Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
6Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Materiale Promotionale- Mape, Brosuri,Pliante

Materiale Promotionale- Mape, Brosuri,Pliante

Ratings: (0)|Views: 19 |Likes:
Published by Irimia Daniela
Un mic ghid despre cum sa alegi si sa faci materiale promotionale pentru a sustine compania din punct de vedere a marketingului. Gid realizat de agentia intreactiva Limonade, specializata in marketing online, corporate branding, web design.
Un mic ghid despre cum sa alegi si sa faci materiale promotionale pentru a sustine compania din punct de vedere a marketingului. Gid realizat de agentia intreactiva Limonade, specializata in marketing online, corporate branding, web design.

More info:

Published by: Irimia Daniela on Sep 12, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

02/03/2013

pdf

text

original

 
 www.limonade.ro | 021 310 82 82 |office@limonade.ro| Strada Doamnei, nr 14-16, Bucuresti
Cum sa iti faci materiale promotionale
 –
pliante, mape, brosuri, cataloage
Presupunand ca bugetul nu este o problema, trebuie ales cuatentie tipul de materiale promotionale realizate. Precummentionam si intr-un articol trecut,cartile de vizita sunt esentiale. Pe langa carti de vizita poti face foi cu antet, mape,pliante, brosuri, cataloage, calendare, agende.Toate aceste suporturi imprimate duc mesajul tau la publicul vizat. Asadar, primul pas in a facemateriale promotionale este sa raspunzi la urmatoarele intrebari: care este publicul meu tinta?Ce fel de stil de viata are? Ce obiecte as putea sa inscriptionez? Unde ii gasesc ca sa le potinmana aceste obiecte?De exemplu, este o pierdere de timp si bani sa faci pliante pentru produsul tau, un vin decalitate superioara, si sa le distribui la metrou. Cati dintre potentialii tai cumparatori folosescmetroul, in intervalul orar ales in care se face distrubitia? Exista vreun studiu pentru asa ceva?Si mai important: exista o metoda mai eficienta ca ei sa receptioneze mesajul tau, sa afle deserviciile companiei tale?Pe masura ce raspunzi la intrebarile de mai sus economisesti bani. : )Dar sa luam fiecare material in parte si sa vedem care este utilitatea lui.
Foile cu antet
O foaie cu antet este o coala A4 de 80 sau 90 g/m ce contine logo-ul companiei si datele decontact: adresa fizica, adresa email, adresa web, telefon, fax. Este folosita pentru a imprima peea oferte, contracte si alte documente oficiale.Foile cu antet pot fi comandate la tipografie sau tiparite foaie cu foaie, atunci cand este nevoiede ele, daca exista o versiune electronica. Avand in vedere ca anumite date se pot schimba(numar de telefon, cel mai adesea), recomandam varianta a doua.
Mape
Mapele sunt varianta eleganta la suportul la folia de plastic A4 in care sunt introduse diversedocumente.Mapele pot fi simple, cu buzunar interior, cu buzunar interior si stanta pentru cartea de vizita, cubuzunar interior cu volum si cu stanta pentru cartea de vizita, cu doua buzunare interioare.Detaliile depind de scopul pe care il deserveste. Pentru a inmana clientului o oferta/ contract,este nevoie de o mapa simpla cu buzunar, fara volum (evetual buzunarul sa aiba stanta pentru
 
 www.limonade.ro | 021 310 82 82 |office@limonade.ro| Strada Doamnei, nr 14-16, Bucuresti
a se introduce cartea de vizita). Daca mapa este folosita pentru a fi inmana o prezentare afirmei, de asemenea, recomandam varianta buzunar cu stanta. Pentru varianta in care mapastrange la un loc toate materialele unui curs de doua zile, este nevoie de buzunar cu volum.
Indicatii 
-
Suportul unei este un carton de 300 sau 350 de grame. Acesta poate fi simplu sauplastifiat. Plastifierea ii confera o anumita duritate si rezistenta in timp si poate fi lucioasasau mata.
-
Atentie la design. Grafica aleasa trebuie sa reflecte valorile companiei si sa contina logo-ul si culorile agreate. (De exemplu, daca logo-ul contine galben si verde, atunci mapa ar trebui sa contina aceste culori.) Daca nu aveti posibilitatea de a apela la un grafician,logo-ul dumneavoastra pe un fundal neutru este suficient.
Pliante
Pliantul este o foaie tiparita care se pliaza in doua sau in trei parti. Costurile sale de productiesunt scazute, dar la fel este si durata sa de viata.In principiu, pliantul este folosit in doua situatii, daca publicul tau tinta nu este unul nisat: cand enevoie de promovarea unei oferte speciale sau cand ai avut deja o prima interactiune cu unposibil client.
Indicatii 
-
Gramajul optim al unui pliant este intre 110
 –
130 grame. O hartie mai groasa inseamnaun cost suplimentar care nu aduce plus valoare. O hartie mai subtire lasa impresia deneprofesionalism.
-
Atentie la pliuri. Este preferabil ca hartia sa fie pliata in tipografie, utilizandu-se nistemasinarii speciale, decat manual. Poate strica designul pliantului dar si prima impresia acompaniei dumneavoastra. Alternativa la pliantele date pe strada sunt campaniile pay-per-click din online: Google AdWords, Facebook Ads. Avantajelepromovarii online sunt mai multe: iti alegi targetul, ai un control asupra raspandirii mesajului, vezi zilnic care este impactul campaniei de anunturi ( catepersoane sunt interesate de produs, cate vanzari se pot face etc) si, nu in ultimul rand, potioptimiza campania in timp util.
Brosuri
Brosura este un material de minim 8 pagini, cu foi prinse prin capsare. Marimea poate fi A4, A5, A6 sau orice format se doreste. Scopul brosurii este sa detalieze istoricul, produsele siserviciile companiei. De regula este folosita in cadrul prezentarilor oficiale, la targuri si expozitii.
Indicatii 

Activity (6)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
Igor Vlas liked this
Molnar Adi liked this
Molnar Adi liked this
Albota Roxana liked this
Irimia Daniela liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->