashtuan nga konkurrimi në“Kënga Magjike 2010”, vetëm dyditë para netëve finale të festivalitnë “Pallatin e Kongreseve”, kanëhumbur njëkohësisht të drejtën përtë konkurruar në 5 edicionet eardhshme të kësaj gare muzikore.Penalizimi u bë për shkak të 30minutave me vonesë të këngëtarevenë prova, e përkufizuar dhe në rreg-ullore. Por këngëtarja 21-vjeçare equan vonesën një “arsye pa bazë”,dhe vendimin “diskriminues”. Ajotërhiqet dhe nga festivali i RTSH-së, pas thashethemit që ka nisur tëqarkullojë se fitues do të jenë çiftiAlban Skënderaj dhe Miriam Cani.
Linda, jeni përjashtuar tashmënga gara e festivalit “KëngaMagjike 2010” për 30 minutavonesë në prova. Si u ndjeve dhepavarësisht mërzisë, e pranon nëvetvete këtë vendim?
U ndjeva e shokuar! Dhe men-doj se vonesa ishte arsye pa bazë(ndonëse ka qenë rregull në kon-tratë). Bashkë me Nora Istrefin dhereperin Big D, ne ishim duke udhë-tuar nga Kosova me shpejtësi për tëmbërritur në kohë për provat, saqëpër pak kemi bërë aksident fatal memakinë. Jam shumë e lumtur qëkemi shpëtuar falë Zotit!
 
