Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
neoiagones 25.10.2012

neoiagones 25.10.2012

Ratings: (0)|Views: 21|Likes:
Published by AlexThemelis

More info:

Published by: AlexThemelis on Oct 24, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/25/2012

pdf

text

original

 
Δαγκλή 7 Ιωάννινα|τηλ: 26510 77466|fax:26510 37880|e-mail: nagones@ioa.forthnet.gr|
www.neoiagones.gr
 ÊÙÄÉÊÏÓ: 1676
Πέμπτη 25
Οκτωβρίου 2012
Αρ. Φύλλου 4751Τιμή 0,60€
Ιδρυτής:
 ΑΡΕΤΗ ΜΑΛΑΜΗ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ ΚΑΙ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΡΓΥΡΗ
 Ανέβηκαν
οι τόνοι για τα ΟΠΑΑΧ
Κατηγορίες για «καπρίτσια» και «μίσος» κατά της ΑΣΗΚ από τον επικεφα-λής της μείζονος αντιπολίτευσης ο οποίος κατήγγειλετον Περιφερειάρχη ότι καθυστερεί την έναρξη των προγραμμάτων 
 
ΣερυθμούςΑτρόμητουόλοι στον ΠΑΣ
Σε ρυθμούς Ατρόμητου εισέρχεται ο ΠΑΣ Γιάννινα, μετά τοθριαμβευτικό πέρασμα από την Κομοτηνή. Οι «κυανόλευκοι»έκαναν αποθεραπεία και χαλάρωμα την Δευτέρα, την Τρίτη προ-πονήθηκαν μόνο όσοι δεν είχαν αγωνιστεί με τον Πανθρακικό καιστους υπόλοιπους δόθηκε ρεπό, ενώ από αύριο μπαίνουν και πάλισε φουλ ρυθμούς όλοι οι ποδοσφαιριστές.
 ΣΕΛ. 15
.
 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Συμφωνίαπριντηνκαταιγίδα;
Το πακέτο
μέτρων έκλεισεείπε ο κ. Στουρνάρας με υπο-χώρηση της τρόικας σε ορι-σμένες παραμέτρους
ΣΕΛ. 2
Επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ στον αγροτουριστι-κό τομέα που, εκτός των άλλων, θα τόνωναν και τη ρευ-στότητα στην αγορά της Ηπείρου, μέσα από τα Ολοκληρω-μένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου, τα γνω-στά ΟΠΑΑΧ, παραμένουν εγκλωβισμένες, λόγω δικαστικήςεμπλοκής.Το θέμα αυτό προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο μεταξύ του Περιφερειάρχη ΑλέξανδρουΚαχριμάνη και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσηςΒαγγέλη Αργύρη, με τον δεύτερο, που άνοιξε την κουβέντα στα πλαίσια της κριτικής που άσκησε στην Περιφερειακή Αρχή για τον τρόπο λειτουργίας του Περιφερειακού Συμ-βουλίου, να καταγγέλλει τον κ. Καχριμάνη ότι με την 
«
εμμο-νή» του να υλοποιηθούν τα προγράμματα αυτά από την Αναπτυξιακή Εταιρία της Περιφέρειας, ενώ δικαστικά έχει χάσει από την ΑΣΗΚ Α.Ε. με την οποία ανταγωνίζονταν για το ποια θα τα αναλάβει, εμποδίζει την εισροή 20 εκ. ευρώστην περιφέρειά μας για την ανάπτυξή της.
ΣΕΛ. 4
Αναβλήθηκαν οι εκλο-γές στο Πανεπιστήμιο
Τη Δευτέρα ξαναστήνο-νται οι κάλπες
 ΣΕΛ. 3
   ã  í   þ   ì   ç
 ãíþìç
ZήτησεηΠεριφέρειαΗπείρου
Επανεξέταση του ΧΥΤΑ από τουςΕπιθεωρητές Περιβάλλοντος
 ΣΕΛ. 5
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Νέα εξέγερση αλλο-δαπών στα κρατητή-ρια του λιμεναρχείουΗγουμενίτσας
Για τις συνθήκες κράτησής τους
 ΣΕΛ. 9
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στα Γιάννινα αύριο οΜ. Κεφαλογιάννης
Θα συμμετέχει στη συνε-δρίαση της ΝΟΔΕ - Ν.Δ.
 ΣΕΛ. 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οδηγίες για τηνάμεση διενέργειααντιλυσσικού εμβο-λιασμού
 Από την Περιφέρεια Ηπεί-ρου
 ΣΕΛ. 6
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«
Μπλόκο» στα λιμνάζοντα έργα του ΕΣΠΑ, που σε μεγά-λο βαθμό αφορά τουςδήμους,αλλά και την Περι-φέρειαβάζει το υπουργείο Ανάπτυξης με εγκύκλιο τουυπουργού Κ. Χατζηδάκη.Πρόκειται για άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό έργων ύψουςέως και 3,2 δισ. ευρώ,καθώς, από τα περίπου3.500, ύψους 3,8 δισ. πουέχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και έχουν ως τελικούς δικαι-ούχους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ έχουν αποπληρωθεί μέχρι σήμερα μόλις 600 εκατ. ευρώ(το 15,8% ή περίπου ένα στα έξι έργα του συνόλου τουπρογράμματος), ενώ έχουν συμβασιοποιηθεί αλλά πολλά από αυτά είναι 
«
κολλημένα»,έργα ύψους1,1 δισ. (το 28,9% ή λιγότερα από ένα στα τρία του συνόλου τουπρογράμματος).
ΣΕΛ. 7
τάαπόαπόφασητουυπουργείου Ανάπτυξηςγιαανακατανομήπόρων
Σε κίνδυνο πολλά έργα ΕΣΠΑδήμων και Περιφέρειας
 
