Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
3Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
KERTAS KERJA Bulan Kecerdasan 2011

KERTAS KERJA Bulan Kecerdasan 2011

Ratings:
(0)
|Views: 94|Likes:
Published by Azreen Hamid

More info:

Published by: Azreen Hamid on Oct 24, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/24/2013

pdf

text

original

 
KERTAS KERJA
BULAN KECERGASAN
TARIKH : 1 JULAI – 31 JULAI 2011TEMPAT :SMRA JEMPOL ANJURAN :PANITIA PENDIDIKAN JASMANI DAN KESIHATAN DANUNIT KOKURIKULUM SEK MEN REN AGAMA JEMPOL
 
1.0 PENGENALAN
Selaras dengan perkembangan semasa dan hasrat kerajaan untukmenerapkan budaya bersukan dan sihat dalam kalangan murid di negara ini,Program Bulan Kecergasan, SMRA Jempol akan menganjurkan minisukaneka,walkathon,ceramah kesihatan, perlawanan futsal dan ping pongantara rumah sukan. Program ini dirasakan perlu bagi mengeratkansilaturahim antara guru dengan pelajar yang merangkumi
sukan untuksemua
dan
sukan untuk kecemerlangan.2.0Matlamat
Matlamat program ini diadakan adalah untuk memupuk semangatkerjasama, persefahaman dan interaksi yang sihat di kalangan peserta.Selain itu, aktiviti permainan sukaneka yang dijalankan dapat membentuksikap dan amalan positif dikalangan peserta dengan menunjukkan disiplinyang tinggi. Di samping itu, sukaneka ini juga secara tidak langsung dapatmenjadikan murid-murid tersebut aktif dan seronok menjalankan aktiviti yangmenarik dan produktif.
3.0Objekti
1.Memupuk keyakinan dan sikap tidak berputus asa dalam diri para peserta2.Mengeratkan lagi silaturrahim di kalangan peserta.3.Membentuk peserta agar sentiasa bersikap positif.4.Memberi peluang kepada peserta dalam menunjukkan bakat masingmasing.5.Melahirkan nilai-nilai murni dalam diri seperti bekerjasama, rajin danbertanggungjawab.
 
6.
Memberi peluang kepada murid-murid mempelajari, mengaplikasi,memperoleh pengalaman dan memperkembang kemahiran, pengetahuandan nilai yang terdapat dalam aktiviti sukaneka yang dijalankan.
4.0Butiran ProgramTARIKHAKTIVITI
9 Julai 2011-Pelancaran bulan kecergasan-Larian ria-Sukaneka-Gotong royong20 Julai 2011-Kuiz kesihatan-Ceramah kesihatan26-28 Julai 2011-Pertandiangan futsal (L)-Pertandiangan Ping Pong (P)
5.0 Jawatankuasa Pelaksana
Pengerusi: Pn. Samsiah Bt Chik( Pengetua )Naib Pengerusi: En. Zainudin B Kasim( GPK Kokurikulum )Setiausaha: Cik Noor Azreen Bt abdul HamidBendahari: Cik Aimy Hafizah Bt Fadzilah Ajk:
AJK Aktiviti
- En Azhar B Aziz- Pn Rohaida Bt Simok- Pn Norazean Bt Mahmod 
AJK Tempat dan Alatan
- Pn Siti Hainani Bt Abd Rahman- Pn Siti Syazwani Bt Rizwan 
AJK Makanan
- Pn Syarifah Faridah Bt Syed Ahmad- Cik Norfaridahanim Bt Pendek

Activity (3)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
Izzat Amer liked this
Norfarida Hanim liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->