Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Pidato Sambutan Walimatul Ursy (2)

Pidato Sambutan Walimatul Ursy (2)

Ratings: (0)|Views: 266|Likes:
Published by Adi Muka Rata

More info:

Published by: Adi Muka Rata on Oct 18, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/04/2013

pdf

text

original

 
 ..
Poro bapak, poro ibu, hadirin sedoyo ingkang kawulo mulyaaken.Sakderengipun kulo matur nopo ingkang Alloh SWT, ingkang sampun paring pinten-pintenrohmat dateng kito sedoyo, sehinggo kito saget makempal wonten ing meniko majlis, dalamrangka menghadiri undangan walimatul Ursy ing saat meniko.Poro rawuh ingkang kulo hormati, Ngawontenaken walimah meniko hukumipun sunah, kranten meniko derek dawuhipunkanjeng Nabi, bilih wonten salah setunggulipun wekdal, sohabat Abdurrohman bin Auf, matur dateng kanjeng Nabi, bilih piyambakipun nglaksanaaken nikah damel maskawin (Mahar) rupiemas sak bobotipun kelungsu kurmo salajengipun kanjeng Nabi ngendiko.
 
Tegesipun kanjeng Nabi donga’aken barokah, lajeng perintah ngawontenaken walimah senajannamun nyembelih maendho setunggal 
.Poro rawuh ingkang kulo hormati !Bicoro masalah walimah meniko, weninipun katah. kados ingkang kasebut wonten ing kitab-kitab fiqih. Wonten kala : Walimatul ‘Ursy wonten kalane walimatul khitan, wonten kalanewalimatul maulid, wonten kalane walimah ngedekaken griyo utawi boyongan, shoho sanesipun.Dene ingkang paling utami utawi ingkang afdhol inggih meniko “Walimatul ‘Ursy utawi WalimahManten”
 
Dene masalah ijabatut-da’wah, utawi dugeni dateng walimah, meniko hukumipun inggih benten-benten. Menawi walimah manten, meniko ingkang dipun undang, wajib ndugeni, selagiwonten majlis walimah manten kolowahu, boten wonten perkawis mungkar utawi maksiat. Lanmenawi wonten perkawis maksiat utawi perkawis ingkang nglaraaken manah, meniko boten wajibnekani.Dene menawi walimah saklintunipun manten, sami ugi walimah khitan utawi maulud, utawiaqiqoh, meniko ndugeni hukumipun sunat. Poro rawuh !, sa’lajengipun, menawi wonten setunggalwekdal meniko wonten undangan kaleh, utawi tigo, meniko ingkang dipun dugeni gedah ingkanglangkung parek griyanipun. Dene menawi perekipun, meniko podo ingkang dipun dugeni langkungrumiyin ngundangipun. Hal meniko damel dasar hadisipun kanjeng Nabi ingkang dipunriwayataken deneng Abu Dawut RA
.
Ingkang artosipun :
 Menawi kempal tiang ngundang kalih (sareng wekdalipun) moko ingkang dipun dugeni, tiang ingkang langkung parek lawang griyonipun. Menawi salah setunggalipun meniko langkunrumiyin, inggih ingkang langkung rumiyin meniko ingkang dipun dugeni
Poro rawuh ingkang kulo hormati !Kolo wahu kawulo ngaturaken bilih ndugeni dateng undangan walimah manten menikohukumipun wajib. Benten kaleh dugeni undangan saklintunipun walimah manten, kados denewalimah khitan utawi walimah maulid meniko dugeni hukumipun sunat.Poro rawuh, meniko nopo rahasianipun utawi sebabipun masalah dugeni walimah menikokok benten-benten ? menurut sebagian Ulama meniko wonten ingkang njelasaken, menawindugeni datang walimah manten meniko wajib. Sebabipun wonten ing majlis walimah mantenmeniko wonten tiyang ingkang nyandang susah utawi sakit malah sedoyonipun ngraosaken ayemseneng lan bungah. Tegesipun tiyang ingkang dipun unddang seneng, lan menikolah ingkangdados wajibipun dugeni undangan walimah manten.

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->