Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
0Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Comenzile AutoCAD

Comenzile AutoCAD

Ratings: (0)|Views: 0|Likes:
Published by Adrian Pascu

More info:

Published by: Adrian Pascu on Oct 29, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/04/2012

pdf

text

original

 
Comenzile AutoCAD
Comenzile pot fi introduse la aparitia prompterului "Command:". Pentru repetareaultimei comenzi, se va apasa Enter. Se pot introduce puncte sau coordonate in oricare dinmodurile:Absolut: x,yRelativ: @deltax,deltayPolar: @dist<unghiPentru comenzile care accepta puncte 3D, se pot include coordonate in format absolut saurelativ:Absolut: x,y,zRelativ: @deltax,deltay,deltazDaca omiteti coordonata Z, se utilizeaza elevatia curenta.Filtre: .X,.Y,.Z,.XY,.YZ,.X - cand la o cerere de coordonate se da o astfel de combinatie,apare prompterul "of". Prin acesta ni se solicita introducerea unui element geometric de tip punct, de la care AutoCAD sa-si ia coordonatele ce urmeaza dupa punct (de ex. la .XZ va prelua coordonatele X si Z ale punctului selectat). Odata furnizat punctul care ofera acesteinformatii, ni se va prezenta cererea "need a" sau "need ab", unde a si b sunt una dintreliterele x,y sau z, mai exact acele litere care au lipsit din indicarea filtrului.Selectarea obiectelor: ("Select objects:")(punct) = Un obiectM = Mai multe obiecteL = Ultimul obiectW = Obiectele continute in intregime in fereastra specificataC = Obiectele care trec prin fereastraA = Adauga obiectele urmatoareR = Elimina (din multimea de selectie) obiectele urmatoareU = Elimina ultimul obiect(începând cu Release 11 au fost introduse si alte optiuni).Daca multimea selectata va satisface, apasati Enter.
APERTURE
 "APERTURE" inseamna "deschidere". Se asteapta introducerea marimii patrateluluiselector in modul OSNAP, in pixeli.Sintaxa: APERTUREObject snap target height (1-50 pixels) <default>: (numar)
 
Puteti opta intre a introduce o valoare (cuprinsa intre 1 si 50 pixeli) si a apasa pur si simpluEnter, in cazul in care ati vrut doar sa vedeti care este setarea "aperture" curenta, fara a omodifica. Cu cat latura patratelului este mai mica, punctul este localizat mai repede (maiusor pentru calculator, mai greu pentru operator). Valoarea este pastrata in variabila desistem "APERTURE".
ARC
 Comanda ARC serveste la trasarea arcelor de cerc. Iata variantele de introducere a arcului:- trei puncte de pe arc- punctul de inceput, centrul, punctul final- punctul de inceput, centrul, marimea arcului in grade- punctul de inceput, centrul, lungimea coardei- punctul de inceput, punctul final, raza- punctul de inceput, punctul final, marimea arcului in grade- punctul de inceput, punctul final, directia de trasare- continuarea liniei sau arcului precedentFormat 3 puncte: ARC Center/<Start point>: (punct)Center/End/<Second point>: (punct)End point: (punct)Optiuni: A = unghiul inclus intre laturile (radiale) care marginesc arculD = directia unghiulara masurata in sens trigonometric de la punctul de startL = lungimea coardeiC = punctul din centrul arculuiE = punctul de sfarsit al arculuiR = razaPentru a continua linia sau arcul precedent, raspundeti la primul prompter cu Enter (vezivariabila LASTANGLE).O dreapta nu este recunoscuta ca un arc cu raza infinita, deci trei puncte coliniare nu vor fiacceptate pentru definirea arcului.
AREA
 Cu comanda AREA se pot calcula ariile si perimetrele unor spatii inchise.Sintaxa: AREA <First point>/Entity/ Add/ Subtract: (primul punct)(ADD mode) Next point: (urmatorul punct)(ADD mode) Next point: (urmatorul punct)(ADD mode) Next point: ...Enter pt. a incheia introducerea pct.Area = nnnn Perimeter = nnnnTotal area = nnnn<First point>/Entity/Subtract: ...Enter pt. abandonarea comenzii.
 
Comanda incepe in modul "add". Optiunile sunt:Add - Trece in modul "add" (adaugare).Subtract - Trece in modul "subtract" (extragere).Entity - Compune aria din cercurile sau poliliniile selectate.Enter - Paraseste comanda.Valoarea ariei este pastrata in variabila de sistem AREA, iar perimetrul in variabilaPERIMETER. Conturul este inchis automat - nu trebuie introdus primul punct si la sfarsit.
ARRAY
 Comanda ARRAY permite multiplicarea unor entitati selectate , dupa un "tablou"dreptunghiular sau circular (polar).Sintaxa: ARRAY Select objects: (Selectati entitatile de multiplicat)Rectangular/Polar array (R/P):Pentru tablou rectangular introduceti numarul de randuri, numarul de coloane, distantadintre randuri si distanta dintre coloane. Distantele intre randuri/coloane pot fi introduse cusemn. Daca semnul e pozitiv, atunci dezvoltarea se face in sensul axelor, iar daca e negativ,in sens invers.Pentru un ARRAY polar (circular), trebuie sa indicati centrul tabloului circular, apoinumarul de articole, apoi unghiul de acoperit si in final optati pentru rotirea obiectelor.
ATTDEF
 Folosind comanda ATTDEF (ATTribute DEFine) puteti crea atribute. Ele trebuie sa primeasca un nume ("tag") si contin una sau mai multe particularitati, exprimate textual saunumeric, ce insotesc (eventual) un bloc. Ele pot fi utilizate si independent, in afaraconceptului de bloc (sunt entitati de sine statatoare).Atributele pot avea una sau mai multe dintre caracteristicile (modurile) bivalente(exprimate prin "Y"=DA si "N"=NU): Invisible, Constant, Verify si Preset, unde:Invisible - exista, dar nu e afisat.Constant - toate aparitiile atributului au aceeasi valoare.Verify - emite un prompter suplimentar pt. confirmarea valorii date.Preset - nu cere valoare la inserarea blocului.Sintaxa: ATTDEF Attribute modes -- Invisible:N Constant:N Verify:N Preset:NEnter (ICVP) to change, RETURN when done:Attribute tag: (up to 31 chars; letters, digits, $, -, _)Attribute prompt:Default attribute value:Start point or Align/Center/Fit/Middle/Right/Style:

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->