Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
PRO ExpreS de Dragasani Nr 223 (286)

PRO ExpreS de Dragasani Nr 223 (286)

Ratings: (0)|Views: 8|Likes:
Published by alyn

More info:

Published by: alyn on Dec 05, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/08/2013

pdf

text

original

 
CMY
Suntem pumnul din
Ediţie specială electorală adresată persoanelor de peste 18 ani, cu drept de vot, din Colegiul Electoral Drăgăşani!
gura mafioţilor!
 
Singura presă verticală dinVâlcea! ~ NE PUTEŢI
CITI
,
VEDEA
ŞI
AUZI
PE INTERNET, LA ADRESA:
www.publipro.ro
• Anul V (VII)• Nr. 223 (286)
07 dec.- 13 dec. 2012
• preţ:
70 bani
Votaţi VASILE BLEOTU,
un deputat pentru sufletul tuturor!
 
     d    e     D    r     ã    g     ã    s    a    n     i
TU SESIZEZI. NOI ÎI PUNEM LA PĂMÂNT!
 
     i    n    o    v    a     t     !     ”
     P     I     C     T     O     R     I     A     L     S     O     C     I     A     L     D     E     A     V     A     N     G     A     R     D      Ă
Singurul ziar persecutat de judecători pentru că am avut curajul să scriem adevărul despre ei! Singurul deputat care cinsteşte şi tinerii, şi bătrânii, şi copiii, în aceeaşi măsură! 
  V O  T A   T  V O  T A   T
DACĂ VREŢI SĂ AVEŢI:
- apă curentă, canalizare modernă şireţea de alimentare cu gaze naturale,- cele mai mici taxe din lume,- uşi deschise în Parlament în permanenţă,- bani pentru ca primarii USL şi nu numai dinlocalităţile dumneavoastră să poată ducela îndeplinire proiecte menite a vă ridicanivelul de trai,- pensii aproape duble pentru aceia dintredvs. cărora, la ora actuală, nu le ajungepensia nici măcar pentru medicamente,- condiţii de studiu excepţionale şidiverse ajutoare financiare şi de altănatură pentru copiii dvs., viitorul ţării!
 
votaţi candidaţii
laParlament!
votaţi candidaţii
la Parlament!
 
leotu este, totodată, şi singurul deputat vâl ceancare a dovedit că îi pasă de soarta bolnavilor dinDrăgăşani şi din comunele arondate celui de aldoilea municipiu al Vâlcii. A făcut acest lucru intervenit pentru salvarea Sistemului medical Drăgăşenean din celmai mare impas în care s-a aflat în ultimii patru ani.Ministrul secretar de stat Arafat a vrut să transferetomograful care fusese adus la Spitalul din Drăgăşani, cusprijinul Consiliului Local Drăgăşani şi al directoruluiacestei unităţi spitaliceşti Gheorghe Tănase, tot laintervenţiile deputatului PSD. Tănase a mers la Bleotu,deputatul drăgăşenean ajungând chiar până la a se certacu Arafat pe marginea acestui subiect. Bleotu i-a cerutministrului să facă în aşa fel încât dispozitivul în cauzăsă rămână la Drăgăşani, aşa cum a rămas şi aparatulLaparoscop şi a reuşit să obţină de la Arafat promisiuneacă nu va fi transferat la spitalul Judeţean, aşa cum sedorise iniţial, pe motiv că Tomograful d ela Vâlcea sestricase. În schimb, Bleotu s-a angajat ca, împreună culiderul judeţean al PSD-ului, în speţă, preşedinteleConsiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, să găseascăsoluţia optimă pentru ca să se aducă un alt Tomograf -nou, bineînţeles - la Spitalul Judeţean Vâlcea, dispozitivîn valoare de 22 miliarde de lei vechi. Pe 21 octombriea.c., Bleotu a şi primit de la doctorul liberal orleşteanGheorghe Folea, documentaţia, avizată şi de preşedinteleConsiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, documentaţienecesară în vederea procurării unui astfel de dispozitiv pentru spitalul judeţean Vâlcea. “Ar fi fost şi păcat să nurezolvăm, pentru că şi oamenii aceştia din Drăgăşani şidin zonele adiacente merită un tratament modern, nunumai cei de la Vâlcea, că vezi Doamne, sunt dincapitala de judeţ. Domnul deputat Vasile Bleotu a înţelesceş mai bine acest lucru şi cert este că dacă nuintervenea dânsul, astăzi nu ştim ce ne-am fi făcut.Deocamdată, văd că de când am fost la Bucureşti, nu amai existat nici un fel discuţie ca să ne ia Tomograful,dar sper să rămână aşa! Mai ales acum când am angajatşi doi profesionişti care să lucreze pe acest aparat. Ar fi păcat, serios!”, ne-a spus directorul Spitalului MunicipalDrăgăşani, Gheorghe Tănase.
n
Alin BARBU,
e-mail: alyn_propress@yahoo.com
web site: www.publipro.ro
 blog:www.alynbarbu.wordpress.com
telefon mobil:0729-507.307 
 
