Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
5Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Handige manieren om TOPdesk in te zetten voor audits

Handige manieren om TOPdesk in te zetten voor audits

Ratings:
(0)
|Views: 244|Likes:
Published by TOPdesk

De standaardfunctionaliteit van TOPdesk biedt allerlei handvatten om de controle van uw processen te vergemakkelijken. Zo kunt u de kwaliteit van uw informatiesystemen monitoren en sturen.

De standaardfunctionaliteit van TOPdesk biedt allerlei handvatten om de controle van uw processen te vergemakkelijken. Zo kunt u de kwaliteit van uw informatiesystemen monitoren en sturen.

More info:

Published by: TOPdesk on Dec 19, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial Share Alike

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/25/2014

pdf

text

original

 
14ADVIES
Fotograe:
 Aa Hoognoorn
juditH lumbelA
... is consultant bij TOPdesk. Zij begeleidt implementatiesvan TOPdesk en geeft opleidingen.
 
Wat is een audit?
Om meer grip te krijgen op ontwikkelings- en beheerprocessen zijndiverse toetsingsnormen in gebruik, zoals ITIL, ISO en Cobit. Somswillen organisaties zelf aan dergelijke normen voldoen, soms stellenklanten bepaalde eisen aan certicering zoals ISAE3402 en SAS 60. Erkan ook sprake zijn van wet- en regelgeving, zoals bij SOx en Basel II.Als processen formeel worden getoetst op basis van zulke normen,is er sprake van een audit. Bij TOPdesk Consultancy zien we regelmatigdat onze klanten op een of andere manier met een audit te makenkrijgen. Hieronder leest u de voorwaarden waaraan uw tool moetvoldoen voordat een audit zinvol is en vervolgens hoe u zo’n auditmet behulp van TOPdesk kunt uitvoeren.
Auditvoorwaarde 1: Registratie
Alleen datgene wat wordt vastgelegd, kan achteraf worden beoordeeld engecontroleerd. Daarom is goede registratie (van meldingen, wijzigingen,etcetera) een essentiële voorwaarde voor een audit; eenduidige,consequente registratie zal toetsing achteraf aanzienlijk vereenvoudigen.TOPdesk is een tool voor het registreren van meldingen, acties,activiteiten en autorisaties. Door de handige ordening van informatieverloopt het werkproces soepeler en wordt de traceerbaarheid vaninformatie vergroot. TOPdesk zorgt voor een eenduidige categorisatievan taken en u hebt inzicht in de toewijzing, zodat u altijd weet wieverantwoordelijk is voor een melding of activiteit.
Auditvoorwaarde 2: Rechten en rollen beheren
Een andere voorwaarde voor een zinvolle audit, is dat u in uwregistratietool de rechten en rollen goed heeft ingesteld. Uverkleint de kans op fouten door behandelaars alleen rechten tegeven op de onderdelen die zij nodig hebben. De rechten die wordentoegekend moeten overeenkomen met de dagelijkse taken enverantwoordelijkheden van de behandelaars.In TOPdesk kunt u verschillende rechtengroepen deniëren, waaraanu behandelaars koppelt. Zo kunt u per module vastleggen wie watmag lezen, aanpassen, aanmaken, archiveren en verwijderen en wiemag autoriseren.
Auditvoorwaarde 3: Processen en autorisatiesstandaardiseren
Naast het beheer van de rechten binnen uw registratietool is hetvoor een audit van belang wie autorisatie mag verlenen binnenwijzigingsprocessen. Door de processtappen van uw wijzigingen testandaardiseren zorgt u voor inzicht en efciëntie in het werkprocesen maakt u toetsen eenvoudiger.Met de module Wijzigingsbeheer in TOPdesk stelt u sjablonenop waarmee u de workow van de gestandaardiseerde processen,inclusief autorisatiemomenten, denieert. Per activiteit wijst u deverantwoordelijke behandelaar of behandelaarsgroep toe.
De standaardfunctionaliteit van TOPdeskbiedt allerlei handvatten om de controle vanuw processen te vergemakkelijken. Zo kuntu de kwaliteit van uw informatiesystemenmonitoren en sturen.
ADVIES
15
Tekst:
jh la
Handige manierenom ToPdesk in TezeTTen voor audiTs
 TIP:
 
Houd tijdens de inrichting van uw tool al rekeningmet de gegevens op basis waarvan u later wilt toetsen.Dit kunt u doen door bijvoorbeeld bepaalde veldenverplicht te maken en een eenduidige werkwijze metuw werknemers af te spreken.
 TIP:
 
Veel klanten geven alleen de system administratorrechten om registraties te verwijderen. Zo houdt u zichtop de geschiedenis.
 TIP:
 
Het is in TOPdesk mogelijk om personen die nietals behandelaar in TOPdesk staan geregistreerd, alsnogverantwoordelijk te maken voor bepaalde autorisaties.Denk aan managers, teamleiders of procesmanagers.Deze personen kunnen dan via de SelfServiceDesk hunautorisatie verlenen.

Activity (5)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads
TOPdesk liked this
TOPdesk liked this
TOPdesk liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->