Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
10_proporcionet2012

10_proporcionet2012

Ratings: (0)|Views: 120 |Likes:
Published by astrit_salihu4080

More info:

Published by: astrit_salihu4080 on Dec 01, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/24/2013

pdf

text

original

 
PROPORCIONETNË ARKITEKTURË
 pergatiti: Mr.Sc. Rozafa BASHA, PhD cand, Dept. Arkitekture, FNA, UP
 
 
MASA DHE PROPORCIONET
Masa ne arkitekture:Madhesia e dickase ne raport me njestandard krahasues ose me madhesine edickaje tjeterProporcion (perpjese):Raporti i mirefillte ose harmonik i njepjese me pjesen tjeter ose me teresine.Ky raport vlen jo vetëm për madhesi poredhe per sasi dhe shkalle!Disa proporcione kushtezohen nga natyrae materialit, nga menyra se si elementikonstruktiv reagon ndaj forcave dhe ngamenyra se si perftohet (prodhohet) sendi.
 
PROPORCIONET E MATERIALEVE
Te gjitha materialet qe perdoren ne arkitekture kane atribute te vecanta teelasticitetit, te fortesise dhe te qendrueshmerise.Te gjitha keto materiale kane nje kufi te fundem te qendrueshmerise, pertej tecilit nuk mund te zgjaten pa u care, thyer ose rrenuar.Meqe nderjet mbrenda materialit, te shkaktuara nga forca e gravitetit rriten merritjen e madhesise se trupit, materialeve u percaktohen permasa te arsyeshme,te cilat nuk mund te tejkalohen.

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->