Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Ghid Privind Inregistrarea in Scopuri de TVA

Ghid Privind Inregistrarea in Scopuri de TVA

Ratings: (0)|Views: 12|Likes:
Published by RoDaiana

More info:

Published by: RoDaiana on Nov 12, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/31/2013

pdf

text

original

 
Ghid privind inregistrarea in scopuride TVA
Din cauza deselor modificari ale Codului Fiscal in materiede TVA, foarte multi contribuabili au o reala problema atuncicand trebuie sa se inregistreze in scopuri de TVA. Acestghid cuprinde situatiile in care un contribuabil trebuie sa seinregistreze in scopuri de TVA.Contribuabilii se pot inregistra in scopuri de TVA la infiintaresau pe parcursul desfasurarii activitatii economice derulatede acestia. Procedura inregistrarii in scopuri de TVA estereglementata de Ordinul nr. 2795/2011 privind stabilireacriteriilor pentru conditionarea inregistrarii in scopuri deTVA, modificat prin OMFP nr. 518/2012.Un contribuabil trebuie sa se inregistreze in scopuri de TVAin urmatoarele situatii :
I.
Prin optiune
II.
Prin depasirea plafonului de scutire de 220.000 leiprevazut la Art. 152 alin. (1)
III.
La efectuarea unei achizitii intracomunitare sau serviciiintracomunitare
I. Inregistrarea in scopuri de TVA prin optiune
Procedura de inregistrare in scopuri de TVA prin optiune seaplica :
1.
persoanelor impozabile care au sediul activitatii
1
 
economice in Romania si realizeaza sau intentioneaza sarealizeze o activitate economica ce implică operatiunitaxabile si/sau scutite de TVA cu drept de deducere, caresolicita inregistrarea in scopuri de TVA la organul fiscalcompetent in urmatoarele situatii:- inainte de realizarea operatiunilor taxabile si/sau scutite deTVA cu drept de deducere, dacadeclara ca urmeaza sa realizeze o cifra de afaceri careatinge sau depaseste plafonul de scutireprevazut la art. 152 alin. (1) din Codul fiscal, sau caurmeaza sa realizeze o cifra de afaceriinferioara plafonului de scutire, dar opteaza pentru aplicarearegimului normal de taxa;- daca cifra de afaceri realizata in cursul unui ancalendaristic este inferioara plafonului descutire prevazut la art. 152 alin. (1) din Codul fiscal, dar opteaza pentru aplicarea regimuluinormal de taxa.
2.
persoanelor impozabile care au sediul activitatiieconomice in Romania dar sunt stabilite in Romania printr-un sediu fix, conform Art. 125^1, alin. (2), lit. b, care solicitainregistrarea in scopuri de TVA la organul fiscal competentin urmatoarele situatii:- inaintea primirii serviciilor, in situatia in care urmeaza saprimeasca pentru sediul fix din Romania servicii pentru careeste obligata la plata taxei in Romania conform Art. 150,alin. (2), daca serviciile sunt prestate de o persoanaimpozabila care este stabilita in alt stat membru, in sensul Art. 125^1, alin. (2).
2
 
- inainte de prestarea serviciilor, in situatia in care urmeazasa presteze serviciile prevazute la Art. 133, alin. (2), de lasediul fix din Romania pentru un alt beneficiar persoanaimpozabila stabilita in alt stat membru care are obligatia dea plati TVA conform echivalentului din legislatia statuluimembru respectiv.- inaintea de realizarea unor activitati economice de larespectivul sediu fix in conditiile stabilite la Art. 125^1, alin.(2), lit. b) si c) pentru urmatoarele operatiuni :a) livrari de bunuri taxabile si/sau scutite de TVA, inclusivlivrari intracomunitare scutite de TVA conform Art. 143, alin.(2);b) prestari de servicii taxabile si/sau scutite de TVA cu dreptde deducere, altele decat cele prevazute la lit. a) si b);c) operatiuni scutite de TVA dar pentru care contribuabilulopteaza pentru taxarea acestora, conform Art. 141, alin. (3);d) achizitii intracomunitare de bunuri taxabile.
Atentie!
Prevederile de mai sus nu sunt aplicabilepersoanei tratate ca persoana impozabila numai pentru caefectueaza ocazional livrari intracomunitare de mijloace detransport noi.
3.
persoanelor impozabile care nu sunt stabilite in Romaniaconform Art. 125^1, alin. (2) si nici inregistrate in scopuri deTVA in Romania, conform Art. 153. Acestea vor solicitainregistrarea in scopuri de TVA pentru operatiunile realizatepe teritoriul Romaniei care dau drept de deducere a taxei,altele decat serviciile de transport si auxiliare acestora,
3

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->