Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Sponsorerbjudande NCCFF

Sponsorerbjudande NCCFF

Ratings: (0)|Views: 197 |Likes:
Published by Max Valentin
Creative Commons licenser är ett smidigt sätt att kontrollera rättigheter för digitalt distribuerat material. Den första Nordiska CC-film fesivalen ger ett fönster för film från hela världen till en publik i Norden.
Creative Commons licenser är ett smidigt sätt att kontrollera rättigheter för digitalt distribuerat material. Den första Nordiska CC-film fesivalen ger ett fönster för film från hela världen till en publik i Norden.

More info:

Categories:Types, Brochures
Published by: Max Valentin on Feb 08, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/16/2013

pdf

text

original

 
ÖPPEN FESTIVALI DEN DIGITALATIDSÅLDERN
 The Nordic Creative Commons Film Festival är denförsta nordiska festivalen för öppen film.Under en vecka i augusti kommer banbrytande ochframstående filmer från hela världen visas av lokalavärdar runt om i Norden. Festivalkonceptet bygger pådeltagande och öppenhet där publiken blir de officiellaarrangörerna.Festivalens ”official venues” i Stockholm, Köpenhamnoch Helsingfors är mötesplatser för att länka sammanfilmindustri, filmare och publik och öppna upp församtal om upphovsrätt, finansiering och teknik i dendigitala tidsåldern.
 
BELÖNA KREATIVITETOCH SKAPA MÖTEN
Den digitala utvecklingen har skapat nya möjligheter attdistribuera och visa film. Användandet av creative com-mons-licenser har ökat kraftigt de senaste åren vilket gördet möjligt att arrangera lagliga visningar.Många banbrytande filmer kommer i och med festivalenatt visas för första gången. Över 50 CC-licensieradefilmer i kategorierna kortfilm, dokumentär, animation ochövrigt möter publiken och tävlar om festivalens priser.För första gången får film under öppen licens visas påde offentliga biograferna. Genom de lokala arrangör-erna skapas även mötesplatser för film i hemmen och påoväntade platser i hela Norden.Festivalen vill främja kreativa projekt och ge kreatörernaerkännande och plats i det offentliga rummet. Konceptetsyftar till att skapa länkar och möten mellan filmindustri,filmskapare och publik.
f  i  l  m en a
 
”GREAT FILMS SHOULDBE SEEN TOGETHER”
Den nya tekniken har förkortat vägen mellan filmskapareoch publik. Filmer från hela världen visas under festivalenav lokala värdar i hela Norden. Festivalkonceptet byggerpå deltagande och öppenhet där publiken blir de officiel-la arrangörerna som i sin tur bjuder in via sina personligakontakter.Festivalen har ett nordiskt nätverk av lokala ambassadör-er och arrangörer som skapar oväntade ochpersonliga mötesplatser runt om i norden. Förutomfestivalens officiella venues kommer publiken att bjudasin till personers hem och andra lokaler som blir tilltillfälliga biografer.Genom våra nätverk och samarbetspartners räknar vimed att nå en publik av ca 1 500 personer fysiskt och5 000 besökare. Över 50 unika envents med 2-300visningar kommer arrangeras. Med hjälp av fler partnershoppas vi självklart kunna öka dessa siffror ytterligare.Publiken består av teknikintresserade ”earlyadopters”med högskoleutbildning, stor bekantskapskretsoch en aktiv fritid.
 p u b l  i   en

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->