Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
3Activity
P. 1
Мисли за среќата и пријателството - Рубин Митевски

Мисли за среќата и пријателството - Рубин Митевски

Ratings: (0)|Views: 584|Likes:

Збирка

Збирка

More info:

Published by: Рубин Митевски on Feb 15, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
See more
See less

03/17/2014

 
1
 
2
Среќата, нема долги раце... таа го прегрнува оној, ќе и се доближи..
 
Бидете присутни во сѐ она што ви се случува во моментот. Колку сте поприсутни вомигот, толку сте посреќни. Среќата е онаму каде што сте вие.
 
Не барајте причини за тага...
 
барајте ситници за среќа.
 
Не трудете се да бидете совршени, потрудете се да бидете СРЕЌНИ!
 
Каде и да одиш, секогаш се враќаш онаму каде што си среќен
.
Многу е едноставно да бидеш среќен, но малкумина имаат среќа да бидатедноставни.
 
Во животот нека ви бидат побитни оние кои ве прават среќни, отколку оние коисамо ви посакуваат среќа !
 
 
3
За некои луге постои 2 вида на несрека: нивната несрека и тугата срека...
 
Човекот живее на земјата не за да стане богат, туку за да биде среќен.
 
Јас не сум ти топче во тркало па да ме свртиш на срека. Јас сум човек во потрага посрека...
 
Среќа не постои. Постојат моменти кои те прават среќен, а потоа од нив живееш.
 
Многу е едноставно да бидеш среќен, но малкумина имаат среќа да бидатедноставни.
 
Ќе и посакам добродојде на среќата зашто таа ми ја проширува душава.
 
Сепак ќе ја
 
поднесувам и тагата зошто таа ми ја отвара душата.
 -
Ог Мандино
 
Секој може да те усреќи,ако направи нешто посебно.Но само некој посебен може дате усреќи,а да не направи ништо.
 

Activity (3)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads
Toni Keso Ristov liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->