Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Al treilea război mondial

Al treilea război mondial

Ratings: (0)|Views: 12|Likes:
Published by Nicolas Marion
Recentul anunţ de demisie al Papei mi-a întărit opinia că deja suntem în cel de-al treilea război mondial, care se desfăşoară pe mai multe nivele ale existenţei noastre, cu implicaţii pe termen scurt, mediu şi lung.

Vorbim despre un război economic, care generează un război social şi, în profunzime, unul spiritual.
Recentul anunţ de demisie al Papei mi-a întărit opinia că deja suntem în cel de-al treilea război mondial, care se desfăşoară pe mai multe nivele ale existenţei noastre, cu implicaţii pe termen scurt, mediu şi lung.

Vorbim despre un război economic, care generează un război social şi, în profunzime, unul spiritual.

More info:

Categories:Types, Research
Published by: Nicolas Marion on Feb 14, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

02/14/2013

pdf

text

original

 
Recentul anunţ de demisie al Papei mi-a întărit opinia că deja suntem în cel de-al treilea război mondial, care se desfăşoară pe mai multe nivele aleexistenţei noastre, cu implicaţii pe termen scurt, mediu şi lung. Vorbimdespre un război economic, care generează un război social şi, în profunzime, unul spiritual.
Primele două războaie mondiale au avut ca numitor comun dorinţa de supremaţie a unor puteri statale, înesenţă grupuri de oameni şi interese. Aceste dorinţe au fost centrate, evident, în jurul chestiunilor economice. Oamenii se luptau pentru resurse, pentru controlul unor zone de influenţă, pentru pieţe.Globalizarea a schimbat ceva în configuraţia satului global numit Terra: posibilitatea lărgirii pieţelor, decia afacerilor. Prin urmare, încet, încet, umanitatea a intrat într-un război economic la scară globală.Asistăm astăzi, mulţi dintre noi fără voia noastră, la un război economic dur, care se duce la nivel global,între masive puteri economice. Un război nevăzut, care nu mai foloseşte arme de ucidere în masă, deşiuneori arsenalele militare se mai scot la rampă doar aşa…ca să se ştie cine mai are putere. Armele uzualeînsă se numesc altfel: informaţie, dominaţie, influenţă, strategie, manipulare, comunicare, etc. Victimelenu mai sunt trupuri sfârtecate pe câmpurile înroşite de sânge, ci vieţi falimentate, buzunare golite, şomerila cote alarmante, cazuri sociale zguduitoare sau chiar fiecare dintre cei ce sunt într-o alergătură zilnică şiobositoare pentru procurarea, din ce în ce mai greu, a celor necesare traiului. Tot astăzi, sub asediulindividualismului solidaritatea creştină moare încet, dar sigur, iar iubirea pentru aproapele se transformă înconcurenţă şi mânie surdă la adresa acestuia.Iar mai presus de toate acestea, ce vedem? Aşa cum ne arată uneori şi presa, bogaţi prea bogaţi, care la unsingur gest, ar putea curma acest război nedemn de specia umană. Ei stau pe munţi de bani, luptându-se încontinuare pentru a strânge şi mai mulţi bani. Uneori mai aflăm că aşa numitele crize financiare nu suntdecât strategii sau efecte ale unor jocuri financiare care au ca scop înmulţirea averilor bogaţilor. Şi cred nimeni nu ar avea ceva cu unele metode de strângere a acestor averi, dacă ele n-ar lăsa în urmă implicaţiiserioase.Cele pe termen scurt, adică victimele imediate, au fost descrise mai sus, aşa că nu voi insista. Cele petermen mediu se concretizează în apariţia unor pături sociale între care există mari discrepanţe, cu risculde a nu mai fi acoperite vreodată. Între aceste pături sociale se nasc, mai devreme sau mai târziu, tensiunice provoacă efecte sociale negative. Pe unele deja le vedem: proteste de amploare, teorii ale conspiraţiei propagate mediatic, o ură surdă între diferitele categorii sociale şi chiar încercări ale multora de a seîmbogăţi rapid pe căi necinstite.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->