Por
 
pikër-isht për këtë mendoj se në rastintonë duhej të bëhej një lëshim. Ishtenjë incident shumë i rëndë ai që nandodhi gjatë udhëtimit, dhe po ash-tu në Tiranë kishte aq shumë trafik,saqë edhe po të kishim krahë të flu-turonim s’do ia kishim dalë dot.Shkurt, mendoj se ka qenë dis-kriminim ky vendim, ndërkohë qëtashmë jemi të dënuar, duke hum- bur të drejtën e pjesëmarrjes dhe përpesë vitet e ardhshme.
Ia shpjeguat arsyen e vonesësArdit Gjebresë dhe në ç’mënyrëai ua komunikoi këtë vendim?
Po, ia thamë. Por ai na komuni-koi me telefon përjashtimin pasi ukishte thënë të gjithë kolegëve nëprova të mos votojnë për ne sepseishim jashtë konkurrimit. Në fakt,ishin momente konfuzioni për ne.Ishim në dilemë nëse duhej të sh-konim në Pallat të Kongreseve apotë ktheheshim direkt në shtëpi.Nora në fillim e mori lehtë, porpastaj u bë shumë nervoze ndërsavendosëm të ktheheshim në Kosovëpas gjithë atyre orëve udhëtim dhelodhjeje.
Çfarë përgatitjesh kishit bërëpër t’u shfaqur në festival? Vesh-jet si do ishin, po performanca?
Bashkë me Nora Istrefin dhe re-perin amerikan me ngjyrë Big Dkishim përgatitur një perfomancë të
“Rrezikuam jetën për të ardhur në orar”. Këngëtarja tërhiqetedhe nga Festivali i RTSH-së: “Këtu gjithçka bëhet me hile”
nxehtë për këngën tonë “All mine”në “Pallatin e Kongreseve”. Morëm bokse të mëdha me zjarr për natënfinale, pra do improvizohej një zjarri madh në skenë dhe unë kisha për-gatitur veshjen time si ushtare sek-si e bërë pis me baltë në dyluftim,Nora do të vishte një fustan të zishumë seksi, ndërsa BIG D do tëshfaqej si gangster rrugësh.Domethënë ka qenë performancë epërgatitur gjithë muajin me shumëinvestim. Por gjithçka shkoi kot…
Me përjashtimin natyrishthumbët mundësinë e votimit përkëngëtarët e tjerë. Mund të na ethuash se cilët këngëtarë kanëhumbur votën tuaj?
Tani po flas si spektatore e fes-tivalit “Kënga Magjike”, kështu qëçmimin e parë do ia jepja GretaKoçit, të dytin Ronela Hajatit, tëtretin Argjentina Ramosajt. Këtopër mua kanë qenë këngët më të bukura të festivalit, ndonëse edhekënga e Rezarta Shkurtës na kapëlqyer tej mase.
Gjithashtu, sapo ke vendosurtë tërhiqesh nga konkurrimiedhe në Festivalin e Këngës RTSH. Pse e merr këtë vendim?
Po, kam tërhequr tashmëkëngën time, një baladë me titull“S’e kam pritur”, sepse thjeshtnuk mendoj se një festival si kymë meriton mua si artiste aty.S’kam pse t’i bëj show një festi-vali kur e di se s’do marr gjë.Madje, duhet ta bëjnë shumëkëngëtarë këtë që bëra unë. Sepsepërderisa marr pjesë në këtë garëmuzikore, pretendoj për diçkadhe nëse e di që ka hile, pse tëlodhem kot, të investoj në veshjee perfomancë, ndërkohë që meato lekë mund të bëj një këngë të bukur e ta lë mënjanë një festivalkaq të korruptuar si ky i RTSH-së.
Pra, mes këngëtarëve ështëfolur deri tani se kush do jetë fitue-si? Ti i beson një lajmi qëqarkullon thjesht si thashethem?
Po, është folur që fituesit do të jenë Alban Skënderaj dhe MiramÇani. Unë i dua të dy shumë dhenuk jam kundër tyre apo kunder fi-tores së tyre. E theksoj jam kundërhiles, që pesë muaj përpara dihetfituesi. Nuk e di a po shiten këtoçmime apo thjesht po i vendosinkështu, ndërsa na telefonojnë nekëngëtarëve të tjerë të marrim pjesëthjesht sa për të bërë show. Jam to-talisht kundër logjikës së këtij festi-vali dhe di që ka shumë këngëtarë
KLOTILDA HARKA
të tjerë si unë që i mundon ky fakt.
Ndihesh e zhgënjyer nga festi-valet e Tiranës, janë këto situataqë të nxisin të heqësh dorë ngakonkurrimet?
 Jo. Unë nuk ndihem shumë ezhgënjyer sepse jam vlerësuarshumë në festivale shqiptare.Thjesht kam kuptuar kohët e fun-dit se gjithçka është me hile dhemendoj se është koha të tërhiqempak nga festivalet.
Ndërkohë ende s’e ke një albumtëndin, do të jetë kjo koha për t’umarrë me të?
Po, kam shumë këngë të reja qëpo i punoj dhe nga fillimi i vitit 2011do të bëhem me albumin tim të parë.
Nora Istrefi: “Nuk arrij ta besojqë na kanë përjashtuar”
Të njëjtën atmosferë zhgënjimi dhe trishtimi napërcjell edhe këngëtarja Nora Istrefi, e cila këndontesë bashku me Linda Halimin dhe Big D këngën “Allmine”. Ajo nuk arrin akoma ta besojë që nuk do tëprekë skenën e “Këngës Magjike” dhe se si mund tëpenalizohet këngëtari për një gjë të tillë si dhe ndjenkeqardhje për performancën e munguar që ajo e cilë-son shumë të arrirë. Ja çfarë na thotë ajo në një prono-cim të shkurtër: “E tërë dita e djeshme, ishte si njëëndërr e keqe për mua dhe kolegët e mi. Për 30 minu-ta vonesë në prova, Ardit Gjebrea na largoi nga festi-vali. As nuk e mori në konsideratë rrugën e gjatë e tëmundimshme, për shkak të mjegullës dhe shiut qëhasëm teksa vinim nga Kosova. Minutat e fundit ihumbëm në qendër të Tiranës, ku njoftuam Arditinse ishim shumë afër, e që nuk kishim mundësi tëlëviznim nga trafiku i dendur. Më dhemb një gjë, qëkënga është jashtëzakonisht e mirë, e pëlqyer dhe evotuar shumë. Jemi mirëpritur shumë në paraqitjen eparë në Tiranë. Mendoj që është një humbje për pub-likun shqiptar, një këngë dhe një performancë e sh-këlqyer, me koreografi profesionale, që i kemi kushtu-ar ditë të tëra. Dhe e gjitha kjo të mos ketë shansin tëperformohet në skenën e “Këngës Magjike” më duketnjë mëkat dhe absurditet”, përfundon Nora Istrefi.
Këngëtarja shkeli rregullin e vendosur nga kontrata për vonesat në prova të pranuar nga ajo vetë
LINDLINDLINDLINDLIND
HALIMIHALIMIHALIMIHALIMIHALIMI

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->