Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
0Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Efectelefizice-ale-emoțiilor

Efectelefizice-ale-emoțiilor

Ratings: (0)|Views: 8 |Likes:
Published by okalina

More info:

Published by: okalina on Dec 15, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/10/2013

pdf

text

original

 
EFECTELE FIZICE ALE EMOŢIILOR 
LEGEA MINIMULUI EFORT
Această lege este bazată pe faptul că inteligenţa naturii funcţionează cu uşurinţă, fără efort şi fărăgriji. Acesta este principiul celei mai mici acţiuni, ale lipsei de rezistenţă, principiul armoniei şiiubirii. Când învăţăm această lecţie de la natură, ne vom îndeplini cu uşurinţă dorinţele. Observaţicum lucrează natura: foloseşte cel mai mic efort. Iarba nu încearcă să crească, ea creşte. Peştii nuîncearcă să înoate, ei doar înoată. Florile nu încearcă să înflorească, ele doar înfloresc. Pasările nuîncearcă să zboare, ele zboară. Aceasta este natura lor intrinsecă. Pământul nu încearcă să serotească în jurul axei sale; este natura lui să se rotească. Este natura copiilor să trăiască în fericire.Este natura soarelui să strălucească. Este natura stelelor să scânteieze. Şi este natura umană a face cavisele să se manifeste în formă fizică, cu uşurinţă, fără efort.În Ştiinţa Vedică, vechea filozofie din India, acest principiu era cunoscut ca principiul economiei deefort sau „fă mai puţin şi vei realiza mai mult”. În cele din urmă, veţi fi în starea în care nu veţi facenimic şi veţi realiza totul. Aceasta înseamnă că există doar o slabă idee şi apoi, manifestarea ei vinefără efort. Ceea ce numim miracol este de fapt expresia Legii minimului efort. Inteligenţa naturiifuncţionează fără efort, spontan. Ea este intuitivă, holistică şi hrănitoare. Când sunteţi în armonie cunatura, perseverenţi în cunoaşterea Sinelui vostru, puteţi folosi Legea minimului efort. ndacţiunile voastre sunt motivate de iubire, cel mai mic efort este cheltuit, deoarece natura estemenţinută întreagă de către energia iubirii. Când căutaţi putere şi control asupra altor oameni, va pierdeţi energia. Când căutaţi bani sau putere de dragul ego-ului, cheltuiţi energie, vânând iluziafericirii, în loc de a vă bucura de acel moment. Când căutaţi bani doar pentru câştigul personal, vătăiaţi curgerea energiei către voi şi interferaţi cu expresia inteligenţei naturii. Dar când acţiunilevoastre sunt motivate de iubire, nu există pierdere de energie. Când acţiunile voastre sunt motivatede iubire, energia voastră se multiplică, iar surplusul energiei şi bucuria pot fi canalizate pentru acrea orice dorinţe, inclusiv bogăţie materială. Gândiţi-vă la corpul vostru ca la un mecanism decontrolare a energiei: el poate genera, stoca şi cheltui energie. Dacă ştiţi cum să generaţi, să stocaţişi să cheltuiţi energia în mod eficient, atunci puteţi crea orice cantitate de bogăţie. Atenţie la ego,acesta vă consumă cea mai mare parte din energie. Când punctul intern de referinţă este ego-ul, cândcăutaţi putere şi control asupra altor oameni sau aprobarea lor, cheltuiţi energie într-un fel păgubos.Când acea energie este eliberată, ea poate fi recanalizată şi folosită pentru a crea orice doriţi. Când punctul vostru intern de referinţă este spiritul, când sunteţi imuni la critici şi nu e frică de provocări, vă puteţi folosi puterea iubirii şi energia în mod creativ, pentru a evolua.
Acceptarea
. Există trei componente ale Legii minimului efort, trei lucruri pe care le puteţi face pentru a aplica principiul „fă mai puţin şi vei realiza mai mult”. Primul lucru este acceptarea.Aceasta înseamnă pur şi simplu să faceţi un angajament: „Astăzi voi accepta oamenii, situaţiile şievenimentele aşa cum sunt”. Aceasta înseamnă că acest moment e aşa cum ar trebui să fie, deoareceîntreg universul e aşa cum ar trebui să fie. Acest moment, unul pe care îl experimentaţi chiar acum, eculminarea tuturor momentelor pe care le-aţi experimentat în trecut. El este aşa cum este, deoareceîntregul univers este aşa cum este. Când vă luptaţi împotriva acestui moment, vă luptaţi de faptîmpotriva întregului univers. În loc de asta, puteţi lua decizia ca începând de azi să nu mai luptaţiîmpotriva universului. Aceasta înseamnă că acceptarea acestui moment este totală şi completă.Acceptaţi lucrurile aşa cum sunt, nu cum aţi dori să fie în acest moment. E foarte important săînţelegeţi acest lucru. Aţi dori ca lucrurile în viitor să fie diferite, dar în acest moment trebuie săacceptaţi lucrurile aşa cum sunt. Când va simţiţi frustraţi sau supăraţi pe o persoană sau o situaţie,amintiţi-vă ca nu reacţionaţi din cauza persoanei sau situaţiei, ci din cauza sentimentelor voastreasupra persoanei sau situaţiei. Acestea sunt sentimentele voastre şi nu este vina cuiva. Cândînţelegeţi şi recunoaşteţi aceasta, sunteţi pregătiţi să va asumaţi responsabilitatea pentru cum vasimţiţi şi să o schimbaţi. Şi dacă puteţi accepta lucrurile aşa cum sunt, sunteţi gata să vă asumaţirăspunderea pentru situaţia voastră şi pentru toate evenimentele pe care le vedeţi ca fiind probleme.1
 
