Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword or section
Like this
22Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
roman dragoste

roman dragoste

Ratings: (0)|Views: 951 |Likes:
Published by lumyh2000
susan johnson
susan johnson

More info:

Published by: lumyh2000 on Jan 20, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

02/10/2014

pdf

text

original

 
SUSAN JOHNSONUN IUBIT FANTASTICCAPITOLUL 1
Palatul de CristalLondra, mai 1851Marchizul de Revers le zări pe distinsa Sarah Palmer şi pe mătuşa ei, lady Tallien, înainte ca ele să-lzărească, şi dispăru imediat după cel mai apropiat colţ. Se simţea oarecum în siguranţă, pierdut în mulţimea de laMarea Expoziţie(№ I)– un adevărat succes, judecând după cei peste patruzeci de mii de vizitatori îngrămădiţizilnic după arcadele din oţel şi sticlă de un strălucit design proiectate de Paxton. Fără a lua în seamă exponatele,înaintă rapid prin mulţime, dorindu-şi doar să pună o distanţă cât mai mare între el şi cele două doamne. Sarah,care de abia acum începuse să iasă în lume, îl viza drept o posibilă partidă – tendinţă ce reprezenta întotdeauna pentru el un motiv de fugă. De asemenea mătuşa ei, Bella, una dintre multele sale amante, începuse să-l solicite înultimul timp. Nu-şi propusese nicio clipă să-şi schimbe statutul de burlac, nici acum şi nici pe viitor, convins fiindcă trebuia să meargă mai departe.Privind rapid peste umăr, nu zări nicio urmă de pălărie roz cu pene unduitoare în mulţimea din spatele săuşi, uşurat, se hotărî ca data viitoare să le explice foarte clar doamnelor Palmer că nu este un bărbat disponibil. Dar nu astăzi, nu după două nopţi de femei şi chefuri; azi era al naibii de obosit. Iar dacă Sarah Palmer nu înţelegea călui nici prin gând nu-i trecea să se însoare, mătuşa ei în schimb ştia asta şi încă foarte bine, aşa cum şi-ar fi datseama orice persoană cu capul pe umeri.Răsucindu-se o secundă prea târziu, se izbi de o doamnă care citea o broşură. Ea se dezechilibră, gata săcadă, ţipătul ei de supriză plutind pe deasupra mulţimii. Instinctiv, marchizul o prinse în braţe presând-o cu puterede corpul lui, spre a evita prăbuşirea amândurora. Ochii ei sclipiră larg deschişi la vederea muşchilor care îiapăsau sânii şi a coapselor puternice încolăcite în jurul ei. Încremenită, ea întâlni privirea a doi ochi negri ce o priveau brusc interesaţi.Era admirabilă: cu părul auriu, era strălucitoare şi voluptoasă – şi chiar şi după două nopţi de nesomn şiamor, simţurile marchizului intrară în alertă.- Scuzaţi-mă! răspunse acesta cu o voce joasă, profundă, privind-o fascinat.- Sunteţi scuzat! răspunse aceasta, cuvintele fiind rostite pe un ton rezervat.Dar el nu-i dădu drumul. Sânii ei ispititori, coapsele-i ce păreau sculptate şi frumuseţea ochilor imens demari erau prea tentante.- Eşti franţuzoaică, spuse el.
1
 
- Te rog să-mi dai drumul.Acum vocea ei era rece, iar mâinile-i începuseră să se elibereze.Un adevărat gentleman în ciuda obiceiurilor sale lipsite de scrupule, îi dădu drumul şi se depărtă puţin.Acum însă păru să-i observe broşura din mană, pe a cărei copertă era reprezentată o maşinărie cu lumini şi oglinzi – imaginea exactă, gândi el peste umărul ei, a celei expuse în spatele tinerei doamne: un dispozitiv amplasat laambele capete ale unei mese de operaţie.- Mă gândeam să cumpăr şi eu o duzină, remarcă el, arătând cu degetul broşura şi zâmbindu-i graţios.Tânăra se arătă surprinsă.- Pentru spitalul chiriaşilor mei, minţi el.- Trebuie să ai o clădire foarte mare... răspunse ea pe un ton precaut. Nu mai văzuse niciodată privirea aceea circumspectă la vreo femeie. Şi reputaţia sa în materie de a se face plăcut femeilor era binecunoscută.- Câte una mică pentru fiecare proprietate, improviză el.O licărire de interes luă acum locul precauţiei din privirea ei.- Angajezi şi doctori sau numai asistente? Am auzit că asistentele deseori...Conversaţie ei deveni brusc însufleţită la acel punct, şi el, conducând-o într-un colţ oarecum ferit detraficul vizitatorilor îi răspunse astfel încât s-o încurajeze în interesul aprins pentru un subiect atât de ciudat ca„îngrijirea pacienţilor”. Era extrem de fermecător, doar avea atâta experienţă.„O să fie la fel de vioaie în pat?” se întrebă el, gândidnu-se cum să procedeze pentru a descoperi acestlucru. Iar dacă cumpărarea unei duzini din ciudăţeniile acelea medicale ar putea-o aduce în patul său, decise că ar merita investiţia.O invită la cină – o mică petrecere între rude, inventată de el pe moment. Ea ezită, dar nu din lipsă deinteres, ci din mândrie.- Poate o cunoteţi pe tuşa mea, lady Makham... insinuă el. (Felul cum era îmbrăcată şicomportamentul ei aparţinea lumii bune, şi el înţelesese că trebuia să respecte rigorile protocolului.)- Tatăl meu o cunoaşte, răspunse ea. Soţul ei a negociat tratatul din Grecia şi Turcia.- Pasha Duras.- A... cel care lupta pentru libertate.Pasha Duras fusese o vreme în guvernul grec, numele lui fiind foarte cunoscut în Europa.- Pot să trimit să te ia la ora nouă?- Va fi şi mătuşa ta acolo?
 Bineînţeles, chiar dacă ar fi nevoie s-o târască afară din pat!
- Da, răspunse cu o voce tare.- Atunci... mi-ar face plăcere! Şi încheie cu un zâmbet care făcu să pălească şi luminile sălii de operaţie:Mă numesc Venus.„Ce potrivire!” reflectă el, întrebându-se dacă moştenise şi calităţile amoroase ale tizei ei.- Eu sunt Jack Fitz-James.- Marchizul de Redvers, zise ea dezgustată. Mi-e teamă că sunt foarte ocupată diseară. Te rog să măscuzi!Se răsuci brusc şi plecă.Dar machizul nu se dădea niciodată în lături de la vreo provocare. Se părea că intenţiona să mai stea înLondra cel puţin încă două săptămâni.- Îndeajuns de mult, pentru a o seduce treptat! murmură el privind-o cum dispare în mulţime.♣ ♣ ♣- Ţi-ai găsit o nouă femeie? zise Ned Darlington, ridicând ironic din sprânceană, în timp ce marchizul seapropia de expoziţia turcească.Îndepărtându-se de lângă vitrina cu arme, el adăugă:- Este blondă natural sau vopsită?Privirea lui Jack se îngustă scrutându-l îndeaproape:
2
 
