Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
38Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
The Albanian London "100 years independence" November 2012

The Albanian London "100 years independence" November 2012

Ratings: (0)|Views: 992|Likes:
Published by shefdomi
Join us on Facebook: www.facebook.com/thealbanian.co.uk
Join us on twitter: https://twitter.com/#!/shefdomi

The Albanian is a newspaper in London, United Kingdom covering race & ethnic society and culture.

The Albanian is published twice every month.

The web site is presented in English and Albanian language, if some of the content is not in one of the languages please do feel free to email us on info@thealbanian.co. uk or admin@shefdomi. com and we will be happy to translate it for you, or assist you in anyway that we can.
Join us on Facebook: www.facebook.com/thealbanian.co.uk
Join us on twitter: https://twitter.com/#!/shefdomi

The Albanian is a newspaper in London, United Kingdom covering race & ethnic society and culture.

The Albanian is published twice every month.

The web site is presented in English and Albanian language, if some of the content is not in one of the languages please do feel free to email us on info@thealbanian.co. uk or admin@shefdomi. com and we will be happy to translate it for you, or assist you in anyway that we can.

More info:

Published by: shefdomi on Nov 09, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/07/2013

pdf

text

original

 
NR. 9/21
www.thealbanian.co.uk
info@thealbanian.co.uk 
Tel: 02082169527
LONDON
10 NENTOR 
Dërgo para online
*
moneygram.co.uk
*Përnjëlistëtëplotëtëtarifavetëtransferimitnëinternetjulutemvizitonimoneygram.co.uk.MoneyGramInternationalLimitedështëeautorizuardheekontrolluarngaAutoritetieShërbimitFinanciar.MoneyGramdheGlobijanëmarkatëMoneyGram.Tëgjithamarkat etjerajanëpronëepronarëvetëtyrepërkatës.©2012MoneyGram.Tëgjithatëdrejtat erezervuara.
Gëzuar!Gëzuar!
URON TË GJITHË SHQIPTARËT NË BRITANI
GËZUAR 100 VJETORIN E PAVARËSISË!
Gëzuar
Organizatat e KomunitetitShqiptar në Londërme mbështetjen e Ambasadës së Republikëssë ShqipërisëftojnëGjithë Bashkatdhetarëtnë Britaninë e Madhetë festojmë së bashku100 Vjetorin e PavarësisëE Djelë, 25 Nëntor 2012,ora 12.00 – 15.0033 Childs Hill Park Hodford Road, Golders GreenLondon, NW11 8NL
100 VJETORIN
 
 Aktualitet www.facebook.com/thealbanian.co.uk faqe 2
DREJTOR: PETRIT KUÇAnAKryeredaktor: BASHKIM METALIAREDAKSIAAkil Koci, Daut Dauti, Emauel BajraPravera Smith,Blerim Ciroka, Majlid Goge,Claire Fletcher,Flori Slatia,Kastriot Dervishi,Ekeleid Omi,Arta Zeeli,Jei Myftari,Agim Shabai,Aila Hoxha,Shefit Domi,Web-desig Shefdomi.comwww.thealbaia.co.uk albaia7@gmail.com
Tel/fax:02082169527
Promovohet vepra e Mal Berishës “CharlesEerikso..I praishëm kryemiistri Berishadhe ambasadori i SHBA-së ë Tiraë Arvizu
 N
ë këtë 100 vjetor të pavarësisë sëShqipërisë misionari amerikan që i kashërbyer Shqipërisë, shqiptarëve, dukedhënë një kontribut të pakrahasueshëm në fushëne pedagogjisë, Charles Erikson, vjen si një dhu-ratë në këtë muaj, përmes librit të autorit MalBerisha. Në ceremoninë e promovimit të librit metitull “Charles Telford Erickson”, jo vetëm autorishqiptar por edhe personazhi i tij kanë marrëvlerësimet maksimale nga kryeministri Berisha,ambasadori i SHBA në Tiranë Aleksandër Arvizudhe shumë personalitete të tjerë pjesëmarrës.“Charles Telford Erickson nuk është amerikan , por shqiptar me pasaportë amerikane”, kështu eka konsideruar kryeministri Berisha gjatë fjalëssë tij duke cituar Shtrausin.“Ku qëndron forca e jashtëzakonshme e mision-arit? Qëndron tek tek besimi i pashtershëm.Vetëm kjo forcëmund t’i mësojënjeriut që të jetë hu-manist i madhungjillor i përsosur, pedagog i shkëlqyer historian dhe studi-ues pasionat, poet ivërtetë. Erikson dheungjillorë të tjerë ushndërruan nëavokatë të shkëlqyer të një kombi mbi tëcilën po bëheshin badërditë e kohës, por merita e parë dhe më e për-sosur i takon atyre misionarëve, të cilët nëdhjetëra shkrime e dokumenta informonin, sensi- bilizonin kombin, vendin, presidentin dhe qever-itë e tyre mbi atë ç’po ndodhte me shqiptarët.Erikson i gjeti shqiptarët në një agim, i gjeti ata padiskutim kombin më të varfër dhe të zhytur nëmjerim në këtë kontinent, i gjeti ata në kombinqë sapo formoi alfabetin e tij, i gjeti si vendin ku pak kilometra po të largoheshe nga qyteti konsta-toje se koha kishte ndaluar, kishte mbetur në ko-hëra të largëta, po i gjeti ata sic thotë ai ky kombështë një zambak i bukur por i rrethuar prej fer-rash”- u shpreh Berisha. Ndërsa ambasadori Arvizu duke përgëzuar autorin Mal Berisha për veprën e tij tëtretë për Shqipërinë vlerësoi figurën e CharlesTelford Erickson.“Ai e deshi Shqipërinë dhe i përkushtoi jetën e tij për këtë vend dhe popull. një person  përkujdesej për Shqipërinë dhe e ndoqiShqipërinë gjatë gjithë jetës së tij. ai ndërroi jetënë vitin 66 dhe në fakt në këtë vit Erikson dokishte kuptuar që Shqipëria ishte në prag të zhyt- jes në një periudhë shumë të vështirë, nga më tëvështirat e këtij vendi. Mendoj si do kishte men-duar ai po të shihte Shqipërinë tani. Jam i kënaqur se zoti Mal pati mundësinë të futej thellë në per-sonalitet dhe të na e sillte atë”Vetë autori Mal Berisha, për arsye shëndetësorenuk ishte i pranishëm në aktivitet, por i përshën-deti pjesëmarrësit nga Amerika nëpërmjet njëvideomeazhi në Skype.“Jam shumë i nderuar që ia kushtovakëtë vepër njërit prej figurave më të ndritura tëkombit amerikan që ia kushtoi jetën Shqipërisë”Gjatë një periudhe gati 25 vjeçare, nga 1908-1933Charles Heriskon ka dhënë një kontribut të pakra-hasueshëm për Shqipërinë, në atë kohë kur Shqipëria nuk kishte shkolla në gjuhën shqipedhe në mbështetjen dhe ndikimin e tij deri tek  presidenti amerikan për zgjidhjen pozitive  problemeve shqiptare.
MAL BERISHA "RIKTHEN"
ERICKSON NË SHQIPËRI
 
