Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
3Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Sasakala Lembur

Sasakala Lembur

Ratings: (0)|Views: 2,104 |Likes:
Published by YasfiMaziya

More info:

Published by: YasfiMaziya on Sep 14, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/23/2013

pdf

text

original

 
6
SASAKALA LEMBUR KURINGFEBBY YANUARY DINNAH
 
7
SASAKALA KARAWANG
Asal ngaran Karawang dicandak tinabahasa Sunda nyaéta
„karawaan‟ 
nu hartinatempat rawa. Ngaran éta saluyu sareng kaayaan
géograpis
Karawang.Ngaran-ngaran kampung di daérah
Karawang réa nu maké awalan “rawa”, misalna :
 Rawasari,Rawajati,Rawagedé,Rawamerta.Daérah éta, kaayaan taneuhna leuwihhandap tibatan daérah nu séjénna. Jadi, kecapKarawang asalna tina rawa.Kamandang nu séjén nyaritakeun yénKarawang éta asalna tina kecap
“karancang”
 
hartina liangan. Kamandang ieu dumasar kanakanyataan yén muara walungan éta cabangnalima, nepi ka cabang muara éta taneuh di muara
 
8walungan Citarum ngajadikeun ngabeulah-beulahku aliran walungan Citarum, sahingga kusababkitu taneuh nu didinya siga anu ngaliang.Ngaran Karawang geus kawéntar ti nalikati masa Pajajaran, kusabab Karawang jadi kotalalu-lintas pameuntasan nu penting, nungahubungkeun Pakuan Pajajaran sareng pusatkerajaan Galuh Pakuan di sabuderen Ciamis.Sawatara kitu numutkeun sumber Portugisnyebutkeun yén
“Pelabuhan
-pelabuhan pentingdari Pajajaran, seperti yang diberitakan olehsumber-
 sumber Portugis ialah …, Caravan
 
(Karawang) pada sungai Citarum,….”
Ku kitunamasarakat nyebut Karawang téh ku kecapCaravan.Nalika jaman Mataram diparéntah ku
Sultan Agung, Karawang disebat “Siti NagaraAgung”. Hal ieu tiasa ditingal ku ayana piagam ti
Sultan Agung ka Ki Rangga Gedé nu dititipkeun

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->