Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Posters Maken

Posters Maken

Ratings: (0)|Views: 2 |Likes:
Published by rana100100

Feb
6
Ook voor een poster maken geldt: een goed begin is het halve werk


Aan iets nieuws beginnen is niet altijd even eenvoudig. Goede raad komt dan altijd van pas. Wanneer u bijvoorbeeld voor het eerst een poster maken laat, dan is het heel goed mogelijk dat u zich niet bewust bent van zaken die u dient te vermijden. Als nieuwkomer zijn fouten misschien niet helemaal te voorkomen, want zoals het spreekwoord zegt: al doende leert men.
www.poster-maken.net

Feb
6
Ook voor een poster maken geldt: een goed begin is het halve werk


Aan iets nieuws beginnen is niet altijd even eenvoudig. Goede raad komt dan altijd van pas. Wanneer u bijvoorbeeld voor het eerst een poster maken laat, dan is het heel goed mogelijk dat u zich niet bewust bent van zaken die u dient te vermijden. Als nieuwkomer zijn fouten misschien niet helemaal te voorkomen, want zoals het spreekwoord zegt: al doende leert men.
www.poster-maken.net

More info:

Categories:Business/Law
Published by: rana100100 on Feb 09, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/17/2013

pdf

text

original

 
Ook voor een poster maken geldt: een goedbegin is het halve werk
Aan iets nieuws beginnen is niet altijd even eenvoudig. Goede raad komt danaltijd van pas. Wanneer u bijvoorbeeld voor het eerst eenposter makenlaat,dan is het heel goed mogelijk dat u zich niet bewust bent van zaken die udient te vermijden. Als nieuwkomer zijn fouten misschien niet helemaal tevoorkomen, want zoals het spreekwoord zegt: al doende leert men. Maareen gewaarschuwd mens telt voor twee, en wanneer u zich bewust bent vande fouten die op loer liggen, zult unatuurlijk proberen deze te vermijden. Omeen poster maken te vereenvoudigen, volgen hierna enkele tips voor hetmaken van effectieve poster prints.In de eerste plaats: kies de papiersoort voor een poster met zorg uit. Depapiersoort is namelijk zeer belangrijk bij een poster maken. Het papierbepaalt voor een groot deel de levensduur van een poster. Als u een slechtepapiersoort uitzoekt, is een poster immers geen lang leven beschoren. Ennatuurlijk wil niemand zijn reclamecampagne voortijdig beëindigen vanwegeeen verkeerde papierkeuze! Dus wanneer u posters maken laat voorbuitenshuis, is het aan te raden een papiersoort te selecteren die niet alleenstevig, maar ook hitte- en waterbestendig is.
 
Bij een poster maken dient ook aandacht besteed te worden aan hetposterformaat. De beste posters laten de essentie van een onderwerp zien.Het ontwerp en de layout van posters moet duidelijk en helder zijn, zodat deboodschap makkelijk te begrijpen is. Belangrijk bij een poster maken is dathet de aandacht trekt van voorbijgangers. Een poster moet dus groot enrobuust zijn, zodat de boodschap gemakkelijk leesbaar is voor passanten.Soms kan het posterformaat er in eerste instantie prima uitzien, maar blijktde poster in tweede instantie te klein is om te worden opgemerkt doorvoorbijgangers. Denk dus van tevoren dus goed na over het meest geschikteformaat van een poster. Bedenkook hoe het formaat van de poster zichtverhoudt tot de achtergrond van de poster. Posters kunnen beter niet kleinerzijn dan A2-formaat (4x een normaal A4-tje).Een bedrijfslogo of merknaam bovenaan de poster kan helpen om in kortetijd meer aandacht te trekken, naast de juiste lettergrootte en een pakkendkleurenschema. Probeer ook een geschikte plaats te vinden voor hetophangen van een poster. Houdt de boodschap kort maar krachtig. Je kuntbijvoorbeeld beter schrijven ‘Verenig u tegen terrorisme’ dan ‘Laten we onsverenigen in de strijd tegen het terrorisme’. Kies bovendien eenkleurenschema dat indruk maakt, en de aandacht trekt van voorbijgangers.Door het gebruik van veel woorden en kleuren kan een posteronoverzichtelijk worden en de boodschap onduidelijk.Een veelgemaakte fout bij een poster maken is de kleurselectie voor hetprinten van posters. Mensen denken vaak dat het niet nodig is om extra gelduit te geven aan kleurendruk, en kiezen daarom voor een goedkoperezwart-wit poster. Bedenk echter dat wanneer je een poster wilt latenopvallen, er beter van meerkleurendruk gebruik gemaakt kan worden.Besteed ook aandacht aan het kiezen van een mooi kleurenschema. Datmoet er immers aantrekkelijk uitzien, zodat mensen graag naar een posterkijken. Kies dus voor full color posters wanneer u het gewenste resultaatwilt behalen. Kies bovendien een drukkerij uit die bij uw budget past. Ga

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->