i nu o spunem noi, ci ospune chiar noua conducerea Oltchim-ului râmnicean. Noul director al colosului industrialOltchim SA Râmnicu Vâlcea, MihaiBălan a spus în şedinţa cu membriiConsiliului de Administraţie şi cudirectorii executivi din cadrul Oltchim că,în plan judeţean, numai doi oameni l-auajutat, respectiv preşedintele ConsiliuluiJudeţean Vâlcea şi deputatul VasileBleotu. Acesta din urmă a mers personalcu Mihai Bălan la vicepremierul FlorinGeorgescu şi la actualul ministru definanţe Daniel Chiţoiu, în faţa căruia noulşef de la Oltchimşi-a prezentat planul pentru repornirea combinatului. Deasemenea, tot deputatul drăgăşenean estecel care a intervenit pentru a nu fiexecutate conturile Oltchim-ului cuîncasările din creanţe, de către băncilecreditoare. Corneliu Cernev,noul lider de sindicat de laOltchim, drăgăşenean fiind, l-acontactat de curând pe deputatulBleotu, pentru a-i cere sprijin înrepornirea Oltchim-ului, sprijin pecare Bleotu îşi ia publicangajamentul că i-l va oferinecondiţionat şi pe viitor,demnitarul drăgăşenean fiind unom care, devreme ce a îmbrăţişat pe deplin doctrina socială, ştie ce probleme au oamenii şi le pasă deaceştia, iar Oltchim-ul, odatăfalimentat, ar însemna moarteasigură a unui judeţ întreg. “Nu potsă fiu deputat şi ăs las să moară judeţul meu! Nu mi-ierta-oniciodată! Oamenii m-au trimis înParlament ca să se poată bizui pemine. Şi am să le demonstrez că nuau greşit!”, a adăugat singuruldeputat care s-a implicat activ, alături deşeful său de partid, preşedinteleConsiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, însalvarea simbolului economiei vâlcene.
n
Alin BARBU,
e-mail: alyn_propress@yahoo.com
web site: www.publipro.ro
 blog:www.alynbarbu.wordpress.com
telefon mobil:0729-507.307 
02
NE PUTEŢI
CITI
,
VEDEA
 
ŞI
 
AUZI
 
PE INTERNET, LA ADRESA:
 
www.publipro.ro:
 
