Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more ➡
Download
Standard view
Full view
of .
Add note
Save to My Library
Sync to mobile
Look up keyword
Like this
66Activity
×
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
JocuridelaCursuldeLucratordeTineret30sept-7oct

JocuridelaCursuldeLucratordeTineret30sept-7oct

Ratings: (0)|Views: 1,166,546|Likes:
Published by Găzdac Ioana
www.jocuripentrucopiimarisimici.blogspot.com
www.jocuripentrucopiimarisimici.blogspot.com

More info:

Published by: Găzdac Ioana on Oct 17, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See More
See less

03/17/2014

pdf

text

original

 
1. Joc de cunoaştere - Harta Obiective.
să se destindă atmosfera,
 
să se cunoască jucătorii între ei
Materiale necesare.
Nu sunt necesare
Durata
. 10 minute
Cum se joacă “Joc de cunoaştere - Harta”.
Animatorul (coordonatorul jocului), le va explicaparticipanţilor că spaţiu de joacă în care se află se transformă în harta ţării. (aceştea sunt încurajaţi să-şi imagineze poziţia pe hartă din punct de vedere al puctelor geografice (N, S, E,V). Apoi pur şi simplu, se vor aşeza pe hartă în zona localităţii de unde au venit. Pe parcursul jocului, dar şi la final, este amuzant şi interesant în acelaş timp, să afli că şi alţi participanţi suntdin zona ta....
 2. Joc de cunoaştere - “Ce avem în comun?” Obiective.
să se destindă atmosfera,
 
să se cunoască jucătorii între ei, obţional să seautocunoască şi autodescopere participanţi
Materiale necesare.
Nu sunt necesare
Durata
. 10 minute
Cum se joacă “Ce avem în comun?””.
 Animatorul le va propune jucătorilor mai multecaracteristici personale în funcţie de care aceştea se pot aşeza în spaţiul de joacă. De exemplu,cine are vârsta sub 30 de ani şi cine are vârsta peste 30 de ani (exact 30 de ani),cine este căsătorit şi cine nu este căsătorit, (într-o situaţie mai ciudată),cine are copii şi cine nu are copii, (copii pe drum),cine are băii sau fete (şi, şi),cine are animale de companie şi cine nu are;cine lucrează în domeniul formal al educaţiei şi cine lucrează în domeniul non formalCaracteristicile pot fi adaptate în funcţie de grupul cu care ne jucăm şi ceea ce dorim să aflăm,sau să afle unii despre ceilalţi. 
3. Joc de cunoaştere şi autocunoaştere - “Blazonul personal” Obiective.
să se cunoască jucătorii între ei, obţional să se autocunoască şi autodescopere jucătorii.
Materiale necesare.
sunt necesare fişi cu blazonul personal pe care participanţii să lecompleteze sau foi albe, A4 şi pixuri sau creioane.
Durata
. 20 minute
Cum se joacă “Blazonul personal”.
Partea I a jocului . Fiecare jucător mai întâi completează fişa (aceasta poate fii împărţită înpatru: date personale - localitatea, vârsta, ocupaţia, etc.-, hobby-uri, temeri şi cum se vede înviitor.Partea a II -a a jocului. Participanţii se grupează câte doi, discută unul despre celălalt câte 3minute. Partea a III - a a jocului. Pe, rând, fiecare jucător va fi în rolul partenerului său şi se va prezenta în faţa grupului. La final, blazoanele vor fi afişate iar participanţii pot să le studieze atunci când doresc pentru ase cunoaşte şi mai bine. 
4. Joc de nume - Scaunul liber în dreapta
 
Obiective.
să se destindă atmosfera,
 
să-şi reţină jucătorii numele unii la ceilalţi, să-şi dezvolteatenţia.
Materiale necesare.
Nu sunt necesare
Durata
. 10 minute
Cum se joacă ”Joc de nume - Scaunul liber în dreapta”.
Jucătorii stau pe scaune în cerc.Unul dintre ei stă în mijlocul cercului în picioare. Un scaun este gol. Cel care are scaunul gol în dreapta sa va trebui să apeleze pe nume pe cineva din cerc înainte ca scaunul să se ocupede către cel care stă în picioare. Dacă scaunul este ocupat înainte ca cel apelat să se aşeze seconsideră că cel care l-a apelat a “greşit” (a reacţionat încet sau prea târziu) sau cel care a fostapelat s-a mişcat prea încet şi el va merge în mijloc. Jocul se desfăşoară cu viteză, mai alesdupă ce jucătorii au înţeles regulile de desfăşurare.
5. Joc de nume - “Numele meu - Cadou”Obiective.
să se destindă atmosfera,
 
