Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
3Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Perdorimi i tastieres

Perdorimi i tastieres

Ratings: (0)|Views: 1,487|Likes:
Published by Ilirian Rexho
Material ndihmes
Material ndihmes

More info:

Categories:Types, School Work
Published by: Ilirian Rexho on Jan 26, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/07/2014

pdf

text

original

 
Shkolla Jopublike Nr1
Perdorimi i tastieres
Vlore 2011Perdorimi itastieres
Pak rendesi ka nese jeni duke shkruar nje leter, apo jeni duke futur te dhena numerike, ne ted y rastetpaisja kryesore per futjen e te dhenave ne kompjuter,
 
eshte tastiera juaj. A e dini se tastieren ju mund taperdorni edhe per te kontrolluar veprimin ekompjuterit tuaj, aktivizimin e komandave si dhedhenien e instruksioneve te ndryshme? Njohja, kuptimidhe perdorimi i kombinimeve te butonave ne tastier,ndihmon shume ne perdorimin sa me efektiv tekompjuterit tuaj. Ky artikull ju njeh me bazat kryesorete njohjes se funksioneve, si dhe perdorimit tetastieres, kesaj pajisjeje shume te rendesishme tehyrjes.
Si jane te organizuar butonat
Bazuar ne funksionin e tyre, butonat e tastieres mundte ndahen ne keto grupe kryesore:
Butona te shenjave (alphanumeric keys). Neketa butona perfshihen shenjat alfanumerike,shenjat e pikesimit, shenjat e operatorevearitmetike, simbole te vecante, shumengjashem me tastieren e nje makine shkrimi.
Butonat e kontrollit (Control keys). Keta butonaperdoren vetem ose te kombinuar me butona tetjere, per te kryer veprime kontrolluese tevecanta. Me te perdorshmit jane Ctrl, Shift, Alt,Start , si dhe ESC.
Butonat e funksioneve (Function keys). Ketabutona perdoren per detyra te vecanta. Ata jane te etiketuar F1, F2, F3, deri tek F12.Funksionet e tyre ndryshojne nga program neprogram.
 
Butonat e levizjes (Navigation keys). Ketabutona perdoren per tu zhvendosur neper faqete dokumentave, faqet web etj. Ketu perfshihenbutonat shigjete, HOME, END, PAGE UP, PAGEDOWN, DELETE, si dhe INSERT.
Butonat numeric (Numeric keypad). Ketaperdoren per futjen e vlerave numerike dhe jovetem kaq. Butonat jane te grupuar ne bllokunnumeric ngjashem me tastierinen e njekalkulatori.Shperndarja e butonave ne tastiere quhet
keyboardlayout
. Ilustrimi me poshte paraqet sistemimin ebutonave ne nje tastiere. Tastiera juaj mund te ketenje layout pak me ndryshe se kjo me poshte.Layout-i i nje tastiere
Shkrimi i tekstit

Activity (3)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads
Jetmir Dervishi liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->