Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Pidato Bahasa Jawa Kamardekaan RI

Pidato Bahasa Jawa Kamardekaan RI

Ratings: (0)|Views: 48 |Likes:
Published by rizhal

More info:

Published by: rizhal on Sep 13, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/13/2012

pdf

text

original

 
Dina Kamardikaan Kang Kaping 63
Sedulur-sedulurku kabeh kang sakbangsa lan saknegara.Dina iki kita peringati HUT Proklamasi Kamardikaan Republik Indonesia karo bebukasalam perjuangan kita bebarengan lan kabeh semangat Merdeka......Merdeka......Merdekamatur suwun.Sedulurku kabeh kang sakbangsa lan saknegara.Kaya adate saben tanggal 17 Agustus, kita bangsa Indonesia mengeti dinakamardekaan, ing tanggal kasebut ing duwur dadi peristiwa sing penting kanggone negara,dina iku ngupokake sejarah bangsa, kawujut cita-citane bangsa Indonesia sing merdeka,berdaulat dan bebas saka blenggine penjajah.Kamardekaan iku hake kabeh bangsa, sebab ora sepadan karo peri kemanusiaan lanperi keadilan, mula saka iku penjajahan ing bumi Indonesia iki kudu disirnaake.Sedulur-sedulurku kabeh kang sakbangsa lan saknegara.Nggolekake kamardikaan iku ora gampang kudu akeh pengorbanan nyawa, raga lanora kari uga banda. Bangsa Indonesia rumangsa kangelan banget kanggo ngraihkamardekaan nganti ratusan tahun bangsa Indonesia berjuang kanggo kamardekaan iki.Mula saka iku kita kabeh bangsa Indonesia sing ora melu berjuang ngusir penjajah ing waktuiku. Aja nyiak-nyiakake hasil kamardekaan iki sing wis dihasilake karo pengorbanan singgede banget para pahlawan sing wis gugur ndisiki awake dewe.Para pahlawan kita kanti ikhlas ngorbanake jiwa ragane kanggo kamardekaan senajandeweke ora bisa melu ngrasakake hasil kamardekaane, seje karo kita sing ming nerusakeperjuangane kanggo ngisi kamardekaan sing wis awake dewe olehi. Sapira isine awake dewesakjrone ngsisi kamardekaan iki ora pada karo karepe para pahlawan sing wis lara-lapanggolekake kamardekaan.Sedulur-sedulurku kabeh sing sakbangsa lan saknegara.
“Bangsa sing gede yaiku bangsa sing ngergani jasa para pahlawan”
, sing dimaksud karoomongan ngergan jasa para pahlawan ing kene ora mung sekedar mengheningkan cipta lannganakake perayaan-perayakan wae, nanging luwih saka iku awake dewe dituntut saknjerone pengabdian kanggo suksese bangunan manungsa sak wutuhe serta nju masyarakatsing adil lan makmur.Neng kene iki awake dewe dituntut kanggo ngisi kamardekaan iki.Mula saka iku awake dewe ngesepi artine kamardikaan supaya awake dewe bisamewarisi nilai-
nilai ’45. Uga mewarisi nyawa patriot lan semangat kepahlawanan, kanggo
nerusake cita-cita luhur para pahlawan kanggo kaleksanane keadilan lan kemakmuran.Sedulur-sedulurku kabeh.Anane peringatan dina ulang tahune kamardikaan iki ato awake dewe sing bangetdibutuhake kanggo negara sakjrone ngisi kamardekaan iki pada karo keahlian awake dewe-dewe.

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->