07 DECEMBRIE 2012 - 13 DECEMBRIE 2012
Electorale...
xtrem de bine pregătit,cu studiide cel mai înaltnivel, într-undomeniu în carenimeni nu aexcelat, înţara noastră până acum,aşadar, unfoarte fincunoscător al tainelor economiei,devreme ce toată viaţa a lucrat în acestsector, candidatul USL pentru un noumandat de deputat în ParlamentulRomâniei, la alegerile din 9 decembriea.c., Vasile Bleotu (foto) este singurulcapabil să adopte măsurile necesare,astfel încât şi România să dispună de oFiscalitate corectă, la înaltele standardeoccidentale impuse în acest sens.Bleotu ştie, astfel, că o ţară întreagă se bazează pe priceperea lui în acestdomeniu, fapt pentru care propuneschimbări esenţiale şi d ebun augur  pentru orice român, în acest domeniu.Aşa se face că proievtul principalal lui Vasile Bleotu priveşterevizuirea din temelii asistemului fiscal românesc.Bleotu urmăreşte să facă acestlucru de aşa natură încât să putem stopa şi exodulspecialiştilor din orice domeniu- medicină, învăţământ,cercetare etc. - în afaragraniţelor ţării, dar mai ales, să putem preveni exodul patronatelor către ţări care leoferă mult mai multe avantajeficale, în prezent, decât ţaranoastră. Acesta etse, la oraactuală, cel mai grav şi mai noufenomen. Majoritatea patronilor defirme puternice deja s-au oientat cătreţări precum Bulgaria, unde şi-au mutatdeja afacerile. Există un caz şi laDrăgăşani, respectiv patronul firmei de panificaţie sc Gymys srl, GheorgheŞoarece. De aceea, Bleotu vrea ca şi înRomânia, impozitele să fie mult maimici, de nivelul celor din Bulgaria,unde firme mari ajung să plăteascăchiar 2-3% impozit pe profitul realizat.De asemenea, Bleotu vrea ca şi în ţaranoastră, TVA-ul să poată fi dedus la felde repede ca în alte ţări. Sunt doar nişte prime măsuri din planul fiscal pe caredeputatul Vasile Bleotu vrea să îlimpună în acest mandat 2012-2016,astfel încât nu numai că poate stopaexodul patronatelor către ţările vecine,dar le oferă condişiile necesare pentru acrea mai multe locuri de muncă şi pentru a-şi plăti mult mai binesalariaţii, lucru de care, mai ales laDrăgăşani, unde industria a fost pusă la pământ taman de aceste guvernări păcătoase care nu ne mai dau pace deun deceniu încoace, este absolutnecesar!
n
Alin BARBU,
e-mail: alyn_propress@yahoo.com
web site: www.publipro.ro
 blog:www.alynbarbu.wordpress.com
telefon mobil:0729-507.307 
lupta pentru o fiscalitate corecta!
 
ot deputatului PSD Vasile Bleotu, actualmentecandidat din partea alianţei USL pentru un noumandat în Parlamentul României, i se datorează şiintroducerea reţelei moderne de alimentare cu gaz în numai puţin de patru localităţi din Colegiul Drăgăşani.Începând cu Orleşti-ul unde gazele sunt deja funcţionale,graţie sprijinului acordat de deputatul drăgăşenean primarului Constantin Cîrstina, Vasile Bleotu, ajută, laora actuală, şi alţi primari dornici să le ofereconcetăţenilor lor confortul unei astfel de reţele. Astfel,Un alt ajutor deloc condiţionat, mai ales dacă este să judecămdupă culoarea politică a primarilor comunităţilor care beneficiază desprijinul deputatuluidrăgăşenean, este cel pecare Bleotu îl oferă, laaceastă oră, comunităţilor din comunel Ioneşti, Drăgoeşti şi Olanu, în vedereaintroducerii reţelei moderne de alimentare cu gaze.Astfel, pe 16 octombrie a.c., Bleotu i-a prezentat pe primarul (independent) al comunei Ioneşti, Constantin Neagoie şi pe Daniel Miu, responsabilul pe probleme deurbanism din cadrul primăriei Ioneşti ministruluiindustriilor, Daniel Chiţoiu. Aici, cei trei s-au întâlnit cuAlexandru Condrea, director de licitaţii-investiţii şi cuMaria Niculescu, directorul departamentului juridic, învederea repunerii pe rol a investiţiei privind aducţiuneade gaze pentru comuna Ioneşti. În urmadiscuţiilor, s-a ajuns la concluzia că trebuiecontinuată lucrarea însă cu condiţia introducerii îndocumentaţie şi a consumatorilor de nivelindustrial, respectiv cele cinci biserici şi şapteşcoli din comună, dar şi Euromarket, Damila şiAnnabella, ce fuseseră omise când s-a întocmitdocumentaţia anterioară. Odată cu prindereaacestora în documentaţia de aprobare a eficienşeiinevstiţiei, şansele pentru ca investiţia să fieaprobată sunt net superioare celor de data trecută. Trebuiespus că deja s-a aprobat investiţia pentru şase din celenouă sate ale Ioneşti-ului. Iarna viitoare, Bleotugarantează că nu se va mai face încălzire cu lemne laIoneşti. La întâlnirea cu toţi primarii USL din colegiulDrăgăşani ce a avut loc pe 5 octombrie a.c., la Prundeni, primarii din Olanu şi Drăgoeşti (liberali), respectivGheorghe Anghel şi Gheorghe Melente i-au cerut şi eisprijinul lui Bleotu pentru amenajarea reţelei moderne dealimentare cu gaze şi pentru localităţile lor, întrucât ştiaucă tot Bleotu l-a ajutat şi pe Cîrstina, în acest sens, laOrleşti. Bleotu a mers în aceastăsăptămână şi cu aceştidoi primari, la ministrul Economiei pentru a ridica problema.
n
Alin BARBU,
e-mail: alyn_propress@yahoo.com
web site: www.publipro.ro
 blog:www.alynbarbu.wordpress.com
telefon mobil:0729-507.307 
Gaze în patru comune din sudul Vâlcii!
 Z 
Singurul deputat care a ajutat efectiv Oltchim-ul!
 
