Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
3Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
In-Season Camp '12 u14

In-Season Camp '12 u14

Ratings:
(0)
|Views: 57|Likes:
Published by Olivier Goetgeluck

More info:

Published by: Olivier Goetgeluck on Oct 15, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/05/2012

pdf

text

original

 
1
 
INHOUDSTABEL IN-SEASON CAMP
INTERVIEW TOMAS VAN DEN SPIEGEL - P. 3
Door zijn deelname aan het tv-programma De Slimste Mens Ter Wereld staat Tomas Van Den Spiegelmomenteel bekend als De Slimste Sportman Ter Wereld. Tomas is niet enkel slim maar kan ook heel goedbasketballen en bouwde een internationale carrière uit als basketbalspeler. We dachten dat het leuk zou zijnvoor jullie om Tomas - net als Dennis tijdens het Off-Season - eens te interviewen voor het In-Season Campboekje.
KRACHTRAINING IS EEN SKILL - P. 4
Net als dribbelen, shotten of passen moet je kracht bekijken als een skill – een vaardigheid waarin je, doorregelmatig te oefenen, beter en beter wordt.Als je krachttraining op die manier bekijkt, wil dat eigenlijk zeggen dat wanneer je sterker wordt – en dusmeer kracht krijgt – je dus eigenlijk beter wordt in het uitvoeren van bepaalde bewegingen.Kort samengevat doe je bij krachttraining het volgende: je duwt, trekt, squat, deadlift en draagt iets. In ditonderdeel leg ik enkele goede oefeningen uit om in elke beweging beter te worden.
JUIST ETEN IS HEEL SIMPEL, MAAR NIET MAKKELIJK - P. 6
Juist eten is zoals de titel zegt heel simpel. Maar niet makkelijk.Wat ik hiermee wil zeggen is dat je een bepaald doel kan hebben voor jezelf, je weet wat je moet doen omdat te bereiken, maar soms toch ook zin hebt om een beetje af te wijken van je plan.In dit artikel bespreek ik twee doelen: een beetje vet verliezen en wat meer spieren krijgen. En voor beidevan deze doelen geef ik je een héél simpel – maar niet makkelijk – plan.2
 
INTERVIEW TOMAS VAN DEN SPIEGEL
Door zijn deelname aan het tv-programma De Slimste Mens TerWereld staat Tomas Van Den Spiegel momenteel bekend als DeSlimste Sportman Ter Wereld. Tomas is niet enkel slim maar kan ookheel goed basketballen en bouwde een internationale carrière uit alsbasketbalspeler. We dachten dat het leuk zou zijn voor jullie omTomas - net als Dennis tijdens het Off-Season - eens te interviewenvoor het In-Season Camp boekje. We starten bij het begin.
Hey Tomas, kan je eens wat achtergrondinformatie geven overhet verloop van je carrière en waar het ooit allemaal begon?
Voor mij startte het basketballen bij Osiris Denderleeuw. Daardoorliep ik alle jeugdreeksen. Vervolgens ging ik als 15-jarige naarOkapi Aalst waar ik als 17-jarige doorbrak in eerste nationale enRookie van het Jaar werd. Van mijn 19de tot 22ste speelde ik danvoor Oostende waarna ik heel Europa doorkruiste: van Bolognanaar Rome tot Moskou, Sopot, Madrid, Mariupol en Milaan om vorigseizoen terug in Oostende te belanden. Met CSKA Moskou won ikbovendien twee keer de Euroleague.
Wat een carrière! Kan je ons ook vertellen waar en waarom je ooit bent begonnen met de sport?
Ik begon dus in Denderleeuw omdat mijn hele familie eigenlijk basketbalde. Dat ik van jongsaf al groot washielp natuurlijk. Maar ik vond (en vind) het vooral een leuk spelletje. Het feit dat je op zoveel verschillendemanieren kan bijdragen (defense, passen, scoren,..) beviel me echt.Ook had ik als kind een basketbalring in de achtertuin en namik elke dag honderden shots en beeldde me in dat ik LarryBird of Michael Jordan was. Zelfs 's winters was ik niet tehouden. Ik basketbalde buiten tot ik mijn vingers niet meervoelde, ging naar binnen om ze onder het warm water testeken en eens ik er terug gevoel in had keerde ik terug omverder te shotten.
Haha, ik denk dat sommige van de spelers die dit lezen dit zeker zullen herkennen (vooral dan dievan Olicsa die hun thuiswedstrijden buiten spelen)!Next question. Stel je voor dat je
nu 
de 10-jarige Tomas Van Den Spiegel zou ontmoeten en hij vroegzich verschillende dingen af over wat hij best kan doen om ooit goed te worden als basketbalspeler.Wat zou je hem dan bijbrengen met wat je nu allemaal weet? Wat zou je tegen jezelf zeggen?
Ik heb er als speler zeer veel voordeel bij gehad dat ik in mijn ploegje alle posities heb mogen bekleden. Ookal was ik de grootste, dat betekende niet dat ik enkel onder doel werd uitgespeeld. Dit hielp bij mijn dribblingen passing fundamentals en ik merk dat ik zelfs zoveel jaren later erin slaag om nog steeds mee te denkenmet onze guards. Laat je dus niet in een hokje dwingen maar werk aan alle aspecten van je game, ook deminder leuke.En geef nooit op, iedereen die hard werkt en in zichzelf gelooft, krijgt vroeg of laat de kans dat te tonen!
Basketbal is ook nog altijd een spel. We beginnen te basketballen omdat we het leuk vinden. Wat zouje de 10-jarige Tomas daarover meegeven?
Winnen is leuk en daar kan je vooral voor zorgen door
zelf 
beter te worden. Maar
ook 
door je teammatesbeter te maken en elke dag je best te doen, hard te werken en vooral door unselfish te zijn.3

Activity (3)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
Olivier Goetgeluck liked this
Olivier Goetgeluck liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->