Η νέα, trendy βία. Γι’ αυτό γιορ-τάσαμε την τεχνολογική επανά-σταση στο internet. Για ναφωλιάσουν εκεί οι προαιώνιοιΕλληνάρες και να εξακολουθή-σουν να ρεύονται ψηφιακά.Αυτό που κυρίως με σοκάρει στοβίντεο της Ομόνοιας (θυμάστε;)είναι εκείνος που καθόταν καιτραβούσε το βίντεο. Και μετά τοέστειλε στους συναδέλφους τουνα διασκεδάσουν. Την πώρωσητων μπάτσων με τη βία την κατα-λαβαίνω μέσα από αυτόν, όχιμέσα από εκείνον που χτυπάειμε το γκλοπ τους δύο κλέφτες.Βλέπω πολλά άρρωστα ελληνικάβιντεάκια στο ίντερνετ τον τελευ-ταίο καιρό. Σεξουαλικά, ξυλο-δαρμούς, νοσηρές πλάκες, χου-λιγκάνικα, ρατσιστικά… Ανέκα-θεν ήξερα ότι είμαστε ράτσαβίαιη και βάναυση (μη ξεχνάτε,όσοι μεγαλώσατε στην αθάνατηελληνική επαρχία του ’60, μεόλα τα σκυλιά αμολημένα, δίχωςκαν τη φενάκη των politicallycorrect), τώρα το βλέπω κιόλας.Τώρα μου το δείχνουν, υπερήφα-να, οι ίδιοι οι Ελληνάρες. Καγχά-ζοντας. Σπάζοντας πλάκα.Σ’ ένα σάιτ, κάποιοι γρονθοκο-πούσαν έναν, σ’ ένα σχολείο.Τον στριμώχνουν σε μια αυλήκαι τον φλομώνουν, «Αδέρφω,μπάζο κλπ». Ο πιο ψύχραιμοςκάθεται παράμερα και τραβάειμε το κινητό. Ο ιστορικός τουμέλλοντος. Στα σάιτ των χούλι-γκαν, τα βίντεο των ξυλοδαρμών,(που αποβαίνουν και θανατηφό-ρα) είναι καθαρή σκοποφιλία,απευθύνονται σε ηδονοβλέπτες.Εφαρμοσμένο Fight Club μεαθλητικό άλλοθι.Δεν είναι καινούρια φαινόμενα.Αυτή η κοινωνία έχει χτιστείπάνω στη βία. Πάνω στη θηριω-δία της αγέλης (που μεταμφιέζε-ται και μετεξελίσσεται σε παρέα,κλίκα, κόμμα κλπ). Ιδίως έχειχτιστεί πάνω στην κατακραυγήτων αδυνάτων, το κυνήγι τους,την εξόντωσή τους. Ανέκαθεν, ηαπαθής, μεθυσμένη, βασιλεμένηπλειοψηφία διασκεδάζει με τουςπεσμένους ανθρώπους: τουςβασανίζει χάριν παιδείας, όπωςτα παιδάκια βγάζουν τα φτεράμιας παγιδευμένης μύγα. «Γιαπλάκα»!Από μία άποψη είναι καλό που οπιο πωρωμένος της παρέας,αυτός που έχει χορτάσει βία καιβαριέται να συμμετέχει, τραβάειβιντεάκια και τα βάζει στο ίντερ-νετ. Για να μην ξεχνιόμαστε. Γιανα νομίζουμε ότι ο κόσμος έχειαλλάξει, επειδή αλλάξαμε τηνεπίπλωση του living room. Δενζούμε στις πόλεις που ευαγγελι-ζόμαστε. Ο κόσμος μας είναιακόμα ένας κόσμος άγριος, απο-λίτιστος και θηριώδης – μεταμ-φιεσμένος κάτω από μοντέρνουςμανδύες.
ÁÍ.ÄÅ.
2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
 ÍÝïé Áãþ íåò
ΠΕΜΠΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
στα εργασιακά και οδεύει προς τη Βουλή, σε ένα νομο-σχέδιο χωρίς όμως να διευκρινιστεί εάν θα υπάρ-χουν επιμέρους άρθρα. Ο υπουργός Οικονομίαςεπίσης απεκάλυψε ότι χθες πήραμε και την επιμή-κυνση.
Οι πολιτικοί
αρχηγοί θα βρεθούν πλέον μπροστά στοπακέτο μέτρων μέσα στη Βουλή και θα πρέπει νααιτιολογήσουν επαρκώς την όποια απόφασή τουςείτε ψηφίσουν τα μέτρα είχε όχι.
Εάν όμως
το νομοσχέδιο δεν πάει με κλίμα ομοφωνίαςαπό τους εταίρους της κυβέρνησης τα αποτελέσμα-τα δεν είναι δεδομένα ως προς την ψήφισή τους.
Στο ΠΑΣΟΚ
πολλοί μιλούν  για έξοδο από την κυβέρνησηκαι καταψήφιση των μέτρων,ενώ κανείς αυτή την ώρα δεν έρχεται να υπερασπιστεί την αναγκαιότητά τους και την υπερψήφισή τους.
Η ΔΗΜΑΡ
δεν συμφωνεί ότιυπάρχει βάση για συζήτησημε τις αλλαγές που έγιναν,διαφωνεί και ζήτησε τα εργα-σιακά να κατατεθούν ξεχωρι-στά στη Βουλή από τα δημο-σιονομικά.
Μια τέτοια
εξέλιξη θα βοη-θούσε τη ΔΗΜΑΡ να ψηφίσειτα δημοσιονομικά αλλά θαέβαζε πολύ μεγάλο πρόβλημαστο ΠΑΣΟΚ που πρέπει ναψηφίσει όλο το πακέτο για νασυνεχιστεί η χρηματοδότηση.
Το κουβάρι
δεν ξέμπλεξε μετά την μικρή υποχώρησηαπό την τρόικα παραμένει μπλεγμένο από τα κόμ-ματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και προσπα-θούν να πάρουν αποστάσεις από την τελική συμφω- νία, καθώς οι κοινωνικοί εταίροι βρίσκονται σεπλήρη αντίθεση.
Ποια
θα είναι η κατεύθυνση των αρχηγών δεν υπάρχεισαφής ένδειξη, ούτε από την άλλη φαίνεται ότι τοΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ θα εγκαταλείψουν την κυβέρνηση για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.
Οι βουλευτές
των δύο κομμάτων αλλά και της Ν.Δ. δεν είναι επίσης σίγουρο ότι θα ψηφίσουν στο σύνολότους τα μέτρα και εάν τελικά η πλειοψηφία θα είναιαρκετή.
Το εύρος
των διαρροών που θα υπάρξουν θα σημά- νουν και το εύρος των αλλαγών κυρίως στο ΠΑΣΟΚπου χάνει συνεχώς δυνάμεις από το εκλογικόσώμα.
Τα στρατόπεδα
της αντιπολίτευσης έχουν εύκολη δου-λειά προς το παρών αλλά πολύ δύσκολη εάν ηχώρα οδηγηθεί σε εκλογές.
Βαγγέλης Αθανασίου
Συμφωνία πριν την καταιγίδα;
   ã  í   þ  ì  ç
 ãíþìç
 Ï ÊÁÉÑÏÓ
óÞìå
 
