Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Ajutandu-i Pe Adolescenti Sa Reziste - Fumat

Ajutandu-i Pe Adolescenti Sa Reziste - Fumat

Ratings: (0)|Views: 1|Likes:
Published by Patrascu Cristi

More info:

Published by: Patrascu Cristi on Nov 18, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/17/2015

pdf

text

original

 
Ajutandu-i pe adolescenti sa reziste.
 
 Aproape toti noii fumatori sunt copii.In fiecarezi,3000 de adolescenti incep sa fumeze.Mai mult de trei milioane de adolescenti,sub 18ani,folosesc tutunul.Parintii se pot lupta sa-i intoarcape copii de la fumat.Daca cineva i-ar urmari pe copiivostri ca sa-i raneasca i-ati proteja?Desigur,ca da!Parintii isi protejeaza copiii.Adevarul este caindustria tutunului alearga dupa copiii vostri si,dacanu faceti ceva acum ca sa o opriti,ii va ajunge!
Fapt:
Companiile de tutun sponsorizeaza multe competitiisportive si concerte rock la care tinerii participa.Reclamele tutunului seduc prin vraja fumatului.
Importanta unui model
Ce puteti face voi,parintii?Luati atitudine si protejati-i pe copii vostri de acest obicei,la care mai mult deo mie de americani renunta in fiecare zi,numaipentru ca sunt inmormantati in cimitire.Mai intai,fiti un model!Aratati-va ca un model deobiceiuri bune,voi insiva nefiindfumatori.Metoda:"Fa ce zic si nu ceea ce fac" nu vaavea efect.Copiii nu iubesc fatarnicia si vor copia in modnatural comportarea parintilor.Daca fumezi si aiincercat mai inainte sa te lasi de fumat,incearca iar si iar,pana vei avea succesMulti oameni trebuie sa incerce de multe ori inaintede a nu mai fuma si a ramane nefumatori.Nu numaitu vei beneficia din aceast actiune,dar se vaimbunatati si sanatatea familiei tale,caci s-ademonstrat ca fumul de tutun face rau chiar sinefumatorilor care sunt expusi la el.
 
Educati!
In al doilea rand,educati-va copiii,aratandu-leefectele specifice ale tutunului.Le puteti citi multearticole scrise in acest scop.Efectele daunatoareinclude:cresterea pulsului,cresterea oxidului decarbon in sange,scaderea oxigenului,riscul mare dereducere a capacitatii pulmonare,tusea si crestereacongestiei sinusurilor,greutatea inrespiratie,oboseala si riscul crescut pentru boli caPuteti sa-i invatati pe copiii vostri cum sa devina critici aimass-mediei.Unele reclame arata barbati calare pe caisau conducand un automobil.Femeile sunt aratate lapetreceri sau facand sport.Totusi tutunul nu are nimicde a face cu nici una din aceste activitati.
Vorbiti raspicat
In al treilea rand,vorbiti raspicat in favoarea unui mediuinconjurator fara fum de tutun.Sa nu aveti scrumiere in casa.De fapt,puneti un semnpe usa de la intrare:"Fumatul interzis!"daca suntetiintrebati:"Va simtiti deranjat daca fumez?" raspundetisimplu "Da cu siguranta!".La restaurante intrebati delocuri pentru nefumatori.Copiii vostri sa auda ca vareferiti la tigari ca:"batoane de cancer" sau "cuie desicriu."Plangeti-va in scrisori scrise catre companiile detutun ca simtiti ca in special copiii sunt tinta reclamelor lor.
Ce sa spui unui adolescent ispitit sa fumeze.
1. Numarul minutelor pentru fumatul unei tigari este egalcu numarul minutelor cu care iti scurtezi viata!2. Fumand un pachet pe zi,se ajunge la 1000$ pe anpentru tigari.Cu acesti bani se pot cumpara multe hainesi chiar o masina!3. Un pachet de tigari pe zi este egal cu doua pahare dechimicale care cauzeaza cancerul.O persoana inteligenta,care doreste sa traiasca,va voide fapt,in mod intentionat,sa inghita chimicalecarcinogene si totodata sa plateasca pentru ele?4. Fumatul distruge gustul pentru hrana!5. Fumatul distruge chiar in cateva secunde.Rezultatulinhalarii doar a unui singur fumdintr-o tigara:cresterea batailor inimii si a tensiuniiarteriale,cresterea cantitatii de oxid de carbon in sangein descresterea cantitatii de oxigen.6. Fumatul ucide mai multi oameni in fiecare an decatSIDA,accidentele de automobil siavioane,alcoolul si armele toate adunate laolalta.7. Fumatul este un obicei urat.Cine vrea sa vada unadolescent dragut transformat intr-un dragon carescoate fum pe nari?8. Dintii tai se vor ingalbeni si vei avea zbarcituri in jurulgurii.9. Din cauza tutunului respiratia va mirosi urat,la fel sihainele tale.10.Fumatul nu mai este considerat ca ceva bun sausofisticat.De fapt multi il considera ca fiind o nebunie.Numai este la moda astazi sa fumezi,ci sa fii atlet si informa.11.Omul robust,pe care il vedem in reclameleMarlboro,a murit de cancer pulmonar la 51de ani.
Sharon Scott

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->