Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Biografi Raden Oto Iskandar Di Nata

Biografi Raden Oto Iskandar Di Nata

Ratings: (0)|Views: 1,451 |Likes:
Published by Ali Asidqi

More info:

Published by: Ali Asidqi on Nov 10, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/27/2013

pdf

text

original

 
 
Biografi Raden Oto Iskandar di Nata 
 
Ali Asidqi7A
 
 
2
Awal Kahirupan
Oto Iskandar di Nata dibabarkeun dina tanggal 31 Maret 1897 diBojongsoang,KabupatenBandung.Ramana Oto katurunan bangsawan Sunda nu namina Nataatmadja. Oto anak katilutina salapan dulur.Oto sakola dasarna diHollandsch-Inlandsche School(HIS) Bandung, diteruskeun jeung diKweekschool Onderbouw(Sakola Guru Bagean Kahiji) Bandung, jeung di Hogere Kweekschool(Sekolah Guru Atas) diPurworejo,Jawa Tengah.Sanggeus beres sakola, Oto jadi guru HIS di Banjarnegara,Jawa Tengah.Bulan Juli 1920, Oto pindah ka Bandung terus ngajar di HISbersubsidi jeung perkumpulan Perguruan Rakyat.
[
 
Pra kamerdekaan
Dina kegiatan gerakanna di waktu saacan kamerdekaan, Oto pernah ngajabat Wakil KetuaBudi Utomocabang Bandung dina periode1921-1924,sarta jeung jadi Wakil Ketua Budi Utomo cabang Pekalongan tahun 1924. Waktu harita, anjeunna jadi anggota
Gemeenteraad 
("DewanKota")Pekalonganngawakilan Budi Utomo.Oto oge aktif dina organisasibudaya Sundaanu ngarannaPaguyuban Pasundan.Anjeunna  jadi Sekretaris Pengurus Besar taun1928,jeung jadi ketuana dina periode1929-1942.  Organisasi eta mancen dina widang pendidikan, sosial-budaya, politik, ekonomi, kepemudaan, jeung pemberdayaan perempuan.Oto oge jadi anggotaVolksraad("Dewan Rakyat", samisal DPR) nu dibentuk dina mangsaHindia Belandaperiode1930-1941.  Dinamangsa jajahan Jepang,Oto jadi Pemimpin surat kabarTjahaja(1942-1945). Anjeunna terus jadi anggotaBPUPKI jeungPPKInu dibentuk ku pamarentah pendudukan Jepang sebagai lembaga-lembaga anu ngabantu persiapan kemerdekaan Indonesia.
Pasca kemerdekaan
Sanggeus proklamasi kemerdekaan, Oto ngajabat jadiMenteri Negaradinakabinetanu mimitiRepublik Indonesia taun 1945. Anjeunna mancen tugas nyiapkeun dibentuknaBKRtina laskar-laskar rahayat anu nyebar di saantero Indonesia. Dina ngalaksanakeun tugasna, Otodiperkirakeun geus nimbulkeun rasa teu puas dina salah sahiji laskar eta. Anjeunna jadi korbanpenculikan sakelompok jalma nu ngaranna
Laskar Hitam
, teupikeun akhirna leungit jeungdiperkirakeun dibunuh di daerahBanten. 

Activity (2)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->