Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
5Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Sue Gerhardt de Ce Dragostea Conteaza

Sue Gerhardt de Ce Dragostea Conteaza

Ratings: (0)|Views: 149|Likes:
Published by Mami de Victoria

More info:

Published by: Mami de Victoria on Oct 21, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/15/2013

pdf

text

original

 
Why love matters - Sue Gerhardt
AUTOR : SUE GERHARDTTraducere in lb. romana : Mara Serbanescu
WHY LOVE MATTERS
 
DE CE DRAGOSTEACONTEAZA
 
1
 
Why love matters - Sue Gerhardt
De ce dragostea contează
De ce dragostea contează 
explică de ce dragosteaeste esenţială pentru dezvoltarea mentală în primiiani de viată şi de ce primele interacţini dintrebebeluşi şi părinţi prezintă cosencinţe serioase şi delungă durată.Sue Gerhardt explorează cum prima relaţiemodelează sistemul nervos al bebeluşului. Eademonstrează cum dezvoltarea mentală poateafecta viitoarea bunăstare emoţională şi continuăprin a privi căile specifice timpurii care pot afectamodul în care răspundem la stres şi pot contribui laafecţiuni ca anorexia, dependenţa şicomportamentul anti-social.
De ce dragostea contează 
este o interpretare plinăde viaţă şi accesibilă a ultimelor descoperiri înneuro-ştiinţe, psihologie, psihoanaliză şi bio-chimie. Este o lectură valoroasă atât pentru părinţicât şi pentru profesionişti.
Sue Gerhardt
este un psihoterapeut psihonalitic îndomeniul privat. Este co-fondator al ProiectuluiOxford Părinte- Copil, o organizaţie de caritatepioneriat care oferă ajutor psihoterapeut părinţilorşi bebeluşilor lor.
2
 
Why love matters - Sue Gerhardt
Introducere
Un nou mod de a înţelege
Această carte este rezultatul multor ani de observaţiiocazionale, urmati de ani de instruire şi de practică ca psihoterapeut, în mod special de lucru în domeniul relaţiilor disfuncţionale dintrebebeluşi şi mame. Urmându-mi instinctele asupra impactului relaţiilortimpurii asupra funcţionării psihologice viitoare, am început explorezdomeniul de cercetare aflat în expansiune al dezvoltării creierului labebeluşi şi copii mici. După aceea mi-am dat seama că legam acestedate cu datele despre aduţii cu probleme psihologice, de la o depresiimoderate la psihopatologii fizice. În decursul acestui proces, am descoperit că ceva nou şicaptivant se întamplă şi că propria mea explorare era una oportună.Am ajuns efectiv într-un punct în care diferite discipline ştiinţifice se întâlnesc pentru a produce un nou mod de a înţelege viaţaemoţională. Doresc să ofer un ghid al acestor evoluţii şi pentru ce potele să însemne pentru tine ca părinte, medic, partener. Surselemedicale, ştiinţifice şi academice adeseori stufoase pe care mă bazezconţin informaţii vitale, dar nu au ajuns în atenţia publică la nivelulpe care îl merită. Bineînţeles, aceste informaţii mi-au schimbatdramatic modul în care înţeleg viaţa emoţională. Adunând acestesurse şi "traducându-le", vă ofer şansa de a trăi aceeaşi experienţă.Noua perspectivă nu se datorează unei singuredescoperiri ci impactului remarcabil a mai multor lucruri întamplându-se simultan în neuro-ştiinţă, psihologie, psihoanaliză,bio-chimie. Din moment ce aceste discipline încep să comunice şi săse influenteze reciproc, ele oferă o înţelegere mai adâcă asupramodului în care oamenii devin umani şi aupra modului în carerelaţionează emoţional cu alţii. Pentru prima dată, o explicaţiebiologică completă a comportamentului nostru social devine
3

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->