- De unde dracu’ vrei să ştiu?Tonul Baronului Barlington era indulgent.- De destul timp, se pare. (Marchizul zâmbi.) Dar asta e de-a dreptul extraordinară.- Nu-s toate aşa?Zâmbetul lui Jack se lăţi brusc.- Eşti tot atât de cinic, Ned, pe cât sunt eu de încântat.- Fără îndoială, fascinaţia blondă, dar slabă de înger, contribuie în nu mică măsură la îmbogăţirea parlamentului tău în materie de femei.- Recunosc că-mi place. Nu fac un secret din asta. (Sprâncenele negre ale marchizului se îmbinarăadmirativ.) O cheamă Venus.- Ce potrivit nume, dacă iei în considerare reputaţia ta de amant!...- Mi se pare de bun augur.- Aşadar, când te culci cu ea?- Ţinând cont de cât de dură a fost la despărţire... s-ar putea să dureze câteva zile.Baronul chicoti.- Ţi-ai cam pierdut şarmul, bătrâne.- E franţuzoiacă.- Să înţeleg că nu ştie nimic de talentele tale în materie de femei...- Se pare că ştie prea bine, tocmai asta e problema, zise Jack cu un rânjet ce-i dezvălui dantura perfectă.- Deci trebuie să o faci să se răzgândească.- Exact la asta mă gândeam şi eu.- Fraţuzoaicele ştiu ce vor. Poate că nu eşti genul ei, ţi-a trecut prin cap asta?- Aveam o conversaţie promiţătoare până când mi-a aflat numele.- Care este totodată însoţit de la înclinaţia ta spre viciu, dădu Ned din umeri. Dacă e prea mândră, nu-ţi pierde timpul cu ea.- Dar chiar mă interesează.- Te pomeneşti că vrei să asediezi citadela cea inexpugnabilă
1
!- Nimic nu e imposibil de cucerit, murmură marchizul în surdină.Baronul îşi privi prietenul cu suspiciune.- Mai, mai c-aş paria, dacă n-aş şti ce abil seducător eşti.- Nu trebuie decât să mă cunoască mai bine, replică Jack cu un rânjet încrezător.- Şi bănuiesc că o va face. Te-a refuzat cineva vreodată?- Până astăzi, nu.♣ ♣ ♣Dar în ciuda raţiunii de a nu paria pe talentul de mare cuceritor al marchizului, baronul nu s-a putut abţinesă nu povestească cu însufleţire la câţiva prieteni apropiaţi despre refuzul de care s-a izbit Jack. Însă mulţi eraulipsiţi de această prudenţă de a paria sau ahtiaţi după câştiguri scandalos de mari, neanticipând consecinţele pecare le-ar fi avut răspândirea zvonului. Aşa că până să sosească marchizul la Brookes, în acea seară, bârfa despreVenus Duras îl precedase, şi agenda de pariuri era plină de sume cât se poate de exorbitante. Realizând viteza cucare bârfa se propagase prin saloane, el suportă cu seninătate toate comentariile nesărate şi usturătoare la adresalui. Dar mai obsercă că erau destui care puseră în joc sume frumuşele pariind pe domnişoara Duras, pe tăria ei dea rezista avansurilor sale.Marchizul îşi petrecu mare parte din seară jucând şi câştigând ca de obicei, bând la fel de mult şirespingând observaţiile răutăcioase ale partenerilor de joc, referitoare la interesul său la domnişoara Duras. Şi asta până târziu în noapte, când se băuseră îndeajuns ca tactul şi discreţia să-i părăsească cu desăvârşire.- Ea participă la balul ducesei de Groveland, în seara asta, spuse unul. De ce nu eşti acolo?
1
 
Inexpugnabilă = de necucerit. (n.r.)
3

Activity (22)

You've already reviewed this. Edit your review.
ancuta8 liked this
1 thousand reads
1 hundred reads
Bianca Raduta liked this
Mari Georgeta liked this
Focșa Gabriela liked this
marifey2 liked this
mire3la daniela liked this
yone23 liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->