să-şi reţină jucătorii numele unii la ceilalţi, să-şi dezvolteatenţia dar şi abilitatea de a mulţumi.
Materiale necesare. două mingi (care pot fi chiar din hârtie)Durata
. 10 minute
Cum se joacă “Joc de nume - “Numele meu - Cadou”.
Jucătorii stau aşezaţi în picioare într-un cerc. La început animatorul aruncă cuiva din cerc mingea şi-i va menţiona prenumele.Cel care prinde mingea va trebui să spună “Mulţumesc!” după care să aleagă o altă persoanăla care să arunce mingea. Se continuă aşa cu atenţie până când mingea ajunge la ultimapersoană. Aceasta va trebui să dea înapoi mingea şi aceasta continuă să fie pasată înapoi de launul la celălalt alături de menţionarea prenumelui ca şi un cadou, până când mingea ajunge laanimator. Jocul se poate complica introducându-se în joc mai multe mingi.Jucătorii dar şi animatorul trebuie să fie atenţi să nu arunce mingea de două ori la aceeaşipersoană sau ca un jucător să nu primească deloc mingea. 
6. Care e meseria ta?Obiective.
să comunice jucătorii între ei, să se ajute întrei ei
Materiale necesare.
bileţele cu diverse locuri de muncă
Durata
. 10 minute
Cum se joacă “Care e meseria ta?”.
Un jucător voluntar va extrage un bileţel cu locul demuncă. Acesta vine în faţa grupului şi va răspunde la întrebările care îi vor fi adresate de cătrerestul participanţilor la joc. Ceilalţi îi vor adresa întrebări atât deschise cît şi închise la careacesta să răspundă asfel încât la unmomendat aceştea să ghicească la ce loc de muncă sereferă. Nu are voie să le răspundă cu cuvinte care să fie legate direct de acea meserie saucuvintele care se regăsesc pe bileţel. Acest joc se poate juca şi pe echipe.
7. Turul întrebărilor Obiective.
să comunice jucătorii între ei, încurajarea participanţilor de a folosi întrebări dediferite tipuri, să se concentreze şi să li dezvolte atenţia.
Materiale necesare.
nu sunt necesare
Durata
. 10 minute
Cum se joacă “Turul întrebărilor”.
Jucătorii sunt aşezaţi unul în spatele celuilalt, în două şiruriparalele. Fiecare participant dintr-un şir va avea un partener de “dialog” din celălalt şir. Li sedă jucătorilor un subiect de discuţie. (De exemplu “în excursie”, sau “la grădiniţă”. Va avea locdialoguri între jucătorii din faţa şirurilor în care se folosesc aceste subiecte de discuţie. Regula jocului este că obligatoriu se răspunde la întrebări cu alte întrebări şi nu se schimbă temadiscuţiei. Cine greşeşte şi răspunde cu o afirmaţie, merge la capătul şirului. Câştigă echipa acăror mebrii au greşit mai puţin. De exemplu,
 
“- Ai fost la grădiniţă?- Ce întrebare e asta?- Ai uitat că ai fost la grădiniţă?- Am fost colegi la grădiniţă?” şi dialogul poate continua până când cineva greşeşte. 
8. Joc de comunicare - “Simţurile”Obiective.
să -şi înşuşească jucătorii diferite forme de comunicare în funcţie de simţuri,  încurajeze participanţii să comunice între ei, să-şi dezvolte atenţia şi concentrarea în funcţie desimţuri.
Materiale necesare.
nu sunt necesare. Obţional, eşarfe pentru fiecare pereche.
Durata
. 15 minute
Cum se joacă “Joc de comunicare - “Simţurile”.
Jucătorii sunt grupaţi în perechi.
Runda I.
Unul dintre parteneri închide ochii şi celălalt îl va coordona să se deplaseze prinspaţiul de joc. Cei doi hotărăsc împreună care le vor fi semnele (îl trage de mână, îi spuneverbal pe unde să se ducă, îl atinge, etc.) Apoi se schimbă rolurile.
Runda II.
Participanţii îşi aleg sunete care să îi ajute să se coordoneze prin spaţiul de joc. Dinnou fac schimb de roluri după ce au exersat.
Runda III.
Participanţii trebuie să găsească soluţii pentru a se coordona, altele înafară desunete şi atingere. (de exemplu, cu ajutorul mirosului sau a căldurii palmelor, suflat, etc.) La finalul jocului, pot avea loc discuţii între participanţi, se poate analiza jocul şi ceea ce ausimţit participanţii. Cum este mai uşor pentru ei să se coordoneze. 
9. Pădurea întunecatăObiective.
să -şi dezvolte încrederea în lider, să-şi dezvolte abilităţi de lider, să-şi dezvolteatenţia şi concentrarea în funcţie de simţuri.
Materiale necesare.
o coardă, eşarfă pentru fiecare jucător 
Cum se joacă “Pădurea întunecată”.
Mai întâi cel care organizează jocul realizează un miclabirint de coardă prin pădure sau într-un spaţiu în exterior. Jucătorii sunt aşezaţi într-un şir indian, fiind legaţi la ochi. Un jucător va fi cordonatorul lor şi nu va fi legat la ochi. Acesta vatrebui să-i conducă prin “labirintul” de coardă din pădure care a fost creat printre copaci. La final se pot discuta fiecare rol pe care l-au avut jucătorii, ceea ce au simţit. 
10. Joc de comunicare - “Cele trei culori”Obiective.
să-şi dezvolte atenţia şi concentrarea, reacţia la stimuli, să conştientizeze canalul decomunicare.
Materiale necesare.
trei markere de culori diferite sau alte trei obiecte de culori diferite.
Durata.
10 - 15 minute
Cum se joacă “Joc de comunicare - Cele trei culori”.
Se aleg două echipe. Jucătorii suntaşezaţi în două şiruri paralele, unul în spatele celuilalt. Toţi sunt obligaţi să se uite doar în faţă,aşteptând mesajul ce-l vor primi pe spate de la cei din spatele lor. Pentru fiecare obiect/culoarese alege un semn pe spate (de exemplu, pentru roşu - atins umăr din dreapta, pentru albastru -atins umăr din stânga, pentru verde - atins spate, la ceafă). Când începe jocul, animatorul aratăcelor din spatele şirului o culoare. Acesta repede transmite mai departe mesajul pe spatele celuidin faţa sa, acesta la rândul său, va face acelaş lucru, până când mesajul ajunge la cel din faţăşi acesta va striga culoarea. Câştigă echipa la care a ajuns mesajul corect mai repede. Cel carea fost mai rapid are dreptul să se ducă la capătul şirului. Câştigă echipa a căror membrii autrecut toţi pe la capătul şirului. 

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->