Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
3Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
4 Odd Globalno Planiranje BRO i New Sky 1

4 Odd Globalno Planiranje BRO i New Sky 1

Ratings: (0)|Views: 22|Likes:

More info:

Published by: Aleksandra Pirkovik-Balsikevska on Aug 30, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as ODT, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/04/2013

pdf

text

original

 
 
Структура на долгорочно планирање на наставата
Предмет:
 Англиски јазик
Статус на предметот:
 Задолжителен
Одделение:
4 одделение деветгодишно основно образование
Број на часови:
3 наставни часа неделно, 108 наставни часа годишно
Учебна година:
 
2012/2013
Глобални целиТеми Меѓупедметна/меѓутематскакорелацијаКористена литератураВреме на реализација(ориентационо)Ученикот / Ученичката :- Да се оспособи слуховно ивизуелно да препознава новизборови и куси искази и да го разбере нивното значење;- Да може да репродуцира ипродуцира зборови и едноставн јазични функции;
1. Моето семејство(Пошироко семејство)
Македонски јазик,Ликовно, Музичко,Запознавање сооколината, Математика
2. Мојот дом – мебелПросторот надвор иоколу него
1
Македоски јазик,Ликовно, Запознавањесо околината,Математика- Одобрен учебничкикомплет `
 New Sky 1
`(учебник, работнатетратка, прирачник занаставникот);- Интернет пристап,списанијаI-III недела СептемвриIV нед. Септември – IIнед. Октомври
1Темата е нтегрирана со Еко-стандард 1: Заштеда на енергија, точки на акција 6 и Еко-стандард 2: Заштеда на вода, точки на акција 1 и 5.
 
- Да може да ја препознаваграфијата на претходно усноусвоени зборови;- Да се оспособи да пишува познатизборови по спелување и едноставни јазични искази;- Да може да води едноставнакомуникација на ниво на усвоениотвокабулар и со примена на јазичнифункции блиски на возраста научениците;- Да се здобие со знаења за другикултури.
3. Мојата соба(предмети во детскатасоба)
Македонски јазик,Ликовно, Запознавањесо околината,Математика
4. Училишни предмети
Македонски јазик,Запознавање сооколината, Математика
5. Атмосферскиприлики
Македонски јазик,Ликовно, Музичко,Запознавање сооколинатаа
6. Моето хоби (омиленаигра, спорт, омиленаактивност)
Македонски јазик,Ликовно, Музичко,Запознавање сооколината, Физичко
7. Сообраќаји средства
Македонски јазик,Ликовно, Музичко,Физичко, Запознавањесо околината,МатематикаIII нед. Октомври - Vнед. ОктомвриI нед. Ноември - III нед.НоемвриIV нед. Ноември – IIнед. Декември III нед. Декември – IVнед. Јануари IV нед. Јануари – II нед.Февруари 

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->