Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
10Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
The Albanian London 25th of September 2012

The Albanian London 25th of September 2012

Ratings: (0)|Views: 1,026 |Likes:
Published by shefdomi
Join us on Facebook: www.facebook.com/thealbanian.co.uk
Join us on twitter: https://twitter.com/#!/shefdomi

The Albanian is a newspaper in London, United Kingdom covering race & ethnic society and culture.

The Albanian is published twice every month.

The web site is presented in English and Albanian language, if some of the content is not in one of the languages please do feel free to email us on info@thealbanian.co. uk or admin@shefdomi. com and we will be happy to translate it for you, or assist you in anyway that we can.
Join us on Facebook: www.facebook.com/thealbanian.co.uk
Join us on twitter: https://twitter.com/#!/shefdomi

The Albanian is a newspaper in London, United Kingdom covering race & ethnic society and culture.

The Albanian is published twice every month.

The web site is presented in English and Albanian language, if some of the content is not in one of the languages please do feel free to email us on info@thealbanian.co. uk or admin@shefdomi. com and we will be happy to translate it for you, or assist you in anyway that we can.

More info:

Published by: shefdomi on Sep 25, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/01/2013

pdf

text

original

 
NR. 9/20
www.thealbanian.co.uk
info@thealbanian.co.uk 
Tel: 02082169527
LONDON
25 SHTATOR 
Dërgo para online
*
moneygram.co.uk
*Përnjëlistëtëplotëtëtarifavetëtransferimitnëinternetjulutemvizitonimoneygram.co.uk.MoneyGramInternationalLimitedështëeautorizuardheekontrolluarngaAutoritetieShërbimitFinanciar.MoneyGramdheGlobijanëmarkatëMoneyGram.Tëgjithamarkat etjerajanëpronëepronarëvetëtyrepërkatës.©2012MoneyGram.Tëgjithatëdrejtat erezervuara.
Transportojmë makina dhemallra për në Shqiperi dheKosovë
Tel:
07790950960
Ofrojmemundesifantastikeper biznesme Kinendhe VietnaminNe kemizyrat tona ne keto vende dhe ofrojme mundesiper hapjen e bizneseve te reja qe nga tregetimallerash, konfeksione, elekronike etj.Na kontaktoni dhe ne ju ndihmojmeUnit 2, The Cromwell Centre,24-30 Minerva Road London NW10 6HJTel: 0208 961 8765
LONDON BAR& RESTORANT
Sport Bar kati i parë& Restorant kati i dyte
faqe 8
DOSSIER
80 000 EMIGRANTË “TË PAGJETUR”NUK DO TË KËRKOHEN MË...
1942. Gazeta e PKSH “Zeri i Popullit” kundër-shtonte denoncimet ne gazetën “Tomori”mbi vrasjet ne Kosovë
“VRASJET NË KOSOVËJANË MONTAZHE”
faqe 18-19
 AKTUALITET
Zbulohen dokumenta të rejahistorike në Britaninë e Madhe
faqe 2
SADIE ZHARKI
 YLLIQË PO LIND
DIPLOMACIA  ANGLEZE DHESHPËRNGULJETE SHQIPTARËVENGA SANXHAKU I NISHIT
MBRËMJA LAMTUMIRËSE PËR AMBASADORINHAMITI NË LONDËR
faqe 4faqe 16
EMIGRACION
 