ñá
 Ùò äéáöõ Þ... ùò áíôßäï ï
Τίμπορεί να αλλά-ξει την μπερδευμέ-νη φύση του ανθρώ-που;Νόμιζα η Τέχνη.Η καλοσύνη.Το να μάθεις ναεξηγείς.
Ας κάνουμε ότιμπορούμε!
 
ÁÍ.Ä.Å
 ÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁÊÏ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÁÊÏ ÃÅÍÉÊÏ ÍÏÓÏÊÏÌÅÉÏ ÉÙÁÍÍÉÍÙÍ, ôçë. 2651099111
8:30 - 14:00 και 17:30 - πρωί
ΘΕΜΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 4 - 39221ΜΠΡΑΧΑΝΤΙΝΗΣ ΙΑΣΩΝΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 8 & ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ - 03516
8:30 - 23:00
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ - ΤΖΟΥΦΗ ΦΩΤΕΙΝΗΣΠΥΡΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ 78 - 21142
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Στα Γιάννινα θα βρεθεί το διήμερο 26 με 27Οκτωβρίου ο Γραμματέας Π.Ε. της Νέας Δημοκρα- τίας Μανώλης Κεφαλογιάννης. Την Παρασκευή θα έχει συνάντηση με τον Περιφε-ρειάρχη, θα παρεβρεθεί σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ,θα δώσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ και τέλος θα είναι παρών στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ. Την επόμενη μέρα θα επισκεφτεί το ΣτρατιωτικόΦυλάκιο και τελωνείο της Κακαβιάς
ΜΕΜΙΑΜΑΤΙΑ
Ποια θα είναι η κατεύθυν-ση των αρχηγών δεν υπάρ-χει σαφής ένδειξη, ούτεαπό την άλλη φαίνεται ότιτο ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡθα εγκαταλείψουν τηνκυβέρνηση για να οδηγη-θεί η χώρα σε εκλογές.Οι βουλευτές των δύο κομ-μάτων αλλά και της Ν.Δ.δεν είναι επίσης σίγουροότι θα ψηφίσουν στο σύνο-λό τους τα μέτρα και εάντελικά η πλειοψηφία θαείναι αρκετή.
www.neoiagones.gr
Προβλέπονται
λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τιςμεσημβρινές απογευματινές ώρες.
Άνεμοι
μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία
από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
ΑΡΤΑ24
| 16 °CΑίθριος
ΙΩΑΝΝΙΝΑ20
| 7 °CΑίθριος
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ24
| 14 °CΛίγο Νεφελώδης
ΠΡΕΒΕΖΑ24
| 15 °CΑίθριος
Στα Γιάννινα αύριο ο Μ. Κεφαλογιάννης
 ÍÝïé áãþ íåò
 
ÇÐÅÉÑÏÕ
Ιδρυτής:
 ΑΡΕΤΗ ΜΑΛΑΜΗ,
ÉäéïêôÞôçò:
 ÁÈÁÍÁÓÉÏÕ ÅÕÁÃÃÅËÏÓ & ÓÉÁ Ï.Å.,
Åêäü
 
