Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Wiskundetoets 5

Wiskundetoets 5

Ratings: (0)|Views: 3|Likes:
Published by Anwar El Alaoui

More info:

Published by: Anwar El Alaoui on Dec 20, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/02/2013

pdf

text

original

 
Question 1:
 
Score 25/25 
 
Beschouw de functieWelke (niet-verticale) lijn is een asymptoot van de grafiek voor ?Geef een formule van de vorm voor deze lijn. Let op: geef het antwoord dus zonder y= of iets dergelijks! Als de asymptoot niet bestaat, schrijf dan "NO".Tips voor de invoer van het antwoord:1. Vergeet geen * te plaatsen bij elke vermenigvuldiging; bijvoorbeeld 3*x+5 in plaats van3x+5.2. Schrijf niet-gehele getallen als een breuk; bijvoorbeeld 3/4 in plaats van 0.75.3. Controleer je invoer met de "preview"-knop voordat je op "Next" klikt.
Correct
 
Your Answer:
 (6*x)+19
Comment:
 Voor meer over dit asymptoten: bekijk de webcast "Limieten en asymptoten"en zie §7.9 in het boek van Sydsæter, in het bijzonder opgave 4 in deze paragraaf.
Question 2:
 
Score 43/43 
 
Your response
Beschouw de functie.Bepaal voor welke waardes van deze functie een lokaal minimum, een lokaal maximum en eenbuigpunt heeft.Let op: we zijn hier dus alleen geïnteresseerd in de x-waardes en
niet
in f(x).Schrijf je antwoorden in het onderstaande schema
zonder
x= ervoor!
Als er meerdere antwoorden zijn, scheidt ze dan door komma's.
 Als je bijvoorbeeld denkt dat de functie voor x=-1 en x=2 een lokaal minimum heeft, schrijf dan (in hetbetreffende antwoordvak):
-1, 2
 Als de functie geen lokaal minimum of maximum of geen buigpunt heeft, schrijf dan
NO
in hetbetreffende antwoordvak.Voor de volgende waardes van heeft f(x) een
lokaal minimum:
0
(25%)Voor de volgende waardes van heeft f(x) een
lokaal maximum:
-4
(25%)Voor de volgende waardes van heeft f(x) een
buigpunt:
-6,-2,0
(50%)
Meer tips voor de invoer van het antwoord:1. Naast elk antwoordveld staat een plaatje van een loep. Dit is een preview-knop. Gebruik dezeom je invoer te controleren voordat je naar de volgende vraag gaat.2. Rond nergens af. Dat geldt dus ook voor wortels en breuken.
Correct
 
 
3. Gebruik voor niet-gehele getallen de notatie voor breuken, dus 3/4 i.p.v. 0.75 voor .4. Gebruik voor wortels het commando sqrt , dus schrijf -sqrt(5/3) voor .
Comment:
 Voor meer informatie over lokale minima en maxima en buigpunten: bekijk de webcast "Tweede afgeleide enbuigpunten"en zie §8.6 en §8.7 in het boek van Sydsæter.
Question 3:
 
Score 25/25 
 Beschouw de functie:alsalsVoor welke waarde van is de functie continu bij ?Let op: geef het antwoord zonder a= of iets dergelijks! Als zo'n waarde voor niet bestaat, schrijf dan "NO".Tips voor de invoer van het antwoord:1. Schrijf niet-gehele getallen als een breuk; bijvoorbeeld 3/4 in plaats van 0.75.2. Controleer je invoer met de "preview"-knop voordat je op "Next" klikt.
Correct
 
Your Answer:
 4
Comment:
 Voor meer over continuïteit: bekijk de webcast "Continuïteit en differentieerbaarheid"en zie §7.8 in het boek van Sydsæter.
Question 4:
 
Score 32/32 
 
Your response
Beschouw de functie.Bepaal de minimum- en maximumwaarde van op het interval . Als het minimum of maximum niet bestaat, schrijf dan "NO".De minimumwaarde is
-12
(50%)De maximumwaarde is
-1
(50%)Tips voor de invoer van het antwoord:1. Rond nergens af. Dat geldt dus ook voor wortels en breuken.
Correct
 

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->