Responsabilitatea.
Aceasta conduce la a 2-a componentă a Legii minimului efort. Ce înseamnăresponsabilitatea? Înseamnă să nu condamni pe nimeni şi nimic pentru situaţia ta, nici măcar pe tine.Acceptând o împrejurare, un eveniment, o problemă, responsabilitatea devine abilitatea de a avea unrăspuns creativ la situaţie, a cum este ea. Toate problemele coin seminţele şansei şiconştientizarea acestui lucru vă va permite să alegeţi un moment şi să-l transformaţi într-o situaţiesau un lucru mai bun. Odată ce aţi făcut asta, orice situaţie supărătoare va deveni o şansă pentrucrearea a ceva nou şi minunat şi orice aşa-zis torturator sau tiran, va deveni învăţătorul vostru.Realitatea este o interpretare. Şi, dacă alegeţi să interpretaţi realitatea în acest fel, veţi avea mulţiînvăţători în jurul vostru şi multe ocazii de a evolua.
Aminti
 
ţi-vă:
Momentul este aşa cum trebuie să fie. Orice relaţie aţi atras în viaţa voastră la acestmoment este precis cea de care aveţi nevoie în viaţa voastră la acest moment. Există un înţelesascuns în spatele tuturor evenimentelor şi el serveşte evoluţiei voastre.
Lipsa de apărare.
A 3-a componentă a Legii minimului efort este lipsa de apărare, care înseamnăcă conştiinţa vă este stabilizată în lipsa de apărare şi aţi renunţat la nevoia de a convinge pe alţii saude a insista pe punctul vostru de vedere. Observaţi oamenii din jurul vostru şi veţi vedea că îşi petrec99,9% din timp apărându-şi punctul de vedere. Dacă veţi renunţa la nevoia de a vă apăra punctul devedere, veţi câştiga cantităţi enorme de energie, pe care anterior o pierdeaţi. Când sunteţi defensivi,îi blamaţi pe alţii şi nu-i acceptaţi, viaţa voastră opune rezistenţă. Recunoaşteţi că, dacă forţaţisituaţia, rezistenţa doar va creşte. Nu trebuie să staţi rigizi ca un stejar care cade după o furtună.Trebuie să fiţi flexibili, ca trestia ce se înclină în timpul furtunii şi supravieţuieşte. Încetaţi de a vămai apăra punctul de vedere. Când nu aveţi nici un punct de apărat, nu daţi naştere la argumente.Dacă vă opriţi din luptă şi rezistenţă, veţi experimenta pe deplin prezentul, care este un dar. Cinevami-a spus odată: „Trecutul e istorie, viitorul e un mister şi acest moment e un dar”. Acest moment senumeşte prezent. Dacă îmbrăţişaţi prezentul şi deveniţi una cu el, veţi simţi o strălucire, o scânteiede extaz pulsând în fiecare fiinţă simţitoare. Începeţi să experimentaţi această exultare a spiritului înorice e viu şi bucuria se va naşte în voi şi veţi scăpa de teribilele obiceiuri şi de povara defensivei, aresentimentului şi a rănirii. Numai atunci, veţi avea inima uşoară, veţi fi lipsiţi de griji, bucuroşi şiliberi. În această bucurie şi libertate, veţi şti, fără îndoială, în inima voastră, că ceea ce doriţi estedisponibil oricând, deoarece dorinţa voastră provine din nivelul fericirii şi nu din nivelul anxietăţii şial fricii. Nu trebuie să vă justificaţi; declaraţi-vă simplu intenţia către voi înşivă şi veţi experimentaîmplinirea, încântarea, bucuria, libertatea şi autonomia în fiecare moment al vieţii. Faceţi unangajament pentru a urma calea non-rezistenţei, prin care inteligenţa naturii se dezvoltă spontan,fără fricţiuni şi efort. Când aveţi combinaţia perfectă a acceptării, responsabilităţii şi lipsei deapărare, veţi experimenta viaţa curgând fără efort. Când rămâneţi deschişi către toate punctele devedere – nu rigid ataşat de unul – visele şi dorinţele voastre vor curge odată cu dorinţele naturii.Apoi, aşteptaţi sezonul potrivit pentru ca dorinţele să înflorească în realitate. Puteţi fi siguri că,atunci când sezonul este cel potrivit, dorinţele se vor manifesta. Aceasta este Legea minimului efort.
