Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
7Activity
P. 1
Tunele

Tunele

Ratings: (0)|Views: 342|Likes:
Published by Pune Inxhinieresh

©puneinxhinieresh http://www.facebook.com/PuneInxhinier

©puneinxhinieresh http://www.facebook.com/PuneInxhinier

More info:

Categories:Types, School Work
Published by: Pune Inxhinieresh on Feb 01, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF or read online from Scribd
See more
See less

05/19/2015

pdf

 
UNIVERSITETI POLITEKNIK I TIRANESFAKULTETI INXHINIERISE SE NDERTIMITDEPARTAMENTI I KONSTRUKSIONEVE TE NDERTIMIT
TUNELE
PUNOI
:pune inxhinieresh
 
KURSI
PRANOI
:TIRANE 2007
 
 Ne kuader te nje ndertimi te nje autostrade te re duhet te kalohet nje masiv malor (shih fig.)me anen e dy tuneleve me dy korsi.Fillimisht do te ndertohet vetem nje tunel dhe do teshfrytezohet per te dy drejtimet me nje kalim per cdo drejtim. Me vone do te ndertohet edhetuneli i dyte dhe pastaj tunelet do te shfrytezohen per cdo drejtim me dy kalime cili ne fazenfillestare do te behet nje galeri me dy kalime.Shpejtesia e referimit eshte 100 km/ore. Debiti i automjeteve ne oren e pikut eshte 800auto/ore , ku 20% e automjeteve jane te renda.
Do te perbehet nga tre shtresa1.
 
nga nje shtrese aluvione ne fillim
 2.
 
argjila te pastra ne mes te masivit
 3.
 
te dyja kreshtat jane shiste
 
 
 Te dhena gjeoteknike per çdo shtrese
SHTRESAT
*d (kN/m³)
(
)c (kPa)
 E (Mpa)ALUVIONE 18 33.5 20 0.35 50ARGJILA 17 0 150 0.3 150GELQERORET 22 27500

sh.0.25 9000
sh.
Kerkohet
-
 
Profili gjatesor , seksioni terthor
 -
 
Metoda e ndertimit
 -
 
Llogaritja e mbajteseve provizore
 -
 
Llogaritja dhe zgjidhja e veshjes perfundimtare
 -
 
Ventilimi dhe mbrojtja nga zjarri
-
 
Veçantit e tunelit te dyte ne lidhje me te parin
 

Activity (7)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
anduelselamaj liked this
1 hundred reads
Mariglen Kurti liked this
Sandri Jani liked this
Lorenc Facja liked this
Bekim Tolaj liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->