Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Convin Geri

Convin Geri

Ratings: (0)|Views: 1 |Likes:
Published by korina08

More info:

Published by: korina08 on Dec 26, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/01/2013

pdf

text

original

 
Cele 7 minciuni sunt, de fapt, convingeri ale oamenilor de succesobservate si extrase de autor de-a lungul anilor, prezentate astfelincat sa poata fi aplicate de oricine doreste sa se dedice dezvoltariipersonale si sa ceara mai mult de la sine insusi:
Convingerea nr. 1. Totul se intampla cu un motiv si un scop sine este de folos.
O convingere mai veche, pe care o stim sub forma „nimic nu esteintamplator”, si pe care totusi uitam sa o aplicam atunci candlucrurile nu se intampla dupa voia noastra. Ne enervam, invinuim pealtii, refuzam sa ne asumam responsabilitatea, ne varsam furia, insauitam ca lucrurile urmeaza cursul cel mai bun pe care l-ar puteaavea la un anumit moment si ca, tot ce se intampla se intampla infavoarea noastra.
E nevoie de multa disciplina, responsabilitatesi capacitate de intelegere pentru a invata din lectiiledureroase si a merge mai departe.Convingerea nr. 2. Nu exista esec. Exista numai rezultate
Credinta noastra in esec este una din mostenirile sistemului deeducatie din scoli si din familie.
Dezvoltarea acestui tipar alesecului a capatat atata amploare, incat doar 3 % din oameniau puterea sa-si fixeze teluri si sa le scrie.
Restul sunt atat destresati de eventualitatea unui esec, incat refuza sa-si depaseascazona de confort si se multumesc sa traiasca fara sa-si exploatezepotentialul. Oamenii de succes nu cred in esec, nici nu cunosccuvantul. Ei refuza sa creada in mediocritate si in nereusite. Creddoar in incercari si experienta, si in principiul incercare-eroare si inangajament ca prinicipal mijloc de evolutie.Exemplul clasic din cartile de dezvoltare personala este reluat si inacest capitol:
 
"A esuat in afaceri la varsta de 21 ani.A fost invins in alegeri legislative la varsta de 22 ani.A esuat din nou in afaceri la varsta de 24 ani.A fost coplesit de moartea iubitei lui la varsta de 26 ani.A facut o cadere nervoasa la varsta de 27 ani.A pierdut alegerile pentru congres la varsta de 34 ani.A pierdut in alegerile pentru Congres la 36 ani.A pierdut in alegerile pentru senat la 45 ani.A ratat postul de vicepresedinte la 47 ani.A pierdut in alegerile pentru senat la 49 ani.A fost ales presedintele SUA la varsta de 52 ani.Numele lui este Abraham Lincoln."
 Asadar, nu exista decat rezultate. Orice obtineti in urma actiunilordumneavoastra, obisnuiti-va sa ganditi ca nu sunt esecuri, cirezultate care va vor conduce in cele din urma, la succes.
Convingerea nr. 3. Orice s-ar intampla, asumati-varaspunderea.
Este testul de maturitate pe care trebuie sa-l treaca fiecarepersoana in drumul sau spre dezvoltarea personala. E un lucru binecunoscut faptul ca cel mai usor lucru este gasirea tapului ispasitor sipasarea responsabilitatii. Insa singurul mod de a misca lucrurile side a evolua este asumarea responsabilitatii, recunoasterearezultatului actiunilor noastre si gasirea resurselor pentru a schimbarezultatele.
Convingerea nr. 4. Nu este nevoie sa intelegeti totul pentru aputea folosi totul.
 Atitudinea „vreau sa stiu totul” este atitudinea omului comun.Oamenii de succes fac deosebirea intre ceea ce le e de folos sainteleaga si ceea ce nu. Intotdeauna stiu ce este esential si ce nu, siactioneaza chiar daca nu cunosc in detaliu orice amanunt. Boalaperfectionismului apartine omului de rand, obisnuit sa lucrezepentru visul altuia si nu este o caracteristica a omului de succes.

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->