 Aktualitet www.facebook.com/thealbanian.co.uk faqe 2
DREJTOR: PETRIT KUÇAnAKryeredaktor: BASHKIM METALIAREDAKSIAAkil Koci, Daut Dauti, Emauel BajraPravera Smith,Blerim Ciroka, Majlid Goge,Claire Fletcher,Flori Slatia,Kastriot Dervishi,Ekeleid Omi,Arta Zeeli,Jei Myftari,Agim Shabai,Aila Hoxha,Shefit Domi,Web-desig Shefdomi.comwww.thealbaia.co.uk albaia7@gmail.com
Tel/fax:02082169527
 Ambasada e Republikës së Shqipërisënë Mbretërinë e Bashkuar
Embassy of the Republic of Albania33 St. George’s DriveLondon SW1V 4DGTel. +44 (0) 20 7828 8897Fax +44 (0) 20 7828 8869E-mail: embassy.london@mfa.gov.alhttp://www.albanianembassy.co.ukTo contact the Albanian Embassy for emergency cases onlyplease call: 07518662630
 Ambasada e Republikës së Kosovësnë Mbretërinë e Bashkuar
Embassy of the Republic of Kosovo100 Pall MallLondon SW1Y 5NQTel.: +44(0) 207 659 6140+44 (0) 207 659 6134Fax.: +44(0) 207 659 6137Email: embassy.uk@rks-gov.net
180 000 emigrantë kanë përfituar të drejtën eqëndrimit në Britaninë e Madhe. Ky kontingjentpërfituesish kanë qenë kryesisht pjesë e “dos- jeve të harruara” në magazinat e Home Office(Ministrisë së Brendshme), (mes tyre një numër i konsiderueshëm shqiptarësh),Kanë qenë rreth gjysmë milioni emi-grantë, çështjet e të cilëve “nuk ishin as mishas peshk”, që u “pastruan” dhe si rrjedhojë41.300 mërgimtarë nuk patën mundësinë tëshijojnë pasaportën e mbretëreshës por ukthyen nga kishin ardhur.Sipas gazetës Britanike Daily Mail,diku rreth 80 000 emigrantë figurojnë “të pagje-tur” dhe shefat e UK Border’s Agency janë de-tyruar për të heqë dorë nga përpjekjet për t’igjetur. Ajo që u konsiderua si skandali më imadh i emigracionit, “harresa” e gjysmë milionidosjesh, në sirtarët e Home Office, po merr një-farë zgjidhjeje, megjithëse që nga 2006, zyr-tarët kanë qenë duke punuar për këto dosje tëprapambetura për të gjetur ato, por janë të ven-dosur të pranojë humbjen dhe të heqin dorë për të paktën rreth një në gjashtë raste."nuk është në interesin më të mirë të tatim-paguesit për të vazhduar kërkimin e emi-grantëve të harruar” është shprehur për gazetën Shefi ekzekutiv i Agjencisë Kufitare,(UK Border’s Agency) Rob Whiteman.Ndërsa Sër AndreW Green, kryetar i Migra-tionWatch Think Tank ka deklaruar për gazetënse "Qeveria aktuale u la pa asnjë alternativë tëcaktuar dhe në kaos absolut që ata trashëguan,Por është e domosdoshme që asgjë si kjo nukduhet kurrë të lejohet të ndodhë përsëri. Ështëfundi i një sage shumë të keqe që ka qenëshkatërrimin e besimit të publikut në sistemin eazilit.”Një total prej 180.900 individëve kanëmarrë të drejtën për të qëndruar në Britani,sepse ata kanë qenë këtu për aq kohë tëpaligjshme që ata kanë filluar familje. Si rezul-tat i kësaj ata do të kualifikohen për të qëndruar në bazë të nenit 8 të Drejtat e Njeriut Akti drejtapër një jetë familjare.Rreth 25.000 dosje mbeten për t'u përpunuar,pra raste të të gjeturve në këtë vend.
 N
ë përpjekjet për tësjellë sa më shumëfakte për theme-limin dhe konsolidimin eshtetit shqiptar, në ArkivënHistorike të Kantonit Som-erset në Britaninë e Madhe,zbulohen dokumente merëndësi të veçantë për his-torinë e vendit tonë. I Ngarkuari me Punë i Repu-likës së Shqipërisë në Bri-taninë e Madhe z. MalBerisha, bashkë mezv/Ambasadorin e Repub-likës së Kosovës, z. Bejtul-lah Destani, këto ditëvizituan këtë arkivë shumë të pasur. Në arkivëgjendet një fond i veçantë i dokumentave tëKolonelit anglez Aubrey Herbert, ish deputeti parlamentit britanik, studjues dhe folës igjuhës shqipe, i njohur për veprimtarinë e tijnë dobi të çështjes shqiptare. Ai erdhi për herëtë parë në Shqipëri në vitin 1907 dhe më passhumë herë tjera bashkë me Edith Durham,Henry Nevington dhe anglezë tjerëdashamirës të Shqipërisë. Ai ishte themeluesii Shoqatës Anglo – Shqiptare e cila sivjet poashtu feston 100 vjetorin e lindjes së saj. Në dokumentat e zbuluara gjendet materialshumë interesant, i panjohur më parë, rrethmarrëdhënieve të Kolonelit Herbert me figuratë shquara të kombit tonë si Ismail Qemali,Mithat Frashëri, Dhimitër Berati, PandeliVangjeli, Mbreti Zog, Hasan Prishtina, IsaBoletini, Mehmet Konica, Faik Konica, Çar-les Telford Erikson. Po ashtu, gjenden letra qëkanë të bëjnë me njohjen e pavarësisë sëShqipërisë, Konferencën e Paqës në Paris,Lidhjen e Kombeve, etj.Pas arkivës, diplomatët dhe studjuesit shqip-tarë vizituan shtëpinë e Kolonelit AubreyHerbet e cila ruhet edhe sot siç ishte në atëkohë, kur ai ndërroi jetë në vitin 1923.Kolonelin Herbert e kishte vizituar një muaj para vdekjes Ministri Fuqiplotë i Shqipërisësë asaj kohë në Britaninë e Madhe, MehmetKonica, bashkë me amerikanin Çarles TelfordErikson, të autorizuar nga vetë Ahmet Zogudhe Fan Noli. Në shtëpinë e Herbertit gjën-den fotografi, kostume dhe relike që kanë të bëjnë me lidhjet e tij me popullin shqiptar. Britaninë e madhe puna për hulumtimin, gjur-mimin, zbulimin e dokumentave të tilla vazh-don me intensitet për ti dhënë 100 vjetorit tëshpalljes së pavarësisë sa më shumë fakte dhemateriale historike. Jo shumë kohë më parë u botua libri Aubrey Herbert, Miku më i Madhi Shqiptarëve (Albania’s Greatest Friend). Njëseri veprash të tilla janë në proces përgatitje bazuar pikërisht dokumenta tilla, për figura të tjera angleze.
Zbulohen dokumenta të rejahistorike në Britaninë e Madhe
EMIGRACION
80 000 emigrantë“të pagjetur” nuk dotë kërkohen më...
 
