Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
15Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Gazeta Nr.22(1)

Gazeta Nr.22(1)

Ratings: (0)|Views: 332|Likes:
Published by Fjala e Lire

More info:

Published by: Fjala e Lire on Oct 11, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/29/2013

pdf

text

original

 
Editor in Chief: Fatmir Terziu [ Tel.: 07854224291]GAZETE E KOMUNITETIT SHQIPTAR BRITANIE MADHEe-mail: albaniannews.gazeta@gmail.com
Nr. 22
TETOR 2012
Emigracioni në fokusin e
Emigracioni në fokusin e
Kryeministrit Cameron
Kryeministrit Cameron
FAQE 2FAQE 4FAQE 5
DITA KOMBËTARE
DITA KOMBËTARE
BRITANIKE E
BRITANIKE E
POEZISË FTON
POEZISË FTON
EDHE POETËT
EDHE POETËT
SHQIPTARË
SHQIPTARË
KËNGËTARJA
KËNGËTARJA
ARDIANA MRIJAJ,
ARDIANA MRIJAJ,
SHEMBULL I MIRË
SHEMBULL I MIRË
PËR BREZNITË E
PËR BREZNITË E
REJA TË LINDUR
REJA TË LINDUR
JASHTË ATDHEUT
JASHTË ATDHEUTME EMËR TË ATITDHE TË BIRITKARIKATURA EBOTËS NË PEJË...!KOHA PËRZGJIM KULTURORUDHËTIMI NËRRAFSHTATËN EDUKAGJINIT...!
Nikolas Qato në gjurmët e babait 
Ende i kam në vesh oshëtimatgazmore të djalit të shqiponjësshqiptare, Kreshnik ato...Ky Festival është një rast i mirë përafrmimin e vlerave artistike kom-bëtare edhe në botë, andaj, do tëishte madhështi, por edhe mbase...
Kombi dhe kultura janë një njësi e pandashme. dijet e ndryshmehumane, ekzistojnë defnicione tëndryshme për kombin....
Sivjet, edhe përkundër shumë prob-lemeve në tejkalimin dhe zgjidhjen etyre në rrjedhën, e, siç po e themi....
FAQE 14FAQE 19FAQE 21FAQE 23
 
Nr. 22 - TETOR 2012
2
LAJMËRIM
LAJMËRIM
Organizator i mësimit plotësues të gjuhës shqipe nëkomunat e Kensington & Chelsea,Wenminster dhe Cam-den. 3 herë në javë, të hënën, shtunen dhe të dielën ështëShkolla Shqipe “ Kosova” në Londër. Regjistrimi bëhet prejmashave 5 deri në 16 dhe zgjat 9 vjet. Drejtoria e shkollës“Kosova” në Londër lajmëron të gjithë prindërit e nxënësveshqiptar të moshës 5-16 se janë të mirëseardhur në shkollënshqipe të mësimit plotësues. Mësimi për vitin akademik 2012/2013,fllon me 09/09/2012 në lokalet e Hverstock School, 24 Haverstock Hill, Chalk Farm, London, NW18AS. Çdo të diele nga ora: 11.00 – 13.00Në Kensington & Chelsea, me 15.09.2012 në lokalet eRespons Community Project 300 Old Brompton Road,SW5 9JF. Earls Court.ë nderuar prindër angazhimi Juaj do të jetë kontributime shumë interes në vijimin e rregullt të mësimit të gjuhësshqipe në këtë shkollë.Pas orëve të gjuhës, organizojmë aktivitete siç janë:eatër, valle dhe muzikë për ëmijët e moshës 6-19 këtoaktivitete mbahen nga ora: 13.00 – 15.00.Për më shumë kontaktoni në zyrat tona në:300 Old BromptonRd. LONDON,Mob: 07990505710 / E-mail: talatpllana@yahoo.co.uk ORË PËR FËMIJË JANË FALAS
Me nderime dhe respekt,Talat Pllana
Kryeminsitri i Britanisë sëMadhe, David Cameron, va-zhdon reormat e uqishme nëdrejtim të ngushtimit të def-citeve të trashëguara. Në alëne tij në Konerencën e unditKonservative, David Cameronu ndal edhe tek problemi iemigrantëve. Z Cameron thase qeveria e tij kërkon që emi-grantët të mos shndërrohen nëbarrë për taksapaguesit. Fjala etij ishte e prerë dhe ai kërkoi qënë rastet e bashkimit amiljargjuha e të ardhurve duhet të jetë anglishte e rrjedhshme.Krahas gjuhës ai theksoi seatyre do t’u kërkohen onde paradhenie në disa mijëra stër-lina përpara bashkimit amili- jar. Zoti Cameron kërkoi që tëzgjatet aati kohor kur i lind edrejta emigrantëve që të mar-rin viza për bashkëshortët etyre. everia britanike kërkontë garantohet se ata që vijnënë Britani të vijnë realisht përarsye amiljare dhe jo të mje-lin sistemin e ndihmave. ZotiCameron tha se një studimtregon se në 500 amilje, 70 për qind e sponsorizuesve  jetojnë Britani ftojnë  pak se 20 mijë stërlina në vit pas taksave. 
Qeveria britanike synon tibëjë të aksesueshme faqete saj
 Sipas “Globi sot” everiabritanike po bëhet gati të ndër-marrë disa plane tepër të disku-tueshme në lidhjen me akses-imin, hyrjen në aqet e saj.ytetarët mund të përdorinidentitetin e tyre në Facebook,llogaritë bankare apo llogaritëe tyre teleonike për tu akse-suar në shërbimet qeveritare.Kjo proçedurë orohet si pjesëe programit Identity Assur-ance (IDA) dhe do t’i lejojëqytetarët të identifkohen përtë paguar taksat, për të parë përftimet e tyre, për apli-kuar për pasaporta etj, në aqetme domain gov.uk.Në parim, pothuajse çdo palë e tretë mund të përdoret siidentitet personal për sa kohëqë ka kaluar hapin e IDA.Verifkimi mund të ndërtohetmë pas me numrat e celularittë qytetarëve (si shtesë e iden-tifkimit fllestar) si edhe një pyetje dytësore.Ky projekt synon të krijojëlehtësira për qytetarët britan-ikë. I gjithë ky plan është kri- juar me qëllimin e lehtësimittë shërbimit ndaj qytetarëve.Kështu, atyre nuk do t’u duhettë krijojnë një llogari tjetër përtë aksesuar aqet qeveritare,llogari të cilën shumë njerëz eharrojnë, por mjaon të për-dorin një ekzistuese që e hapinherë pas here.Megjithatë, ky plan ngremja çështje mbi sigurinë. Posikur qytetarët të mos i siguroj-në siç duhet llogaritë e tyre?Apo të përdorin një llogari të vetme për shumë aqe? Këto pakujdesi do të sillnin vjedhjemasive të dhënash.
(CIO Albanian)
Emigracioni
Emigracioni
në fokusin e
në fokusin e
Kryeministrit
Kryeministrit
Cameron
Cameron
 
Nr. 22 - TETOR 2012
3

Activity (15)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads
Bujar Lulaj liked this
Bujar Lulaj liked this
IDEM liked this
Florent Lima liked this
Leona Bardhaj liked this
Leona Bardhaj liked this
Bujar Lulaj liked this
Florent Lima liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->