Disponojme aparate satelitore me internetper te gjithe ata qe nuk mund te vendosin antenesatelitore. Keto aparate jane te teknologjiseme te fundit me cilesi HD
DISPUNOJME gjithashtu DEKODER TE DIGITALB DHE TEGJITHE LLOJET E APARATURAVE TE TJERADIGITALB HD 3D TRING SPIDER BOX 500/9000/9900NA KONTAKTONI
UNIT 5PAGE GREEN ROADLONDON N15 4PG TEL.02088011538, Mob: 07983570355OSE NE FAQEN TONE TE INTERNETIT
www.fmsat.co.uk
BEJME GJITHASHTU INSTALIMIN, RIPARIMINDHE RREGULLIMIN TEKNIK TE APARATEVE TUAJA
F&M SATELITE SHOP
ME NJE EKSPERIENCE SHUMEVJEÇAREOFROJME ÇMIMET ME TE LIRA NE TREGNDIHMOJME NEPERMJET TELEFONIT PERÇDO PROBLEM QE MUND TE KENI
Ne përfaqësojmë të gjithë klientët që kanë nevojë për këshillim ngaana ligjore si në Stacione Policie dhe në raste të ndryshme. Gjithashtupërgatisim mbrojtjen e tyre për në gjykatën magjistrale të (shkallës sëparë) dhe në gjykatën e lartë.Këshilla ligjore është falas ne polici pavarësisht nëse jeni mendihma, në punë dhe se sa të ardhura apo kursime keni. Nuk ka formapër të plotësuar. Nëse nuk jeni të kënaqur me shërbimet që keni marrënga avokati juaj dhe doni ta ndryshoni atëherë ju lutem më kontaktoni
 Albanian Lawyer Altin Kaprata
07500770914
Mob:
CLP SOLICITORS
5-6 STAPLE INN HOLBORN LONDON WC1V 7QHTEL: 02030512187
KRIME
-
 Vrasje
-
Plagosje
-
Mashtrime serioze
-
 Vepra penale seksuale
-
Dëmtime aksidentale
-
Shkelje të kodit rrugor
-
Hetime nga zyra e taksave
-
Hetime nga zyrae ndihmave
EMIGRACION
-Natyralizim- Viza turistesh dhe studentesh-Ribashkime familjare-Qytetari britanike-Leje te perhershme qendrimi- Viza martese-EU/FRA Resident Permit applications
ÇËSHTJE FAMILJARE
-
Ndarje,divorce
-
Probleme financiarene divorce dhe ndarje
-
Probleme ne ndarjen epasurise dhe prones seperbashket
-
Probleme te kujdestarise sefemijeve ku jane perfshire she-bimet sociale
-
Dhune ne familje si dhe tegjitha problemet qe lidhen meçeshtjet familjare

Activity (38)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Portali Flurudha liked this
Petrit Kuçana liked this
Petrit Kuçana liked this
Agim Shabani liked this
Petrit Kuçana liked this
Leona Bardhaj liked this
Petrit Kuçana liked this
Petrit Kuçana liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->