Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
România la răscruce. Partea X

România la răscruce. Partea X

Ratings: (0)|Views: 2|Likes:
Published by Nicolas Marion
Crin Antonescu, atunci când nu hibernează, încearcă să mai facă nişte declaraţii tăioase, dar cu intensitate din ce în ce mai slabă, probabil pe măsura scăderii coeficientului de coeziune din USL. Dacă ar fi hibernat mai puţin şi şi-ar fi jucat mai inteligent cărţile, Antonescu ar fi avut şanse reale să fie deja la Cotroceni.

Concluzia care se impune este necesitatea schimbării clasei politice, aducerea de oameni noi în instituţiile statului, adoptarea unei noi ideologii economice şi orientări geopolitice.
Crin Antonescu, atunci când nu hibernează, încearcă să mai facă nişte declaraţii tăioase, dar cu intensitate din ce în ce mai slabă, probabil pe măsura scăderii coeficientului de coeziune din USL. Dacă ar fi hibernat mai puţin şi şi-ar fi jucat mai inteligent cărţile, Antonescu ar fi avut şanse reale să fie deja la Cotroceni.

Concluzia care se impune este necesitatea schimbării clasei politice, aducerea de oameni noi în instituţiile statului, adoptarea unei noi ideologii economice şi orientări geopolitice.

More info:

Categories:Types, Research
Published by: Nicolas Marion on Feb 08, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/08/2013

pdf

text

original

 
România la răscruce. Partea X
DeRăzvan Şindilaru8.02.2013, 10:06http://romanian.ruvr.ru/2013_02_08/Romania-la-rascruce-Partea-X/Victor Ponta, Traian Băsescu. Colaj: Vocea Rusiei
Vă prezentăm în continuare opinia cititorului nostru Răzvan Şindilaru, jurnalist, economist cu experienţă în sectorul producţiei industriale,cunoscător din interior al organizaţiilor masonico-templiere româneşti şi internaţionale. Răzvan Şindilaru a reprezentat România la World Media Summit 2012 care a avut loc la Moscova.
Până acum, am zugrăvit un tablou destul de sumbru, dar aceasta este realitatea pe care mass-mediarefuză să o arate publicului. Pe micile ecrane vedem (cu rare excepţii) doar specialişti în domeniul„spălării creierelor”.Din când în când, mai apare pe la Antena3 vreun invitat dispus să vorbească despre sistemulneocolonial, fiind deseori obstrucţionat de alţi invitaţi sau chiar de moderatori. Din păcate, chiar şi înmomente cruciale, aproape nimeni din mass-media românească nu poate să iasă din limitele paradigmei„America are dreptate şi când greşeşte”. Percepţiile asupra situaţiei geopolitice sunt imprecise chiar şi lacei mai versaţi analişti de politică externă. Miza făcută pe Mitt Romney a fost neinspirată, iar cei care aufăcut-o nu au înţeles că Obama nu are o vină personală pentru neîmplinirile lor. Oricum, fără „antenişti”am fi ascultat numai ode nesfârşite închinate guvernatorului.
 
Dintre cei care au mai spus adevărul în platourile tv se numără economistul Ilie Şerbănescu. Îmiamintesc cu plăcere de interviul pe care acest distins analist a avut amabilitatea să mi-l acorde şicare a fost publicat în Cronica Română acum doi ani. Problemele menţionate în acel interviudevin din ce în ce mai vizibile în peisajul economic şi politic actual.Probabil, există şi alţii care, etapizat, încearcă să prezinte situaţia reală din ţară. Îmi amintesc căBogdan Chirieac a mai pus întrebări de genul „credeţi că este momentul să spunem adevăruldespre unele momente din perioada comunistă şi din perioada aşa-zisei revoluţii din 1989?”Interesant! Poate, printre analiştii politici sau printre acei„ultimi samurai”care au rămas înredacţia Cotidianul vor avea în perioada următoare, curajul să prezinte mai mult adevărpublicului cititor şi spectator.
Acord o atenţie deosebită mass-mediei din cauza faptului că în România politica s-a transformat într-unshow mediatizat. Avem şi un premier specializat mai mult în comunicare media decât în managementuladministraţiei publice. L-am urmărit pe Victor Ponta într-o intervenţie televizată şi am avut încă o datăconfirmarea imaturităţii cronice a acestui produs al logicii ce a guvernat ultimii 23 de ani în România.Pe lângă faptul că nu conştientizează că deja vorbeşte prea mult la televizor, depăşindu-l deja pe„mentorul” Adrian Năstase, premierul a menţionat „lecţiile pe care i le-a predat Florin Georgescu” închestiuni banale ale economiei cu ar fi să se împrumute cu câteva luni mai repede dacă în perioada„rostogolirii” datoriilor deja acumulate se prevede o creştere a costurilor de creditare. Mai grav, a făcutun comentariu referitor la crearea locurilor de muncă care frizează penibilul. Victor Ponta a declarat căîn calitate de social-democrat a înţeles că statul nu are de ce şi nici nu are cum să creeze locuri de muncăşi că poate doar stimula crearea locurilor de muncă prin politici guvernamentale. O asemenea înţelegerea rolului statului în economie, ar fi fost acceptabilă pentru un liberal de dreapta prin 2007 şi nu pentru unsocial democrat în perioada crizei economice globale. Îi amintesc lui Victor Ponta că CEZ (entitateaflată în proprietatea Republicii Cehe, adică o entitate de stat) a creat cel puţin un loc de muncă adiţional pentru a supraveghea extracţia de profit din reţelele de distribuţie privatizate de statul român,demonstrând doar una dintre multiplele posibilităţi prin care un stat (condus de politicieni competenţi) poate crea locuri de muncă. Ce poate fi în capul cuiva care îşi permite să accepte postul de premier dupăcare să-şi ia lecţii minimale de economie şi să aibă tupeul de a conduce executivul fără o experienţă practică economică? Evident, răspunsul este – nimic! Ponta este doar un pion pe o tablă de şah sau, mai bine zis, aşa cum destinul i-a prezis-o din naştere – o poantă, adică o glumă sau un vârf al pantofilor de balet.Pe partea (formal!) cealaltă este un Băsescu la fel de predestinat după nume şi care, conform lui BogdanChirieac, avea toate datele să facă ceva onorabil. Nu a făcut nimic. Singura explicaţie ar fi că, poate, nue doar un biet pion, dar nu se califică pentru a fi mai mult de un nebun pe tabla de şah.Crin Antonescu, atunci când nu hibernează, încearcă să mai facă nişte declaraţii tăioase, dar cuintensitate din ce în ce mai slabă, probabil pe măsura scăderii coeficientului de coeziune din USL. Dacăar fi hibernat mai puţin şi şi-ar fi jucat mai inteligent cărţile, Antonescu ar fi avut şanse reale să fie dejala Cotroceni.Concluzia care se impune este necesitatea schimbării clasei politice, aducerea de oameni noi îninstituţiile statului, adoptarea unei noi ideologii economice şi orientări geopolitice.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->