Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
3Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
COPILUL_HOLOGRAFIC

COPILUL_HOLOGRAFIC

Ratings: (0)|Views: 205|Likes:
Intalnim copilul holografic
Articol-comunicare
Salandra prin Carmen Dorsey
Intalnim copilul holografic
Articol-comunicare
Salandra prin Carmen Dorsey

More info:

Published by: Educatia spirituala copil on Jan 21, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC or read online from Scribd
See more
See less

05/10/2014

 
INTALNIM COPILUL HOLOGRAFICSalandra prin Carmen Dorsey
Noul mileniu ne-a aratat multe diferente intre oamenii tineri de astazi si batranii din vechilegeneratii. Aceste diferente au creat confuzii si dificultati in relatiile dintre parinti si copii,colaboratori mai tineri si mai batrani, dascali si elevi si asa mai departe. Unde putem incepecu vindecarea unei separari care nu a mai existat nicicand pe planeta? Tinerii nostri au delucru cu teme foarte reale ale violentei si furiei, dependentei de droguri, tentative de suicid sideprimare. Multe institutii nu au fost in stare sa ii ajute. Privim izbucniri explozive de furie infamilii si in scoala. Ne ingrijoram pentru medii sigure pentru copiii nostri si ne intrebam dacaexista vreo solutie.
Multi incep sa invete cum sa ii hraneasca pe copiii nostri intr-un noumod, care nu doar ca va ajuta sa evolueze Pamantul si cetatenii sai, ci va si promova oatmosfera sigura si spirituala, in care copiii secolului al douazecisiunulea vor inflori.
Copiii nostri proceseaza informatia intr-un mod diferit fata de multi adulti de pana acuma. Noi,cei care am fost programati sa fim ganditori liniari, am rezolvat intotdeauna problemele inprogresie liniara. Atunci cand tinerii sunt pusi in fata unei probleme, ei isi percep gandurilesimultan. Informatii din multe dimensiuni intra in mintea lor rapid si in acelasi timp.De ce este necesara aceasta observatie pentru intelegerea cailor de imbunatatire a relatiilor noastre cu copiii de astazi si din viitor? Trezia noastra si acceptarea felului in care copiiiproceseaza informatia nu aduce doar ajutor si liniste pentru tineri, dar uneori poate chiar safie acel element care face diferenta dintre viata si moarte.Haideti sa studiem sase fatete ale unei specii nou-noute care a venit pe planeta. Cu inimile simintile noastre sa ne deschidem fata de acesti copii si vom gasi multe strategii pentruimbunatatirea sistemelor noastre educationale, medicale si ale relatiilor noastre personale defamilie. Pe masura ce devenim constienti fata de ceea ce au venit copiii nostri sa ne invete,vom fi capabili sa descoperim misterul ascensiunii prin faptul ca le urmam exemplul. Acestlucru ne va duce la medii mai sigure, mai iubitoare si pline de bogatii si la o iluminare pentrutoti.
SASE FATETE ALE COPILULUI HOLOGRAFIC1. Calatorie usoara dincolo de val
Una dintre cele mai incitante capacitati pe care noua fiinta umana o aduce pe Mama Pamanteste multidimensionalitatea. Pentru noul copil, miscarea prin fiecare dimensiune este naturalasi usoara. Copilul s-ar putea sa aiba prieteni „imaginari“, care sunt adevarati insotitori, relatiicu membri de familie care au decedat, ingeri de diferite dimensiuni sau structuri stelare care ilconduc si intra in relatie cu copilul.Exista un aspect negativ legat de aceasta capacitate. Daca devine deprimat sau frustrat,dorinta de a trece dincolo de val poate sa se transforme intr-o forta foarte puternica siseducatoare, care poate sa il tenteze pe copil sa treaca dincolo… spre un loc in care locuiescmulte suflete care au decedat. Acesta ar putea deveni un loc confortabil pentru copil. Copiluls-ar putea sa considere ca este mai usor de trait printre cei nevii, decat sa aiba de-a face cusinguratatea legarii de trup. In acest confort, copilul s-ar putea sa aleaga mai degraba sa isiparaseasca viata, decat sa stea si sa implineasca un scop sau altul – intr-un fel, ca si cum ar fi deja pe partea cealalta si n-ar trebui decat sa faca ultimul pas prin simpla lipsire de oxigen.Copiii care suporta auto-mutilarea, de obicei stau pe cealalta parte si se taie pentru ca spunca ii ajuta sa se simta vii. Acest act de a se taia ii ajuta sa isi elibereze o parte din durere.Majoritatea copiilor stiu foarte bine incotro se indreapta, dar nu vad un alt fel de a face fata.
Speranta este solutia pentru aceasta conditie.
 Pentru cei care lucreaza cu copii deprimati,un simplu exercitiu care il invata pe copil sa priveasca in sus cu proprii sai ochi, poate fi de
 