ôçò:
 ÁÈÁÍÁÓÉÏÕ ÅÕÁÃÃÅËÏÓ,
Äéåõ
 
èõ
 
íôÞò:
 ÓÐÕÑÏÓ ÈÅÌÅËÇÓ,
Αρχισυντάκτης:
Χρήστος Καζάκος,
Ρεðïñ
 
ôÜæ - Ýñåõíá:
 Αλέξανδρος Θεμελής,
Ðïëé
 
ôé
 
óôé
 
êÜ êáé Ýíèåôá:
¢ííá ÄåñÝêá,
Áíôá
 
ðï
 
êñé
 
ôÞò Èåóðñùôßáò:
ΠαναγιώτηςΡίζος,
Óåëé
 
äï
 
ðïß 
 
ç
 
óç:
 ¼ëãá ÆáëáâñÜ - ÊáñáóÜââá, Ãéþñ ãïò Óïå ëåìÝæï ãëïõ,
Íïìé
 
êüò Óýìâïõ ëïò:
ÌÜñéïòÃéáí
 
íÝ
 
 ôáò
 Ïé «ÍÝïé Áãþíåò» ôõðþíïíôáé óôï ôõðïãñáöåßï  ôùí «Çðåéñùôéêþí åêäüóåùí» Ãñáöåßá: ÄáãêëÞ 7, ô.ê. 45444ÅôÞóéá óõíäñïìÞ: 150 åõñþ Ôñáðåæþí, ïñãáíéóìþí, äÞìùí êáé íïìéêþí ðñïóþðùí: 180 åõñþ  Óôçí ðáñáðÜíù ôéìÞ äåí óõìðåñé ëáìâÜíåôáé ï ÖÐÁ 6,5% ÔçëÝöùíá: 26510-77466, 27627 ôçë.&öáî: 26510-37880
 Web page: www.neoia gones.gr   e-mail: nagones@ioa.forthnet.gr, info@neoia gones.gr 
 