 S 
Vasile Bleotu a salvatSistemul MedicalDrăgăşenean!
B
 
a alegerile din 9 decembrie, prinvotul românilor, USL-ul are forţanecesară pentru a putea duceschimbarea până la capăt! O primămăsură, şi cea mai importantă, dealtfel, se vrea a ficea dedublare a pensiei minime,după patru ani de guvernare, de la 350 leila 700 de lei noi de persoană.Compensarea medicamentelor în modreal cu 90% pentru pensionarii cu pensiisub 1.000 de lei noi, va fi o altă prioritate a deputaţilor, senatorilor şi aexecutivului USL ce se va forma dupăalegerile parlamentare din 9 decembrie2012. Vom sprijini la maximum proiectele pentru creşterea subvenţiei lahectarul cultivat de la 160 la 450 de euroîn următorii 4 ani de guvernare USL. Nedorim introducerea programului „Masacaldă" pentru elevii din ciclul primar şide aceea ne trebuie votul dumneavoastrăcare sperăm să fie un vot acordat nunouă, ci copiilor dvs. Vom avea grijă săse producă, în sfârşit, ocuparea a 11.000de posturi vacante de asistenţi şi lucrătorisociali care au fost desfiinţate de către păguboasa guvernare a PD-L-ului,camuflat acum în ARD. Vom impuneSănătate, Educaţie şi Politici Sociale lastandardele Uniunii Europene, lucru pecare trebuia să îl facă demult guvernareaPD-L-istă, dat fiind faptul că era unadintre clauzele contractului de aderare aţării noastre la Uniunea Europeanpă.Vom construi şi vom dota cum se cuvine pentru o societate a mileniului III spitalenoi în toată ţara. Vom acorda deducerifiscale pentru medici şi cadre didactice, pentru a-i păstra în sistem, înideea stopării fenomenului demigrare a cadrelor medicale,fenomen ce a luat amploare maiales sub guvernarea PD-L-istăa ultimilor patru ani. Vomasigura revenirea la cota progresivă de impozitare aveniturilor salariate, cu limitasuperioară de 16 % cudeductibilităţi fiscale pentru persoanele îndreptăţite.Veniturile salariale vor fiimpozitate în funcţie denivelul lor cu o cota de 16%,12% şi 8% - măsura urmândsă intre în vigoare începândcu salariile cele mai mici.Contribuţiile de asigurărisociale se reduc pentruangajator, treptat, înurmătorii patru ani, cu 5%, pentru a determina astfel patronatele să creze maimulte locuri de muncă. USLintenţionează să introducă onouă treaptă de TVA redusăla producătorii agricoli,unde TVA-ul urmează săfie de 9%. Procedeul ar urma să se desfăşoare dupăcum urmează: se plăteşteTVA 24%, iar 15 % seîntoarce la producător, înmomentul în care acesta prezintă factura. Revenireala TVA-ul de 19% se va produce la sfârşitul celor  patru ani de guvernareUSL. În privinţainvestiţiilor, avem învedere realizarea unuicentru universitar şi a unui centrusportiv polivalent la standardeinternaţionale în fiecare dintre cele optregiuni de dezvoltare.
n
Alin BARBU,
e-mail: alyn_propress@yahoo.com
web site: www.publipro.ro
 blog:www.alynbarbu.wordpress.com
telefon mobil:0729-507.307 
03
lectorale...
07 DECEMBRIE 2012 - 13 DECEMBRIE 2012
NE PUTEŢI
CITI
,
VEDEA
 
