Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Nieuwsbrief 2012-12

Nieuwsbrief 2012-12

Ratings:
(0)
|Views: 31|Likes:
Published by Peter Franke

More info:

Published by: Peter Franke on Dec 18, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/18/2012

pdf

text

original

 
ANBO afd. Bernisse - secretariaat: Dirk Blaakstraat 39, 3214 DB ZuidlandJaargang 24, nummer 9 - december 2012
Dit is de laatste Nieuwsbrief van2012. .Het einde van het jaar nadert, dat merken we aan hetweer, wind en regen en af en toesneeuw.Maar het bestuur is nog niet klaar.Er wordt hard gewerkt aan dewerving van bestuursleden.Mogelijk kunnen wij in het nieuwe jaar een kandidaat voorstellen voor de functie van penningmeester.
Activiteiten in december 
Op 10 december wordt dekerstbingo gehouden in Geervlieten op 19 december de kerstinloopin Heenvliet.
Er is door velen veel werk verzet 
De afgelopen maanden is er veelwerk verzet. Het vele werk wordtgedaan door een grote groepmensen die naast het bestuur ende activiteitencommissie zorgen hetverspreiden van de Nieuwsbrief.
de bingo middagen
website ANBO BernisseDaar mogen wij als afdeling besttrots op zijn.
2013 wordt ons jubileumjaar! 
We starten op 5 januari 2013met de nieuwjaarsreceptie inDe Haveling te Geervliet. Ik rekenop uw komst.Fijne feestdagen gewenst
.
Jannie Valk, Voorzitter
 
De maand december, vol en drukEen maand vol gespannenheidDit is voor iedereen een andere tijdVoor sommigen niet alleen liefde en gelukDeze tijd van samen, kan bedrukkend zijnHet moeten, het willen en het kunnenBelangrijk is ieder zijn eigen gevoel te gunnenWant december is niet alleen maar fijnStilstaan bij diegenen die zich eenzaam voelenDoor deze dagen juist nog meer alleenDe warmte en liefde zijn dan juist gemeenIs dat wat wij met december bedoelen?Men mag deze mensenIn juist deze tijd niet vergetenZij die moeten knokken voor een klein beetjevredeNiet iedereen voelt zich deze dagen zo fijnOok daar mag weleens aandacht voor zijnZodat zij die zich in deze tijd zo voelenWeet dat er mensen zijn die anders bedoelenSnappen hoe het voelt om eenzaam te zijnEn willen dat ook zij weten en beseffenDat zij tijdens deze drukte vandecemberEr net zo goed als anderen,gewoon mogen zijn!
 
Het eigen risico gaat fors omhoog.Het basispakket versobert
.
 ANBO heeft voor haar leden kortingenbedongen bij vijftien zorgverzekeraars.Kortingen kunnen oplopen tot gemiddeldhonderd euro per persoon per jaar. U hoeftniet van verzekeraar te veranderen.Het voordeel geldt ook voor uw partner eninwonende kinderen. Er is een voorwaarde:u kunt alleen profiteren van de kortingenals u lid van ANBO bent.. Een aantalverzekeraars vergoedt zelfs hetlidmaatschap van de ANBO.
 
Wordt fysiotherapie in 2013 door mijnzorgverzekering vergoed?
De basisverzekering vergoedt
 
Fysiotherapie voor mensen ouder dan18 jaar maar heel beperkt.
Alleen verzekerden met een chronischeziekte krijgen vanaf de20e behandeling (per 1-1-2012) dekosten vergoed.
Heeft u nu fysiotherapie voor eenchronische ziekte, dan verandert er voor u niets.
Krijgt u in 2013 voor het eerstfysiotherapie voor een chronischeaandoening, dan vergoed debasisverzekering vanaf de 21
e
 behandeling. De eerste 20behandelingen moet u zelf betalen.Maar u kunt dit afdekken door eenaanvullende verzekering, die de eerste20 behandelingen vergoed.
Hebt u geen chronische aandoeningdan valt de dekking altijd onder deaanvullende verzekering. Fysiotherapieis dan ook één van de meest gekozendekkingen in het aanvullend pakket vaneen zorgverzekering. Als dank voor hun belangeloze hulp enwerkzaamheden voor en bij ANBO-activiteiten, werd donderdag29 november jl. aan deze vrijwilligers eenetentje aangeboden bij de Tapas-bar inHeenvliet. Ook de directeur vanwoonstichting De Zes Kernen, Geert deVries en Peter Franke, die onze websiteverzorgd hadden een uitnodigingontvangen.Jannie Valk, de voorzitter, heette ieder persoonlijk welkom. Er werd gestart meteen drankje en een snackje.Met een korte toespraak, waarin zijiedereen bedankte voor zijn/haar inzet vanhet afgelopen jaar opende de voorzitter hetTapas-buffet.Het buffet bood veel keus met allerleiheerlijke gerechten en daar werd dan ookgoed gebruik van gemaakt! De sfeer wasprima, tijdens gesprekken werdenmet oude en nieuwe kennissen de bandenweer verstevigd.Met een kopje koffie of thee werd dezegezellige, jaarlijkse avond afgesloten.
Paula Eijs
 
ACTIVITEITEN
 
KALENDER
 
In iedere Nieuwsbrief vermelden wij deactiviteiten kalender 
.
Bingo 2012
15 dec. De Haveling Geervliet
2013
26 Jan. Drenkwaard Zuidland23 febr. De Haveling Geervliet23 mrt. De Haveling |Geervliet20 april De Haveling Geervliet
Inloopmiddagen 2012
De inloopmiddagen in Heenvliet in het
Medisch Centrum “Nieuwe Sluis”
:woensdag 19 december 2012
2013
woensdag 18 januari
Nieuwjaarsreceptie
5 januari 2013 De Haveling Geervliet.
ONDER DE LEDEN
Graag maken wij melding vanwie er ziek is, een jubileum of huwelijksfeest viert. Want dankan het bestuur een kaartje sturen of eenattentie. Soms komen we er te laat achter.Dus aan u de vraag: Als u ziek bent of uheeft iets te vieren geef het door aan desecretaris.
Oplossing puzzel november 2012
 
Paddenstoelen in het bos 
Na loting gaat de cadeaubon naar de heer L. van Marion
INFORMATIE PER E-MAIL
Berichten versturen per e-mailis heel gewoon. Deactiviteitencommissie houdt ugraag tussentijds op dehoogte. Heeft u een email-adres, meld udan aanmivibo@hotmail.com
 
Op vrijdag 9 november opende wethouder 
Kruikemeier de ‘week van de Mantelzorgen Vrijwilligers’ met het vrijwilligersterras in
De Haveling in Geervliet. In zijnopeningswoord benadrukte de wethouder dat de vrijwilligers in Bernisse onmisbaar zijn. Bij het vrijwilligersterras was de ANBOgoed vertegenwoordigd.Op maandag 12 november was er eenverwendag voor de mantelzorgers inOudenhoorn. Als afsluiting van deze feestelijke weekwas er een snertbuffet in de recreatie zaalin het verzorgingshuis Bernissesteyn inZuidland. Burgemeester Bouvy-Koenekwam de soep voor de aanwezigenopscheppen. Ook de wethouders WimKruikemeier en Sip van de Weg warenaanwezig.Gezien het grote aantal vrijwilligers datactief is in Bernisse, was de deelnameklein. Jammer! Achteraf bleek dat nietiedere organisatie een uitnodiging hadontvangen.Binnenkort wordt dit evenementgeëvalueerd. Hiervoor zijn een aantalvrijwilligers uitgenodigd.
De redactie

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->