mare ajutor. Aceasta nu este o metafora pentru a avea speranta – concentrarea ochilor intr-oprivire in sus este realmente o strategie fizica adevarata. Acest efort rezulta intr-o tragere afortei de viata mai mult catre planul Pamantului, aducand sentimente mai puternice desperanta si optimism.Exista multi vindecatori care impartasesc deja aceasta cunoastere si ar putea lucra cu tineriicare sufera de deprimare. Teama de a parea excentric sau chiar iresponsabili, in cautareaterapiilor alternative pentru a-si ajuta copiii, ii retin pe parinti din cautarea raspunsurilor pentruproblemele copiilor lor in alte locuri decat cele traditionale. Teama ii opreste pe parinti,educatori si mass-media pentru a imbratisa filosofii spitituale si New Age pentru vindecare.Din nefericire, lipsa de intelegere a populatiei adulte poate duce la o lipsa de speranta incopii, care sunt deja deprimati. In consecinta, aceasta lipsa de speranta mareste seductiaceleilalte parti, in timp ce o teama sanatoasa fata de moarte este inlocuita de apatie. Copiluluisau tanarului nu ii mai pasa daca sta sau nu pe partea aceasta a valului. Cum mentionam maidevreme, simptome cum sunt auto-mutilarea sau tendinte de suicid pot aparea ca un mod dea se simti in viata sau ca un strigat catre cineva.Sa invatam sa-i ajutam pe copii sa se simta vii si entuziasmati pentru viata este sarcina dificilaa parintelui, consilierului sau dascalului. Doar atunci cand copiii invata cai pentru a simtientuziasm pentru faptul ca se afla pe Pamant, pot sa inceapa sa aiba incredere in fiintele depe planul terestru si sa isi gaseasca scopul ei sau al lui pentru a fi aici. Pentru ca fiinteleumane continua sa evolueze spiritual, este de sperat ca multi vor intelege acest minunat dar al accesului usor pe care il are noua fiinta umana si vor fi capabili sa slujeasca ca ghizi pentrucopiii nostri prin aceasta capacitate provocatoare.
2. Furie vs. imputernicire:
Un simptom comun de disconfort in noul copil este o furie fizica, ce se afla chiar sub suprafatapersonalitatii sale manifeste. Medicamentele par a fi raspunsul partial la aceasta problema.Pentru multi copii, capacitatea de a fi mai putin in suferinta si mai mult in control este la fel debinevenita pentru copil, cat si pentru adultii din preajma lui. Pe masura ce simptomele suntusurate, copiii pot continua sa lucreze cu cauzele unei astfel de agresiuni... cu speranta de arenunta in final la nevoia de medicamente.O intelegere a furiei este esentiala pentru procesul de vindecare, atat pentru Mama Pamant,cat si pentru locuitorii ei. Copiii reactioneaza uneori si ataca pentru un anumit motiv. Acesteatacuri verbale si uneori fizice creeaza o atmosfera dificila pentru adultii responsabili pentrucopiii proprii sau ai societatii ca intreg. Cati adulti sunt dispusi sa indure deschiderea sufletuluilor de catre cei tineri, astfel ca modalitatile de gandire negative care sufoca propria crestere aadultilor sa poata iesi la suprafata? Daca suntem de acord ca trebuie copilul sa traiasca inmod holografic pentru a exista, putem vedea ca orice amenintare la existenta sa va fiintampinata cu revolta si chiar cu violenta.
Furia, in general, este o reactie emotionala fatade persoana cu autoritate, care incearca sa impuna un model liniar de comportamentasupra copilului. Si cu cat mai abuziva si represiva este forta, cu atat mai multa furie vafi intalnita.
Exista un drenaj excesiv a puterii copilului, atunci cand el este manipulat sa sesupuna. Lipsa de comunicarea a adultului se manifesta, de obicei, ca un zid de blocajeemotionale. Persoana adulta care aseaza aceste blocaje, o face din cauza judecarii si temeriide furia copilului. Copilul pierde puterea, pe masura ce adultul incearca sa manipuleze copilulpentru a se comporta intr-un fel mai acceptabil pentru vechiul stil de relatii. Schimbareamodelului nostru comportamental cu unul care respecta cu totul cunoasterea si putereacopiilor nostri, vine din profunzimile judecatii, dar este atat de dificil ca noi sa transpunemaceasta judecata in intelegere trupeasca.Bineinteles ca disciplina este necesara pentru ca fiintele umane sa supravietuiasca. Cumpoate acest lucru sa fie realizat, daca nu vor copiii nici sa auda de ea? Raspunsul este atat desimplu.Copiii accepta disciplina, daca este insotita de smerenie si respect si ofera cuadevarat directia de care este mare nevoie la cei tineri. Copilul nu cauta sa scape deraspundere, copilul, pur si simplu, nu vrea sa fie fortat sa se supuna,pentru ca el stie la un
 