Arta de a învăţa să ierţi.
Printre calităţile necesare pentru ca un om să treacă de o anumită etapă aevoluţiei sale se află şi capacitatea de a ierta. Există o limită peste care nu mai putem trece dacă nuvom avea o mare putere de a ierta. Cu alte cuvinte, capacitatea de a ierta este un indicator obiectiv,cu ajutorul căruia se poate evalua nivelul de conştiinţă sau gradul de evoluţie spirituală. Sunt rarioamenii care se nasc cu o asemenea capacitate puternic dezvoltată, însă căile spirituale tradiţionaleau prevăzut o serie de mijloace prin care aspirantul să-şi dezvolte puterea de a ierta. Aici trebuieavută în vedere condiţionare reciprocă dintre puterea de a ierta şi importanţa de sine sau orgoliul(ceea ce numim generic ego-ul fiinţei umane). Cu cât ego-ul este mai mare sau mai puternic, cu atâtcapacitatea de a ierta este mai mică sau mai slabă. Această corelaţie a fost transformată într-otehnică directă de evoluţie spirituală prin sugerarea faptului că trebuie să iertăm chiar şi atunci cândîn mod firesc nu simţim nici pe departe acest lucru. Exersând totuşi în mod conştient iertarea,miracolele devin din ce în ce mai palpabile. Toată viaţa ni se transformă dacă iertăm ceea ce la unmoment dat ne-a cauzat prejudicii emoţionale. Orice emoţie sau sentiment negativ care nu a fost dus până la capăt rămâne în corp ca un fel de focar toxic, ca un fel de greutate pe suflet. Acest lucru va2
 
conduce treptat la apariţia bolilor. Iertarea este una dintre cele mai eficiente metode de purificare psihică, de ardere a reziduurilor emoţionale.Cealaltă metodă constă în înţelegerea cauzelor care au produs acele trăiri, însă este o metodă maidificilă, ce presupune o mare putere de detaşare şi nu are aceeaşi eficienţă ca actul iertării. Trebuiesă fim întotdeauna atenţi la ce gândim, căci tot ceea ce iese din mintea noastră se întoarce înapoi.Prin rezonanţă, o minte angrenată de gânduri malefice acţionează ca un magnet, atrăgând în jurul eigânduri similare şi amplificând astfel răul iniţial. Gândurile rele aruncate în atmosfera mentalăotrăvesc minţile receptive, contribuind astfel la degradarea acestei lumi şi, odată cu ea, şi a noastră.Această atitudine este necesară în primul rând pentru a ne asigura propria sănătate. Orice sentimental jignirii de care omul nu se poate debarasa timp îndelungat reprezintă un mare pericol. Oamenii auîncercat în mod intuitiv să dezamorseze, să scape de sentimentul de supărare, să nu-i dea voie să seacumuleze. Înatunci nd surarea este ţinută timp îndelungat, ea devine cu mult mai periculoasă, afectându-ne chiar şi sănătatea corpului nu numai pe cea a sufletului. Oamenii sănătoşi,de regulă, nu-şi permit să ţină prea mult timp supărarea.Ura, sentimentul jignirii, gândurile nearmonioase în general, cauzează, prin procesele de rezonanţădeclanşate, apariţia unor substanţe toxice în sânge, care cel mai adesea se depun la încheieturi, producând reumatism. Lipsa iertării, ura înverşunată, sunt cele mai puternice cauze ale bolilor; eleafectează arterele, ficatul, sau chiar vederea. Aşadar, în loc să-i punem cuiva întrebarea: „Ce ai?”,mai bine îl întrebăm: „Cu cine anume ai ceva?” Manifestând iertare, bunătate, dorinţe de bine şigânduri binefăcătoare, obţinem o impenetrabilă armură împotriva oricărui atac malefic. Pentru averifica dacă într-adevăr am dobândit puterea de a ierta, putem face următorul test mental: trebuie săne gândim la cineva care ne-a înşelat odată sau ne-a făcut mult rău. În continuare ne închipuim căcineva vine şi ne spune că acelei persoane i s-a petrecut ceva minunat.
 
