Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
0Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
2. O Zi in Pantofii de Asistenta Medicala

2. O Zi in Pantofii de Asistenta Medicala

Ratings: (0)|Views: 0 |Likes:
Published by Simona Tamas

More info:

Published by: Simona Tamas on Dec 27, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/27/2012

pdf

text

original

 
O zi in pantofii de asistenta medicala
 Asistentele medicale in ziua de lucru indeplinesc mai multe functii diferite. Ele sunt mame, babysitter,medici prost platiti, profesionişti instruiţi medical, aducatoare de viaţă, portari suprasolicitat, si terapeutipentru cei care au cu adevărat nevoie de ele.Multi oameni vad in mod ciudat viata unei asistente medicale şi se foarte puţini isi dau seama cât de greueste să fi o asistentă medicală.Dar să aruncăm o privire la o zi obisnuita din viata de asistente medicale.
Raportarea
Ziua de service a unei asistente medicale incepe in functie de tura in care este programata de asistentasefa sau de numarul de ore pe care trebuie sa le efectueze , acestea difera intre 8 ore sau 12 in functiede sectia unde activeaza.Programul de lucru incepe cu predarea serviciului intre asistenta medicala care iese din tura si cea careurmeaza sa intre in tura. Asta daca colega care te schimba nu intirzie, sa ne punem in pielea celei care a lucrat o noapte si maitrebuie sa mai ramina, este foarte obositor, iar aceasta predare se face la patul bolnavului, insa uneori nuse intimpla asa si se face pe scari sau la poarta spitalului.Cind se face la patul bolnavului se intimpla de multe ori sa avem de-a face cu intreruperi, deoarece setermina o perfuzie si trebuie schimbata, sau se agraveaza un bolnav, sau uneori apare medical de saloncu noi indicatii , lucru care iti cam deregleaza bioritmul, adica nu mai reusesti sa te incadrezi conformplanului de ingrijire.
Tratamentul, inregistrarea functiilor vitale in foi
Odată ce raportarea s-a terminat obiectivul pentru o asistentă medicală este de a obtine timp pentru acomplecta foile de tratamentsi de observatie. Foile de tratament repreznta schiţă pentru activităţile ceurmeaza a fi efectuate pacientului în timpul programului de lucru. Aceasta consta in administrare de medicamente sau schimbarea unui bandaj, masurarea temperaturii,cintarire sau pregatirea pentru investigatii fie ele atit clinice cit si paraclinice. În timpul zilei munca este mult mai intensa decit in timpul noptii.Complectatrea foilor de observatie este o atributie foarte importanta, dar adesea ajung pe locul doi,deoarece mai importante sunt nevoile imediate ale pacienţilor.
1
 
Ture
Dupa intrarea in tura, vom intra in fiecare salon pentru a cintari, termometriza fiecare bolnav si pentru aafla care au fost problemele din cursul noptii, uneori pacientii nu spun ce problem au pentru a nu deranjaasistenta din tura de noapte.In timpul rundei de dimineata prin saloane, se poate observa ca unul din pacienti a facut reactive alergicadupa administrarea tratamentului de dimineata, verificam ce medicament a fost administrat avind caietulde raport cu noi, anuntam repede medical si administram medicatia prescrisa. Aceasta a fost primaproblema din una din multele zile de asistenta medicala, in decursul anilor apar multe din acesteprobleme.
De vorbă cu Doctori
Daca reactia este mai grava bolnavul va fi transferat la sectia de terapie intensiva, aici uneori suntemprimiti bine, insa se mai intipla sa fim primiti cu reticenta, problema este insa sa acordam ingrijire cit mairapida bolnavului. Apoi, uneori există medici care nu par să aibe nevoie de asistenta medicala. Acesti medici, deşi mici înprocente, sunt de multe ori medicii care reusaesc sa iti strice toata ziua. Purtindu-se în acelaşi timp urâtauzundu-I mormăind lucruri cum ar fi "Nu ştii ce vorbeşti despre," sau "Când vreau părerea ta o voi cere "Este un fel de respect rezervat pentru un profesionist de înaltă calificare sa se poarte asa cu o asistentămedicală.
Pacienţii mai mult
Ziua continua cu ingrijirea celorlati pacienti, recoltari de probe pentru laborator, alte investigatii sitratamente, daca nu se poate deplasa la baie trebuie ajutat pacientul ,o asistenta medicala trebuie sa seocupe si de educatia sanitara a pacientului, sa stea sis a discute cu el, insa nici de acest lucru nu are timpde multe ori din caua volumului mare de lucru.O zi de munca in spital este foarte obositoare , mai ales daca in timpul orelor de service apar si problemneplacute, uneori poate asistenta medicala are problem acasa, este obosota, ursuza, este bolnava , insasa nu uitam ca orice problema ar fi in viata unei asistente medicale ea va trebui sa pastraze intotdeauna oatitudine pozitiva sis a fie tot timpul cu zimbetul pe buze pentru a insufla incredere pacientului.
Breaktime sau pauza de masa
In cele din urma o pauza oricind este bine venita , oricine are nevoie sa manince sau sa bea o cafea, dece nu chiar sa fumeze si o tigara, dar de cele mai multe ori acest lucru nu este posibil si atunci ori incerciprinte picaturi sa imbuci cite ceva si daca nu reusesti iti vine uneori sa te iei cu miinile de cap si ramiinemincat pina la iesirea din tura.De multe ori cam asa ramine mincarea , pentru ca nu este timp , munca este multa si personalul esteputin, trebuie sa faci munca pentru inca 2-3 asistente medicale , si la un moment dat ajungi sa te simtislabita sis a nu mai dai randamentul dorit.
Renunţarea la timp
Si iata in sfirsit a venit si termenul orar de schimbare a turei, dupa caz 8 ore sau 12 ore, cu 30 de minuteinainte se incepe efectuarea raportului cu ce s-a intimplat pe parcursul zilei, parca incepi sa fi maiincintata ca urmeaza sa mergi acasa.
2

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->