ŞI
 
AUZI
 
PE INTERNET, LA ADRESA:
 
www.publipro.ro:
 L 
 
Date biografice:
 
•Data şi locul naşterii: 02.04.1954, Drăgăşani - jud.Vâlcea•Stare civilă: căsătorit, soţia medic; Un băiat, elev
Studii şi specializări:
 
•2001 - 2007: doctor în ştiinţe economice - ASE -Facultatea de Contabilitate şi Informatică deGestiune•2004: absolvent al Universităţii Naţionale deApărare - Colegiul Naţional de Apărare•1977 - 1981: Academia de Studii Economice -Facultatea de Finanţe şi Contabilitate, curs de zi
Activitate profesională:
 
•2007 - prezent: lector univ. dr. - UniversitateaCreştină "Dimitrie Cantemir", Facultatea - Finanţe,Bănci şi Contabilitate - Curs de "Bazele contabilităţiişi buget şi trezorerie publică"•2005 - prezent: director economic - F.G.D.S.B.Bucureşti•2000 - 2004: deputat•dec.2007 - 2008: deputat•2008 - prezent: membru în Comisia Buget, Finanţeşi Bănci•1991 - 2000: manager, director general SC SCANDSA Drăgăşani•1989 - 1991: contabil şef - ICSM Drăgăşani•1982 - 1989: economist - SC ROŢI AUTO SADrăgăşani
Funcţii, activităţi într-un partid politic:
 
•1994 - prezent: preşedinte Organizaţia municipalăPSD Drăgăşani - Vâlcea•1994 - prezent: vicepreşedinte Organizaţia judeţeanăPSD - Vâlcea•1993 - prezent: membru în Consiliul Naţional alPSD
Funcţii, activităţi într-o organizaţie dinadministraţia publică centrală sau locală:
 
•1996 - 2000: consilier judeţean - membru îndelegaţia permanentă a Consiliului Judeţean Vâlcea•1999 - 2000: membru al Consiliului Naţional alAleşilor Locali
Funcţii, activităţi parlamentare anterioare:
 
•dec.2007 - 2008: membru în Comisia Buget,Finanţe, Bănci•2000 - 2004: deputat, membru în Comisia Buget,Finanţe, Bănci•2000 - 2002: membru în Comisia parlamentară arevoluţionarilor din Decembrie 1989•2003: membru supleant - Delegaţia ParlamentuluiRomâniei la Adunarea Uniunii Europei Occidentale(U.E.O.)
Funcţii, activităţi în alte organizaţii naţionale:
 
•1999 - prezent: membru CECCAR (CorpulExperţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi dinRomânia)•2007 - prezent: membru în Camera Consultanţilor Fiscali din România
Funcţii, activităţi în organizaţii internaţionale:
 
•martie 2003: membru supleant - DelegaţiaParlamentului României la Adunarea UniuniiEuropei Occidentale (U.E.O.)
Activitate publicistică, ştiinţifică, în foruriacademice:
 
