Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
58292488-Machiaj

58292488-Machiaj

Ratings: (0)|Views: 11|Likes:
Published by Ali Na

More info:

Published by: Ali Na on Jan 13, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

02/05/2014

pdf

text

original

 
 a - pleoapab - unghiul interior al ochiului (cel dinspre nas)c - unghiul exterior al ochiului (coada ochiului)d - genee - arcada (sub spranceana)
 
Bun...hai sa facem putina geometrie..
 
Delia ia o foaie de hartie A4 (ca cea de xerox) si schiteaza cu un creiondesenul de mai jos. Nu trebuie sa faci arta. Pe desen vei nota catevadimensiuni pentru ca la sfarsit sa avem forma corecta a ochilor tai.
 
 Acum stai in fata unei oglinzi cu capul drept. Ideal este sa ai lumina naturalapentru a nu se crea umbre si efecte in zona ochilor. Si bineinteles, fara sa aiaplicat vreun machiaj.
 
 
MARIMEA OCHILOR
 Ai ochii standard daca distantele 1,2,3,4,5 din desen sunt aproximativ egale. Asta inseamna ca ochii tai sunt proportionali cu celalalte trasaturi ale fetei.
 
 Ai ochii mari daca distantele 2 si 4 sunt mai mari decat oricare din distantele1,3 sau 5. Adica ochii tai sunt mai mari in comparatie cu celalalte trasaturi alefetei.
 
 Ai ochii mici daca distantele 2 si 4 sunt mai mici decat oricare dintre distantele1,3 sau 5. Adica ochii tai sunt mai mici in comparatie cu celalalte trasaturi alefetei.
 
SIMETRIA OCHILOR
Ochii tai sunt departati daca distanta 2 sau 4 este mai mica decat distanta 3. Adica lungimea unui ochi sa fie mai mica decat baza nasului (masurata intreunghiurile interioare ale ochilor).
 
Ochii tai sunt apropiati daca distanta 2 sau 4 este mai mare decat distanta 3. Adica lungimea unui ochi sa fie mai mare decat baza nasului (masurata intreunghiurile interioare ale ochilor).
 
ASEZAREA OCHILOR
Deschide ochii normal (fara sa ridici sprancenele) si analizeaza portiunea depleoapa care se vede intre gene si arcada (nu te orienta dupa liniasprancenei!).
 
 Ai ochii adanciti daca pleoapa se vede putin sau deloc.
 
 Ai ochii proeminenti daca pleoapa se vede destul de mult.
 
FORMA OCHILOR
Ia o rigla si traseaza o linie orizontala pe oglinda cu rujul sau creionuldermatograf. Orienteaza-ti capul pana cand linia arata ca linia A din desen.
 
Ochii tai sunt ascendenti (asiatici) daca coada ochiului se afla deasupra linieipe care ai trasat-o pe oglinda.
 
Ochii tai sunt descendenti (cazuti) daca coada ochiului este sub linia pe careai trasat-o pe oglinda.
 
 Ai ochii migdalati daca linia pe care ai trasat-o pe oglinda trece exact ca linia Adin desen iar unghiul exterior al ochiului (coada ochiului) este foarte ascutit (daimpresia de alungire a ochiului). Ai ochii rotunzi daca linia pe care ai trasat-o pe oglinda trece exact ca linia A
 
din desen iar unghiul exterior al ochiului (coada ochiului) este foarte mare (daimpresia de ochi mari).
Poti sa ai ochii cu 1,2,3 sau chiar toate cele 4 criterii. Adica poti sa ai deexemplu ochii mici, departati si migdalati.
 
Machiajul in functie de geometria ochilor 
 
OCHII MARI
 Sunt foarte apreciati, posesoarele unor astfel de ochi trebuie sa fie si ele atente, deoarece, dacaprintr-un machiaj necorespunzator ii maresc nepermis de mult, vor crea acea impresie de "ochi debroscuta". Acesti ochi nu trebuie sa fie rimelati si pe genele pleoapei inferioare. Daca ochii tai sunt mari Delia, fii atenta si la fardurile sidefate, care maresc ochiul. In general nu existarestrictii dar este bine sa tii cont de aceste lucruri daca nu vrei sa-i surprinzi pe cei din jur cu ochii tai"atat de mari". Opteaza pentru un fard mat, preferabil mai inchis. Foloseste pentru pleoapa mobila o nuanta maiinchisa si prelungeste pana in coltul sprancenelor cu aceeasi culoare, dar mai deschisa cu un ton. Evita sa folosesti creionul dermatograf pentru ungiul interior al ochiului, aplica mai bine numai spreunghiul exterior. Poti in schimb sa aplici fard si pe pleoapa inferiora, imediat sub gene, acelasi toninchis folosit pentru pleoapa mobila.  Aceste sfaturi sunt valabile numai daca nu-ti doresti ca ochii tai sa para si mai mari, si in mod deosebitpentru acei ochi proeminenti, usor iesiti din orbite. 

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->