Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Ministerpapir Om Solcelle-strategi

Ministerpapir Om Solcelle-strategi

Ratings: (0)|Views: 16,545|Likes:
Published by ingredaktion

More info:

Published by: ingredaktion on Oct 05, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/13/2014

pdf

text

original

 
Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard er på vej med en solcelle-strategi. Han vilindkalde partierne bag energiforliget til forhandling så hurtigt som muligt efter efterårsferien.Martin Lidegaard har følgende mål for strategien:
Sol over Danmark 
Jeg ønsker mere solenergi i Danmark. Strøm fra solceller har på rekordtid fået en rolle i voresenergisystem. Vi skal sikre, at udviklingen fortsætter. Selvom det er gået forrygende stærktdet seneste år, tror jeg stadig på mere end en fordobling af den samlede solenergi-produktion i2020 i forhold til i dag.
Det er vigtigt, at danskerne synes, at det er attraktivt at investere i solceller. Almindelige borgere har det seneste år udvist en lyst til at bidrage til den grønne omstilling, som vi ikke har set tidligere. Det skal vi understøtte.
 Nettomålerordningen er langt fra perfekt – selvom alle beskriver den som sådan. For eksempelkan man ikke være med i ordningen, hvis man har et anlæg, der er større end 6 kW. Oghvorfor må en boligblok, andelsforening eller en landsby for eksempel ikke gå sammen om atetablere et solcelleanlæg?
Jeg vil foreslå, at vi helt dropper grænsen for, hvor store anlæggene kan være i fremtiden.
Til gengæld skal vi blive bedre til at bruge strømmen, når solen skinner. Ordningen skaltilgodese dem, der tilpasser deres strømforbrug, så de bruger strøm når solen skinner oganlægget producerer.
Derudover vil jeg forslå, at reglerne bliver ændret, så der bliver mere lige vilkår uanset hvemder ejer anlæggene.
Der er brug for en særlig løsning i områder, hvor der ikke er fjernvarme. Her har mangeoliefyr. Det er en meget skidt situation for dem og for klimaet. I de områder vil envarmepumpe med et tilhørende solcelleanlæg være en god, grøn løsning.
Vi skal sikre, at vi får mest mulig vedvarende energi for vores penge. Derfor skal vi indretteordningerne, så der er et passende tilskud fra staten. Vi kan ikke se bort fra, at vi dag støtter solceller med mere end 160 øre per kwh, mens vind kun får omkring en femtedel i støtte. Samtidiger prisen på solcellerne raslet ned. Der kommer en tilpasning af støtteniveauet, men jeg vil arbejdefor, at solceller fortsat skal være en attraktiv investering.
Det vil sige, at investeringen i anlæggetskal være tjent hjem inden for en overskuelig årrække.
Vi trækker ikke tæppet væk under folk, der allerede har investeret i solceller. De skal kunneafskrive deres investeringer.Hvad sker der nu:

Activity (2)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->