•Articole publicate în reviste de specialitate dinRomânia, inclusiv în limba engleză, despre:economisire, investiţie a resurselor băneşti,contabilitate şi finanţe.
USL-ul, singura formaţiune politică ce dispune de soluţii
reale
pentru reînvierea României!
Economistul drăgăşenean - doctor îneconomie, de fap şi de drept - VasileBleotu are asupra sa pansamentul şimedicamentele necesare reveniriieconomiei româneşti. Şi este păcat,stimaţi electori, ca Drăgăşaniulcare,a cum, este în istoria lumiidrept leagănul hackerilor şi alsărăciei, să nu devină oraşul care i-adat României cel mai bun doctor,doctor în economiei. Dar pentru caistoria să scrie despre faptul cădrăgăşenenii au trimis în Parlamentsalvarea naţiunii noastre, trebuie săieşiţi la vot, pe 9 decembrie, şi să îiacordaţi lui Vasile Bleotu, cel puţin80 de procente din sufragiile dvs.Este minimul de care are nevoie pentru a putea ajunge în poziţiiledin care să poată promova acestevaloroase idei ale sale. Dacă veţivota candidatul PD-L-ului camuflatîn ARD Ştefan Prală, trebuie săînţelegeţi, stimaţi electori, că nufaceţi decât să trimiteţi în Parlamentreprezentantul unei formaţiuni politice care nu a fost capabilă săidentifice surse financiare pentrudublarea pensiilor şi salariilor românilor, însă au găsit soluţii pentru a diminua alarmant de multaceste venituri... Şi, credem noi, ar fi păcat să faceţi o astfel degreşeală. Nu credeţi, stimaţi votanţi?Reputat economist si deputat preocupat de multele şi foartegrelele problemele cu care seconfruntă cetăţenii, Vasile Bleotuatrage atenţia asupra faptul că, în prezent, România nu colecteazăveniturile fiscale la nivelul medieiUniunii Europene care este de 44%,ţara noastră colectând maxim 32%,nivelul evaziunii fiscale dinRomânia fiind, astfel, în moddovedit foarte clar şi răspicat, deaproximativ 14 miliarde de euro.Aceşti bani permit, în mod automat,dublarea pensiilor minime şi asalariului minim pe economie,diminuând astfel ponderea populaţiei sărace şi foarte sărace dinRomânia care în prezent este de40%. Pentru realizarea acestor obiective, deputatul Vasile Bleotuintenţionează ca, în acest mandat alsău de parlamentar, 2012-2016, săiniţieze următoarele legi:- Repartizarea T.V.A-ului de 24%astfel:12% din sumă fie destinatăcătre bugetul statului7% din sumă fie destinatăconsiliului local (municipiu, oraş,comună)5% din sumă fie destinatăutilizării de către Consiliul Judeţean.Această lege va permite punerea înacord a activităţilor descentralizatespecifice consiliului localconcomitent cu sursele necesaresusţinerii acestei activităţi la nivellocal. O altă lege pentru combatereaevaziunii fiscale propusa de VasileBleot va fi înăsprirea măsurilor coercitive, privative de libertate(închisoare), şi anume:- pentru cei care fac evaziune fiscalăde la 10.000 lei noi până la 1 milionlei noi – 5 ani de închisoare;- pentru cei care fac evaziune fiscalăde la 1 milion lei noi până la 3milioane lei noi – 10 ani deînchisoare;- pentru ceicare facevaziune fiscalăde peste 3milioane lei noi – 15 ani deînchisoare.Acest cadrulegislativsimilar celor aplicate, în prezent, în ţări precumGermania,SUA, Canadaar permitedublareasumelor încasate din TVA şi accizeîn prezent, cât şi eliminarea munciila negru din economie. Impactulfavorabil asupra bugetului va permite că România să nu se maiîmprumute de la instituţii financiare precum FMI şi Banca Mondială.Activitatea parlamentară de pânăacum, a deputatului Vasile Bleotu,arată o preocupare susţinută si pentrurelansarea economica a tarii si pentru construirea unei Romanii puternice si integre. Numeledeputatului Vasile Bleotu esteasociat, in prezent, cu 68 deiniţiative legislative, 33 de luări decuvânt in plen si nenumărateconsultaţii oferite la cabinetul parlamentar cetăţenilor care i-aucerut ajutorul.
Doctorul drăgăşenean în economie are soluţii pentru dublarea pensiilor şi salariilor tuturor românilor!

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->