For your  FREE Lycamobile SIM visit  www.lycamobile.co.u or call 020 7132 0322
Call
Landline 
Buy and top up online or in over 115,000 stores
Customers may not be able to use Electronic Top-Up at all locations where the top-up logo appears
 Albania
From the April 1st to September 30th 2012, customers with a minimum balance of 20p can enjoy free and unlimited calls from Lycamobile UK to Lycamobile UK. Landline calls promotion is valid from 01.04.2012 and valid until 30.09.2012. *This promotion gives up to £15 freemobile top-up credit when you bring your mobile phone number from a different UK mobile phone network to Lycamobile UK between 01/05/2012 and 30/09/2012. Free credit is given when the customer number is ported and live on Lycamobile UK and the first top-up is made.The amount of free credit given is dependent on the value of the first top-up: If the first top-up is up to £10, £5 free credit is awarded; if the first top-up is £20, £10 free credit is awarded; and if the first top-up is £30+, £15 free credit is awarded. Customers can bring their mobilephone number from any UK network apart from GT Mobile, Toggle Mobile or Lycamobile. By taking part in the Promotion customers will be deemed to have accepted and agree to be bound by these terms and conditions. The benefits given in this Promotion cannot be transferred.
Get up to
£15 free credit
 when you bring your existingmobile number to Lycamobile
*
 
Call
 
Call
 Albania
 
 Albania
 
 Albania
 
 Albania
 
Call
 
Call
 Albania
 
 Albania
 
Landline
 Albania
 
Landline
 Albania
 
Landline
 Albania
 
Landline
 
Landline
 
Landline
 
 
Buy and top up online or in over 115,000 stor 
Customers may not be able to use Electr
om the April 1st to September 30th 2012, customers with a minimum balance of 20p can enjoy frFredit when you bring your mobile phone number frmobile top-up credit given is dependent on the value of the first top-up: If the first top-up is up to £10, £5 free crThe amount of from any UK network apart frphone number fr
 
s
 
over 115,000 stor 
e the top-up logo appearsp-Up at a ocations weronicCustomers may not be able to use Electr
om the April 1st to September 30th 2012, customers with a minimum balance of 20p can enjoy frent UK mobile phone network to Lferom a difedit when you bring your mobile phone number fr edit given is dependent on the value of the first top-up: If the first top-up is up to £10, £5 frycamobile. By taking part in the Proggle Mobile or Lom GT Mobile, Tom any UK network apart fr
 
e the top-up logo appears
ycamobile UK to Lom Lee and unlimited calls from the April 1st to September 30th 2012, customers with a minimum balance of 20p can enjoy fr ycamobile UK between 01/ phone network to Lded; if the first top-up is £20, £10 fredit is awaree credit given is dependent on the value of the first top-up: If the first top-up is up to £10, £5 fr omotion customers will be deemed to have accepted and agrycamobile. By taking part in the Pr
 
omotion is valid frycamobile UK. Landline calls prUK to Ledit is given when the customer number is ported and live on Lee cr
 
ycamobile UK between 01/05/2012 and 30/09/2012. Frded; and if the first top-up is £30+, £15 fredit is awaree crded; if the first top-up is £20, £10 fr ee to be bound by these terms and conditions. The benefits given in this Promotion customers will be deemed to have accepted and agr
 
om 01.04.2012 and valid until 30.09.2012. *This promotion is valid frycamobile UK and the first top-up is made.edit is given when the customer number is ported and live on Ledit is awaree crded; and if the first top-up is £30+, £15 free to be bound by these terms and conditions. The benefits given in this Pr
 
eeomotion gives up to £15 from 01.04.2012 and valid until 30.09.2012. *This prycamobile UK and the first top-up is made.ded. Customers can bring their mobileedit is awared.omotion cannot be transferree to be bound by these terms and conditions. The benefits given in this Pr

Activity (10)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads
Petrit Kuçana liked this
Agim Shabani liked this
Agim Shabani liked this
Leona Bardhaj liked this
Leona Bardhaj liked this
Leona Bardhaj liked this
Leona Bardhaj liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->