Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
The Albanian London 27th of October 1012

The Albanian London 27th of October 1012

Ratings: (0)|Views: 16|Likes:
Published by Petrit Kuçana
www.thealbanian.co.uk info@thealbanian.co.uk
Tel: 02082169527 LONDON
VERA SHQIPTARE SHIJOHET NË PARLAMENTIN BRITANIK
www.thealbanian.co.uk info@thealbanian.co.uk
Tel: 02082169527 LONDON
VERA SHQIPTARE SHIJOHET NË PARLAMENTIN BRITANIK

More info:

Published by: Petrit Kuçana on Oct 30, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

02/03/2013

pdf

text

original

 
NR. 9/21
www.thealbanian.co.uk
info@thealbanian.co.uk 
Tel: 02082169527
LONDON
27 TETOR 
Dërgo para online
*
moneygram.co.uk
*Përnjëlistëtëplotëtëtarifavetëtransferimitnëinternetjulutemvizitonimoneygram.co.uk.MoneyGramInternationalLimitedështëeautorizuardheekontrolluarngaAutoritetieShërbimitFinanciar.MoneyGramdheGlobijanëmarkatëMoneyGram.Tëgjithamarkat etjerajanëpronëepronarëvetëtyrepërkatës.©2012MoneyGram.Tëgjithatëdrejtat erezervuara.
Transportojmë makina dhemallra për në Shqiperi dheKosovë
Tel:
07790950960
Ofrojmemundesifantastikeper biznesme Kinendhe VietnaminNe kemizyrat tona ne keto vende dhe ofrojme mundesiper hapjen e bizneseve te reja qe nga tregetimallerash, konfeksione, elekronike etj.Na kontaktoni dhe ne ju ndihmojmeUnit 2, The Cromwell Centre,24-30 Minerva Road London NW10 6HJTel: 0208 961 8765
DOSSIER
 AKTUALITET
LONDËR, BURGPËRJETË SHQIPTARIT
faqe 2
SI E MBROJTI ALI IBËRNEZA LIDHJEN SHQIPTARETE PRIZRENIT
faqe 14-69
 VERA SHQIPTARE SHIJOHETNË PARLAMENTIN BRITANIK
 AGRON LOXHA, AMBASADORI IPËRJETSHËMI SHQIPTARËVENË BRITANINËE MADHE
BRITANIKËTKUNDËR BE-SË
BRITANIA KUNDËRBISEDIMEVETË PAFUNDME
 AHMET ZOGU,PRESIDENTI DHEMBRETI I SHTETITSHQIPTAR
faqe 16-17
DIASPORA SHQIPTARE ,URË LIDHËSE ME BOTËN
 