anumit nivel, ca supunerea oarba nu vine in intampinarea nevoilor societatii noastre si cusiguranta este in conflict direct cu procesul de ascensiune.Exista facilitati noi care se dezvolta pe tot cuprinsul lumii, care onoreaza nevoia vitala pentrurespect de care tinerele noastre modele de ascensiune au nevoie.
Paradigmele familiale setransforma si devin capabile sa arate tratarea tuturor membrilor familiei cu acelasirespect.
Masurarea liniara dupa varsta sau putere financiara este inlocuita de cunoastereafaptului ca toti membrii familiei sunt egali si aduc o contributie importanta.Folosirea modalitatilor blande ale acceptarii pasnice si abandonarea impunerii de reguli rigidede comportament pot ajuta la transformarea furiei in imputernicire, pe care copilul o poatefolosi pentru a co-crea o viata plina de semnificatie si scop. Acei terapeuti si parinti, carelucreaza cu copiii nostri noi, se vor impartasi realmente din puterea aceasta si vor gasivindecare pentru ei insisi.
3. Capacitate psihica:
Majoritatea tinerilor pot discerne onestitatea si caracterul altor oameni.
Aceasta capacitatevine din faptul ca noii copii functioneaza mai degraba ca grup decat ca indivizi.
Ei vin casuflete de grup. Este o observare uimitoare, pentru ca, cu siguranta, pare altfel. Dar oobservare atenta a dinamicii relatiilor in cadrul acestei generatii dezvaluie faptul camajoritatea copiilor poate spune intuitiv daca cineva lucreaza in interesul lor cel mai bun.Atunci cand un copil exprima intuitie, adultii pot onora si respecta acest dar adevarat.Incurajarea copilului pentru a se increde in intuitia sa, acorda putere; ea pune acel copil inlegatura cu ghizii sai spirituali.Tinerii nostri pot privi cum manipulam, predicam si prezicem soarta si rad in sinea lor pentruca stiu mai bine. Adultii care se afla in relatie spirituala cu tanara generatie pot afirmaca oimpartasire activa a sentimentelor, legata de o apropiere onesta, este singura forma deimpartasire care va fi acceptata de copiii nostri.Multi dintre noi se tem de acest lucru, pentruca vedem ca ne face vulnerabili, pentru ca ne deschide fata de lipsurile noastre.Increderea este unul din cele mai mari daruri pe care tinerii sunt dispusi sa le acorde celor viteji. Iar in faptul ca exista incredere in noi pentru integritate, suntem adusi mai aproape deacea dimensiune a noastra pe care o consideram sfanta.
4. Abordarea sarcinilor intr-un mod non-liniar:
Copilul holografic a venit pe planul terestru pentru a schimba structurile tuturor sistemelor noastre. Un studiu al terapiei chakrelor ne arata sa simtul de bine al copilului radiaza lanivelul chakrelor Pamantului si cea sacrala (prima si a doua). Aceste doua centre de energieau de-a face in primul rand cu lumea fizica. Acest copil va arata simptome de nerabdare siostilitate, daca va fi fortat sa asculte instructiuni detaliate si lungi explicatii plictisitoare – cauzaeste faptul ca aceste doua chakre sunt fortate sa se inchida, de catre instructor. Ceea ce esteconsiderat revolta este pur si simplu o reactie fata de amenintarea de a-si pierde energia dincauza lipsei de intelegere a instructorului in instruirea copilului nou.Este important de notat ca talentul sau pentru aplicatii mecanice si fizice pe plan material estemult mai dezvoltat decat acum cincizeci de ani.
Ce este diferit la aceasta generatie, este caaceste tinere persoane poarta realmente tipare pentru progresul tehnologic sischimbarile sociale in trupul lor de energie
 – din nou, nu doar o pasiune pentru mecanicasau o preferinta pentru activitati practice.
Acest dar este construit in sistemele copilului,capacitandu-l sa construiasca structuri noi, in timp ce este impulsionat dintr-ogeometrie sase-dimensionala direct prin mainile lor.
Tehnologia se va dezvoltaexponential pe masura ce copiii nostri devin adulti.Majoritatea capacitatilor de design si tehnologice ale tinerei populatii ii pot face foarteintoleranti la proceduri lente, metodice. Ei refuza pur si simplu ajutorul sau instruirea, mai alesdaca este scrisa. O astfel de frustrare poate sa apara intr-un parinte sau un pedagog care nupoate sa ii convinga pe copiii foarte inteligenti sa lucreze cu hartie sau creion, decat intr-unscop exclusiv creativ. Reducerea furiei si a frustrarii poate fi realizata direct, pe masura ce

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->