Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Alzheimer

Alzheimer

Ratings: (0)|Views: 30|Likes:
Published by i_firefighter
medicina
medicina

More info:

Categories:Types, School Work
Published by: i_firefighter on Feb 13, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/11/2013

pdf

text

original

 
TENDINŢE ACTUALE ÎN PSIHOLOGIACLINICĂ ŞI MEDICALĂ
 
1
 
Bad health habits and lifestyle choicesare among Alzheimer's causes
GENERALITATI
 Rezumat 
 La un secol după diagnosticarea primului pacient cu boala Alzheimer, această lucrare doreşte realizeze o practicătrecere in revistă a cunoştinţelor acumulate in ultimii ani decercetare clinică şi experimentală în acest domeniu. Sunt descrise principalele mecanisme patogenetice, precum şi principalele strategii de tratament, împreună cu principiileterapeutice ce duc la rezultate. Avantajele şi dezavantajele sunt cu atenţie puse în balaă pentru a face posibitrecerearapidă, şi în acelaşi timp completă, către o mai bună înţelegerea acestei forme foarte problematice de demenţă.
 Abstract 
One century after the first patient was diagnosed with Alzheimer’s disease this paper wants to make a very practical review of the knowledge accumulated in the last years of clinical and experimental research in this field. The main pathogenetical mechanisms are described as well as the maintreatment strategies together with the therapeutic principles guiding to results. Advantages and disadvantages are carefully put in balance to make possible a quick and yet comprehensibleand complete pass towards a better understanding of thisextremely problematic form of dementia.
A trecut un secol de când Alois Alzheimer a diagnosticat prima persoană cu o boală cecontinuă să ridice probleme serioase medicinei. Faptul că pacienta dr. Alzheimer adezvoltat o formă combinată de boală Alzheimer şi Parkinson a constituit o predicţie aconstarii ulterioare boala Alzheimer face parte dintr-un spectru de bolineurodegenerative cu multe forme intermediare şi combinate. Statisticile actuale atribuie2
 
următoarele valori: boală Alzheimer 60%; boală Parkinson cu corpi Lewy 23%; demenţăvasculară 7%; demenţe de alte cauze 10%.Morfopatologic frapează gradul important de atrofie cerebrală comparativ cu persoanelesănătoase.Studii imunohistochimice şi ultrastructurale au indicat faptul că în boala Alzheimer uneveniment patogenetic precoce este reprezentat de pierderea sinaptică în hipocamp urmatde cortexul frontal, temporal, cingulat şi parietal. Această pierdere precoce a sinapselor după acest pattern anatomic a fost observată şi în cazul modelelor experimentale.Pierderea sinaptică duce la pierdere neuronală cu astroglioză şi microglioză reactive,apariţia plăcilor de amiloid şi a depozitelor neurofibrilare fiind un eveniment ulterior.Pierderea sinaptică se corelează cu nivelele de Aβ42 dar nu şi cu plăcile de amiloid. Deasemenea pierderea sinaptică se corelează semnificativ cu deficitul cognitiv.Principalele mecanisme implicate în patogeneza bolii sunt:deficitele de plierea ale proteinelor excitotoxicitateainflamaţia procesele apoptotic-likeBoalaAlzheimer este o boaladegenerativa ce afecteaza zone ale creierului ce controleaza memoria, inteligenta, capacitatea de judecata, limbajul si comportamentul. Aceasta boalareprezinta forma cea mai comuna de declin mental saudementa la persoanele in varsta. Boala Alzheimer este o afectiune mai grava decat pierderea moderata a memoriei ce apare la persoanele in varsta. Aceasta boala se asociaza si cu tulburari de comportamnet,de personalitate, pierderea abilitatii de a gandi corect si abilitatii de a efectua activitatilezilnice. Persoanele apropiate, de obicei membrii familiei observa modificarile la inceput,desi aceste modificari pot fi sesizate si de bolnavi.
FACTORI DE RISC
Varsta inaintata este factorul de risc cel mai important. Alti factori de risc pentrudezvoltarea boliiAlzheimer  sunt:
:
 - istoricul familial deAlzheimer , in special daca  boalaa aparut la rudele de gradul I 3

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->