Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
4Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Qarqet Kombinuese (Logjike)

Qarqet Kombinuese (Logjike)

Ratings: (0)|Views: 728|Likes:
Published by Fatjon Dashhana

More info:

Published by: Fatjon Dashhana on Aug 19, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/03/2013

pdf

text

original

 
 
Universiteti i Prishtinës
Fakulteti Elektroteknik
Dr. Agni H. DIKA
Qarqet Kompjuterike
Kombinuese
1
 
 
Parathënie
Libri Qarqet Kompjuterike u dedikohet studentëve të FakultetitElektroteknik të Universitetit të Prishtinës, si dhe studentëve të Fakultetit tëShkencave dhe Teknologjive të Komunikimit në Universitetin e Europës Juglindore Tetovë. Por, libri njëkohësisht mund t'u shërbejë edhe atyre punojnë në lëmin e kompjuterikës, ose duan të mësojnë më tepër për analizëndhe sintezën e qarqeve të ndryshme kompjuterike.Gjatë zhvillimit të njësive mësimore që përfshihen në libër, me qëllim tëpërvehtësimit sa më të lehtë të materies, janë marrë shembuj të shumtë praktikë,duke e redukuar në minimum pjesën tekstuale.Mbështetur në materien që ka të bëjë me qarqet kompjuterike, për arsyeteknike, libri është ndarë në dy pjesë. Në pjesën e parë, të cilën e keni në dorë,përfshihen
qarqet kompjuterike kombinuese 
. Kurse pjesa e dytë e librit ka të bëjë meanalizën dhe sintezën e
qarqeve sekuenciale sinkrone dhe asinkrone 
. Kjo pjesë e libritedhepse ishte në fazën përfundimtare për shtypje, gjatë luftës në Kosovë, uzhduk bashkë me kompjuterët në të cilët ruhej materiali përkatës.Për kontakt me autorin, lidhur me materialin e përfshirë në libër, lexuesimund ta shfrytëzoi adresën elektronike
agnidika@yahoo.com
.
 Autori 
 
 
1. Sistemet numerike 1
Sistemi binar i numrave 4Shndërrimi decimal - binar 4
 Numrat e plotë 5 Numrat vetëm me pjesën pas pikës dhjetore  Numrat me pjesën para dhe pas pikës dhjetore Shndërrimi i përafërt 9
 Shndërrimi binar - decimal 12Aritmetika binare 13
 Mbledhja 13 Zbritja 15Shumëzimi 17 Pjesëtimi 18 
 Sistemi heksadecimal i numrave 21Shndërrimi decimal - heksadecimal 21Shndërrimi heksadecimal - decimal 24Aritmetika heksadecimale 25
 Mbledhja 25 Zbritja 2
 Sistemi oktal i numrave 28Shndërrimi decimal - oktal 28Shndërrimi oktal - decimal 29Aritmetika oktale 30Aritmetika komplementare 32

Activity (4)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads
Leonard Kqira liked this
Ardiana Toska liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->