 Aktualitet www.facebook.com/thealbanian.co.uk faqe 2
DREJTOR: PETRIT KUÇANAKryeredaktor: BASHKIM METALIAREDAKSIAAkil Koci, Daut Dauti, Emanuel BajraPranvera Smith,Blerim Ciroka, Majlind Goge,Claire Fletcher,Flori Slatina,Kastriot Dervishi,Enkeleid Omi,Artan Zeneli,Jeni Myftari,Agim Shabani,Anila Hoxha,Shefit Domi,Web-design Shefdomi.comwww.thealbanian.co.uk albania7@gmail.com
Tel/fax:02082169527
 Ambasada e Republikës së Shqipërisënë Mbretërinë e Bashkuar
Embassy of the Republic of Albania33 St. George’s DriveLondon SW1V 4DGTel. +44 (0) 20 7828 8897Fax +44 (0) 20 7828 8869E-mail: embassy.london@mfa.gov.alhttp://www.albanianembassy.co.ukTo contact the Albanian Embassy for emergency cases onlyplease call: 07518662630
 Ambasada e Republikës së Kosovësnë Mbretërinë e Bashkuar
Embassy of the Republic of Kosovo100 Pall MallLondon SW1Y 5NQTel.: +44(0) 207 659 6140+44 (0) 207 659 6134Fax.: +44(0) 207 659 6137Email: embassy.uk@rks-gov.net
S
hqiptari nga Kosova Lun-drim Gjikokaj eshte denuarme burgim të perjetshëm, kunuk ka te drejte apelimi pa kryerme pare 28 vjet heqje lirie, vendosiGjykata e Larte e Londres pervrasjen e shokut te tij po ngaKosova Cime Sogojeva.Ngjarja ka ndodhur neshtepine e viktimes ne tetor te2008, ku 31-vjeçari Gjikokaj, njebixhozçi i thekur i kishte marreborxh rreth 250 mije sterlina CimeSogojes, edhe ky me precendentpenalë dhe i njohur per vjedhjet nemetrotë e parkimit ne Londer.Ne proces u tha se Sogojevai kishte bere presion Gjikokaj perkthimin e borxhit qe shkonte necerek milione sterlinash, nderkohevrasesi shkoi ne shtepin e viktimesme nje kuti cokollatsh per te fshe-hur qellimin e vizites dhe e qelllonate shtate here me arme perpara seta godase edhe me qafe.Gjikokaj 31-vjeçar mebanim ne qytetin Reading neveriperendim te Londres, shoferautobusi, sipas gjykatesit NicholasBroëne “kreu nje ekzekutim teplanfikuar, te paramenduar, bru-tal dhe ne gjakftohtesi.“Sipas Tim Duffiled, kryed-edektivit te Skuadres se Vrasjevene Policine Metropolitane,Lun-drim Gjikokaj paraqiti nje alibi tehartuar me mjeshteri pas arres-timit. Ai fillimisht u arrestua ditene vresjes, por u lirua me kusht. Aii tha Policise se ishte shok me vik-timen dhe i kishte ardhur shumekeq per vdekjen e tij, tha dedek-tivi. Gjikokaj vendosi te mos ipergjigjeje pyetjeve te veshtira neprocesin gjyqesor.ARBEN MANAJ
LONDËR, BURG PËRJETËSHQIPTARIT
S
humica e votuesve britanikë do te vo-tonin për daljennga Bashkimi Evropiantë Britanisë, nëse do tëvotohej nesër në një ref-erendum, krahasuar me34 për qind që jane proqëndrimit të mëtejshëm.Kjo shifer e njesondazhi te kryer ne Lon-der, eshte me e larta ekundershtimit te bri-tanikeve ndaj BE ne 30vitet e fundit. Vetem ne vitet 80 kur kryeministre ishte Margaret Thecer nemandatin e saj te pare ne Qeveri, dy te tre-tat e britanikeve ishin ne favor te daljesnga tregu i perbashket, sic njihej BE-ja neate kohe.Rezultatet e ketij sondazhishokues behen publike ne kohen, kur Kryeministri Cameron po pergatitet tedeklaroje se ai eshte ne favour te njerefendumi per anetaresimin dhe kur BE pritet te filloj nje propagande sensi- biluzuese pro- Brukselit, ne perpjekje per te perballuar sentimentet anti-evropiane nekontinent.Parlamenti Evropian pritet te vo-tojë te marten per fushaten e ndergjegjes-imit per perfitimet nga anetaresimi ne BE,duke e projektuar vitin 2013, si “Viti iQytetareve Evropian”.Mbeshtetja per dal- jen nga BE ne Britani, peson nje rritje prejdhjete perqindesh ne krahasim me vitin ekaluar, ku shifra ishte 41 per qind dhe kjoi atirbohet krizes ekonomike ne euro-zone.Sipas burimeve qeveritare mesohetse manifesti i ardhshem politik i Konser-vatoreve ne pushtetet do te permbaj prem-timin per negocimin e riatdhesimit te disa prej kompetencave nga BE e cila do te pa-sohet nga nje refenduim per te ardhmen neBE, menjehere pas zgjedhjeve teardhshme te pergjithshme, modalitet e tecilit mbesin shume te paqarta.Dukshem ne rradhet e publikut britanik po konsolidohet frikshem ideja seEvropa nuk eshte konkuruese ne shkalleglobale dhe nese Britania nuk shkeputet prej saj, ka gjasa qe te vuaj te njejtat pa-soja si BE-ja.
BRITANIKËTKUNDËR BE-SË
 
 A keni probleme me kalimin e testitper marrjen e pasaportes Britanike?LONDON NORTH ACADEMY LTDNE NDIHMEN TUAJJU DUHEN VETEM PER 9 ORE182 SEVEN SISTERS ROAD FINSBURY PARK LONDON N7 7PX TEL:0207263 7804 MOB: 079 4436 7779
 
Disponojme aparate satelitore me internetper te gjithe ata qe nuk mund te vendosin antenesatelitore. Keto aparate jane te teknologjiseme te fundit me cilesi HD
DISPUNOJME gjithashtu DEKODER TE DIGITALB DHE TEGJITHE LLOJET E APARATURAVE TE TJERADIGITALB HD 3D TRING SPIDER BOX 500/9000/9900NA KONTAKTONI
UNIT 5PAGE GREEN ROADLONDON N15 4PG TEL.02088011538, Mob: 07983570355OSE NE FAQEN TONE TE INTERNETIT
www.fmsat.co.uk
BEJME GJITHASHTU INSTALIMIN, RIPARIMINDHE RREGULLIMIN TEKNIK TE APARATEVE TUAJA
F&M SATELITE SHOP
ME NJE EKSPERIENCE SHUMEVJEÇAREOFROJME ÇMIMET ME TE LIRA NE TREGNDIHMOJME NEPERMJET TELEFONIT PERÇDO PROBLEM QE MUND TE KENI

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->