3
ÍÝïé Áãþ íåò
ΠΕΜΠΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
www.neoiagones.gr
 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΕΜΕΛΗΣ
Στην αναβολή των εκλογών πουήταν προγραμματισμένες για τηνΤετάρτη προχώρησε η Εφορευτι-κή Επιτροπή καθώς η εκλογικήδιαδικασία για την ανάδειξη τωνεσωτερικών μελών του Συμβουλί-ου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνωναπέβη άγονη, λόγω αντικειμενικής αδυναμίας της διεξαγωγής της (σχετικό το από 24-10-2012 πρα-κτικό της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής).Η «αντικειμενική αδυναμία» δενήταν άλλη από την παρουσία πλή-θους φοιτητών, μελών ΔΕΠ καιεργαζόμενων στο Ίδρυμα, πουαντιδρούν στη εφαρμογή τουνέου νόμου και ειδικότερα στοθεσμό των Συμβουλίων Διοίκησης και τον τρόπο εκλογής τους, οιοποίοι από το πρωί είχαν συγκε-ντρωθεί στους χώρους όπου στή-θηκαν οι κάλπες και σε σχετικάήρεμο κλίμα δεν επέτρεψαν, σεόσους επιθυμούσαν, να ασκήσουντο εκλογικό τους δικαίωμα.Η εξέλιξη αυτή ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη μιας και τίποταδεν έχει αλλάξει ουσιαστικά στονόμο και τη φιλοσοφία του απότην προηγούμενη φορά που είχεεπιχειρηθεί να γίνουν οι εκλογές. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως σε αντίθεση με τα όσα είχαν δια-δραματιστεί στην πρώτη απόπει-ρα διεξαγωγής των εκλογών,αυτή τη φορά δεν είχαμε παρα-τράγουδα με μονάχα ορισμένους φοιτητές να ανεβαίνουν πάνωστις κάλπες εμποδίζοντας όσους επιχείρησαν να ψηφίσουν, ενώστο τέλος πήραν τις κάλπες καιαποχώρησαν. Αυτό μάλιστα έγινε σε πολύμικρό χρονικό διάστημα και αφούμόλις τρεις ή τέσσερις επίδοξοιψηφοφόροι προσπάθησαν ναπλησιάσουν τις κάλπες.Μετά από αυτές τις αντιδράσεις κι ενώ οι καθηγητές και οι εργαζό-μενοι προσπαθούσαν να πείσουνμε διάλογο τους συναδέλφους τους ότι δεν πρέπει να συμμετέ- χουν στη διαδικασία, η εφορευτι-κή επιτροπή, αποφάσισε την ανα-βολή των εκλογών τόσο γιατί υπ’ αυτές τις συνθήκες δεν μπορού-σαν να διεξαχθούν, όσο όμως καιυπό τον φόβο εκτράχυνσης της όλης κατάστασης.Τώρα σύμφωνα με το νόμο, ηεκλογική διαδικασία θα επαναλη-φθεί τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίουμε τις ίδιες επιμέρους εφορευτικές επιτροπές στα ίδια εκλογικά Τμή-ματα και κατά τις ίδιες ώρες, από09.00 έως 15.00 στα Αμφιθέατρα1 και 4 της Σχολής Θετικών Επι-στημών στην Πανεπιστημιούπο-λη, σύμφωνα με την αριθμ.1272/2-10-2012 απόφαση τουΠρυτανικού Συμβουλίου.