Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
3Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
BUCURESTI

BUCURESTI

Ratings: (0)|Views: 100|Likes:
Published by FloP
cateva lucruri despre bucuresti, mai multe gasiti in word
cateva lucruri despre bucuresti, mai multe gasiti in word

More info:

Categories:Types, School Work
Published by: FloP on Jan 18, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PPT, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/15/2013

pdf

text

original

 
 
Universitatea OvidiusFacultatea de Stiinte ale Naturii si Stiinte Agricole
 
Potrivit legendelor, fondatorul orasului Bucuresti a fost oierul Bucur, insa ovarianta mai plauzibila a intemeierii orasului este aceea a fondarii acestuia de catre Mirceacel Batran, la sfarsitul secolului XIV.In orice caz, prima atestarea doumentara a orasului a fost in 21 spetembrie 1459,intr-un document al lui Vlad Tepes, prin care se intarea o mosie boiereasca. Numita in primiiani si cetatea Dambovitei, asezarea avea un rol strategic, acela de a supraveghea traseuldintre Targusor si Giurgiu, unde se afla o garnizoana otomana.Orasul Bucuresti a fost ales de catre domnitorul Radu cel Frumos ca resedintadomneasca, in anul 1465. Localitatea devine pentru prima data capitala a Tarii Romanesti inanul 1659, in timpul do mniei lui Gheorghe Ghica, la ordinul turcilor, ce doreau o capitala maiusor de controlat si mai apropiata de Dunare.Dupa sfarsitul primului razboi mondial, Bucurestiul devine capitala Romaniei Mari.In perioada comunista, procesul de modernizare s-a accentuat, insa capitalaRomaniei incepesa isi piarda din farmecul care i-a adus supra-numele de Micul Paris.
 
 
Orasul Bucuresti este situat in sudul Romaniei, in judetul Ilfov.Regiunea in care se afla capitala se suprapune in totalitate peste CampiaVlasiei, diviziune a Campiei Romane. OrasulBucuresti are o altitudine cuprinsaintre 58 m si 90 m. Este situat pe malurile raului Dambovita, afluent alAgresului. De asemenea, capitala Romaniei mai este strabatuta de raulColentina, si prezinta cateva lacuri naturale, in partea sa nordica. Cu o climatemperat-continentala, Bucuresti este un oras ce poate fi vizitat in oriceanotimp. Primavara si toamna vremea este placuta, perfecta pentruexplorarea orasului si pentru plimbarile romantice sub clar de luna.

Activity (3)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
voinii liked this
hidden62 liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->