Dacă nu simţim bucurie,înseamnă că nu l-am iertat şi că ura mai mocneşte în noi.Mulţi dintre noi am avut un abces dentar în trecut. Sigur că acum nu ne mai doare, pentru că l-amtratat atunci. Ne amintim de el, dar nu mai suferim. Acesta este secretul şi iertării: să ne amintim denecazuri, dar să nu mai suferim din cauza lor şi să nu mai purtăm veşnice resentimente celor care nile-au provocat. Dacă nu reuşim să trecem această probă, ne păcălim singuri şi încă nu avem putereade a ierta, ceea ce înseamnă că bolile bat la uşă, iar evoluţia spirituală stagnează.Arta de a ierta trebuie învăţată şi realizată cu înţelepciune. Nu trebuie să exagerăm în nici o privinţă.Să iertăm jignirile, dar să fim atenţi să nu cădem în extrema cealaltă. Să fim binevoitori dar fermi,dacă avem dreptate. Să nu încurajăm răutatea sau egoismul. Putem să-i iertăm în inima noastră pecei ce fac rău din plăcere şi să-i corectăm printr-o acţiune exterioară fermă şi înţeleaptă. Puterea de aierta nu trebuie să aibă limite, nu poţi să spui că ceva poate fi iertat, iar altceva este de neiertat.Incapacitatea de a ierta este slăbiciunea ego-ului, percepţia predominant materialistă sau senzorială avieţii. Atunci când cineva spune că nu poate ierta, de fapt, spune că nu vrea să ierte!
LEGI SPIRITUALE
Oamenii care şi-au accesat codul spiritual sunt mai evoluaţi şi au învăţat multe din lecţiile de viaţă,au mai multă înţelegere de sine şi nivele mai înalte de percepţie. Sunt mai înţelepţi, au un nivel dematuritate, armonie şi perfecţiune în gândirea şi acţiunile lor. Îşi trăiesc vieţile încercând să creeze pace. S-au reconectat la partea divină din ei şi trăiesc în acord cu ea. Aceşti oameni sunt conştienţide Legile Universale, ce ajută spiritul să atingă Nirvana, nemurirea şi eliberarea de karmă.
Legea Karmei:
Aceasta este cea mai importantă lege. Menirea ei este să te ajute să atingi armoniaşi echilibrul în viaţă. Prin intenţiile tale, gândurile, emoţiile, cuvintele şi faptele tale, creezi karmă.Pentru a trăi în perfectă armonie, trebuie să-ţi rezolvi karma. Trebuie să decizi tu însuţi ce trebuie săînveţi pentru a-ţi rezolva karma şi în ce stadiu este karma ta.
Legea Înţelepciunii:
Înţelepciunea este a şti ce ai puterea să schimbi şi ce nu, a folosi suferinţa ta ca pe o cale de a învăţa despre tine însuţi. Vei experimenta mai puţină durere în viaţă, vei învăţa lecţiilemai liniştit şi îţi vei preveni şi rezolva problemele mai uşor, odată ce capeţi înţelepciune. Cuînţelepciune şi răbdare, orice problemă karmică poate fi rezolvată.3

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->