Η πεποίθηση που υπάρχει είναιπως και σε αυτή την επαναληπτι-κή διαδικασία οι διαφωνούντες μετο νόμο δεν θα επιτρέψουν τηνδιεξαγωγή των εκλογών κι άρα θαοδηγηθούμε στη λύση της επι-στολικής ή ηλεκτρονικής ψήφου,η οποία ήδη εφαρμόστηκε και σεάλλα Ιδρύματα, όπου οι εκλογές στην κάλπη δεν κατέστησανδυνατές.Ωστόσο και για τις δύο αυτές μεθόδους εγείρονται ζητήματαδιαφάνειας αλλά και διασφάλισης της μυστικότητας της ψήφου μεαρκετούς ακαδημαϊκούς να έχουνεκφράσει τη διαφωνία τους αλλάκαι τους πρυτάνεις να έχουν προ-σφύγει στη δικαιοσύνη.Παρόλα αυτά η μάχη αυτή δια-φέρει απ’ αυτή που έδωσαν τηνΤετάρτη οι διαφωνούντες καθώς η φυσική τους παρουσία ήταναυτή που απέτρεψε τις εκλογές κάτι που όμως δεν μπορεί να γίνειμε την επιστολική ή ηλεκτρονικήψήφο.Την ίδια στιγμή πάντως δεν έχειακόμα απαντηθεί το τι θα γίνειέτσι και τα πανεπιστήμια δεν ολο-κληρώσουν τις εκλογές αυτές,μιας και η ανάδειξη των Συμβου-λίων Διοίκησης έχουν συνδεθείάμεσα με την χρηματοδότησήτους.Το Υπουργείο έχει ξεκαθαρίσειπως σε όσα ΑΕΙ ή ΤΕΙ δεν εκλε- χθούν νέες διοίκησης σύμφωναμε το νόμο δε θα τους δοθεί ηπροβλεπόμενη επιχορήγηση.Στην «απειλή» αυτή βέβαιαυπάρχουν και ορισμένες φωνές που μιλούν για ωμό εκβιασμό πουδεν πρόκειται να εφαρμοστεί.Ο πρόεδρος του ΣυλλόγουΜελών ΔΕΠ του ΠανεπιστήμιουΙωαννίνων, Σπύρος Γεωργάτος,μάλιστα με δηλώσεις του τόνισε:«Μας απειλούν με ψευδοδιλλήμα-τα ότι αν δεν γίνουν οι εκλογές δεν θα υπάρξει επιχορήγηση. Τοίδιο όμως μας λέγανε και για ταταμεία του κράτους τον Ιούνιο,πώς να δεν έρθει η δόση δενεπαρκούν τα αποθεματικά καιβλέπουμε ότι μέχρι σήμερα έφτα-σαν μια χαρά. Είναι γνωστή πια ηεπικοινωνιακή τακτική και δενπερνάει».
Aναβλήθηκαν οι εκλογές στο Πανεπιστήμιο
Επιστολική ή ηλεκτρονική ψήφος η τρίτη οδός σύμφωνα με το νόμο 
Τη Δευτέρα ξαναστήνονται οι κάλπες
εκπαίδευση.
Η εκλογική δια-δικασία θα επα-ναληφθεί τη Δευ-τέρα 29 Οκτωβρί-ου με τις ίδιεςεπιμέρους εφο-ρευτικές επιτρο-πές στα ίδιαεκλογικά Τμήμα-τα και κατά τιςίδιες ώρες, από09.00 έως 15.00
Η εξέλιξη αυτήήταν λίγο έωςπολύ αναμενό-μενη μιας καιτίποτα δεν έχει αλλάξειουσιαστικά στο νόμο και τηφιλοσοφία τουαπό την προη- γούμενη φοράπου είχε επι- χειρηθεί να γίνουν οιεκλογές
Eνοικιάζεται
γνωστός επαγγελ-ματικός χώρος γιαcafe-bar στηνπεριοχήΣκάλας,Αετοράχης καιΓαριβάλδη γωνία,πρώην Must
Πληροφορίες69799338246936643435

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->