Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword or section
Like this
2Activity
P. 1
6816763 Biegelbauer Pal Az Egeszseg Sziveben

6816763 Biegelbauer Pal Az Egeszseg Sziveben

Ratings: (0)|Views: 2|Likes:
Published by Takács Dénes

More info:

Published by: Takács Dénes on Oct 10, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/21/2012

pdf

text

original

 
Biegelbauer PálAz egészség szívébenA csendAz egészség a csend szívében van.Az egészség szíve a csend.A csend határtalan.A csendben nincs én és nincs te,A csendben egyek vagyunk.A csendben válunk átjárhatóvá.A szívek kapuicsak a csendben nyílnak meg.A csend teljessége a szóban érint meg.A szó a csend kiáltása.A szavakban a csend beszél.A csend szó nélkül üres,a szó csend nélkül színes buborék.A szó csendélet.A szavak a csend vágyát növelik, bennük a csend hiánya fájóvá válik.A szavak által mélyül a csend.
A szó eszmélet,a csend eszméletlen.A szó kétséges,A csend egységes.
 
A hozzánk szóló szavak gyermeklelkünk játékai.Míg játszunk, csendben vagyunk.A szív üzenete nem a dobbanás,hanem a dobbanások köztiidőtlen csend.Reményem, hogy e könyvgyermeklelkedcsendszülő játéka lesz.Szavai - szívem dobbanásai,üzenete - a szavak közti csend.I.részAZ EGÉSZSÉGAz egészség - EGÉSZség.II.részA BETEGSÉGA betegség az EGÉSZ-ség HIÁNYa.1.A hiányA betegség megállni kényszerít.Töprengésre késztetA sötétben tapogatózva, tétován keresőkezünk a létezés titkának dobogó szívéretapint. A szenvedés titkára.
 
A teljesség hiányának titkára.De a boldogság és a teljesség titkára is.
Mindannyiunk életében elérkezik a magányosság felismerésének pillanata.Amikor szenvedünk.Legyen bár csendesen sajgó vagy élesenordító fájdalom a testünkben, vagy akár gondzakatoló kilátástalan jajkiáltása lelkünkben, tudjuk: a szenvedésünkkelegyedül vagyunk.Aki szenved - magányos.És aki magányos - szenved.
Szenvedéseink okát, okozóját nevezzük rossznak. Rossz az, aki vagy amiszenvedést okoz.Ha merünk a rossz titkának mélyére nézniés nem elégszünk meg a külvilágra,a másokra hárítás - megoldást soha nemhozó - felszínes válasz-kísérleteivel,a valóság érinti meg a szívünket.Szenvedéseink tárgya: a HIÁNYvalakinek vagy valaminek a hiánya.Vagy úgy, hogy volt, de most már nincs- akár elvesztettük, akár elvették -vagy úgy, hogy másoknak van,de nekem nincs.Minden szenvedésünk mögött a hiány,a nincs, a nemlét áll.Ezért van az, hogy a szenvedést megosztani

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->