Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
P. 1
Nederlands Basic Press Information TMN.pdf

Nederlands Basic Press Information TMN.pdf

Ratings:
(0)
|Views: 192|Likes:
Published by meinNiedersachsen

More info:

Published by: meinNiedersachsen on Feb 20, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

02/20/2013

pdf

text

original

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hoogtepunten - de vakantiegebieden in Nedersaksen
De Noordzee
De Noordzee betekent puur vakantiegenoegen, weidse zeezichten en stranden diezich uitstrekken tot aan de horizon. De frisse zeewind, branding, eb en vloed, zeveneilanden en de kustlijn tussen Ems, Weser en Elbe maken het vakantieplezier compleet.
Ostfriesland
Dat is het weidse landschap achter de dijken, waar de mensen elkaar steevastbegroeten met Moin!' Hier, in de meest noordwestelijke regio van Nedersaksen, kunt uontspannen een kopje thee drinken of een fietstocht maken langs de vele molens. Inieder geval kunt u er genieten van het leven in Ostfriesland.
Oldenburger Münsterland
Het Oldenburger Münsterland is een bloeiende cultuurregio in Nedersaksen die wordtgekenmerkt door de eeuwenoude relatie tussen Oldenburg in Nedersaksen en Münsterin Noordrijn-Westfalen. De regio biedt de bezoekers een scala aan mogelijkheden,zoals paardrijden, fietstochten, kanotochten of een gezellig verblijf bij de boer.
Emsland
'Het land waar de Ems doorheen stroomt...' De idyllische rivieren Ems en Hase,mysterieuze moerasgebieden, dichte bossen aan de rand van het gebied dat bekendstaat als Hümmling, geheimzinnige hunebedden zijn kenmerkend voor het groene enweidse landschap van het Emsland. Het is een paradijs voor fietstoeristen, gezinnen engroepen vanwege de perfecte fietspaden en de mogelijkheden om kanotochten,wandeltochten en tochten te paard maken. Gevorderde, maar ook beginnende ruiterszijn welkom. Bovendien zijn er ook nog zwemparadijzen, klimparken, dierenparken enuitstekend uitgeruste speeltuinen voor de kinderen.
 
 
Osnabrücker Land
De markante heuvelruggen van het Teutoburger Wald en het Wiehengebirge bepalenhet landschap van deze streek. Hier kunt u onthaasten in een van de grootstenatuurparken van Duitsland. Niet zo lang geleden heeft de UNESCO het gebied op delijst van Geoparken in Europa geplaatst op grond van zijn geologische kenmerken. Àpropos Europa: de loop van de Europese geschiedenis nam hier maar liefst twee keereen beslissende wending.
Harz
De meest noordelijke en laagst gelegen bergketen van Duitsland ligt in het gebied waarNedersaksen, Saksen-Anhalt en Thüringen elkaar raken. Het is een gebied van 2.226km² met indrukwekkende en afwisselende landschappen die worden gekenmerkt doordiep uitgesneden dalen, bergen met eindeloze loofhout- en dennenbossen, ruigerotspartijen, glooiende heuvels, lichte bergweiden en heldere meertjes. Heel watdichters en schilders hebben zich laten inspireren door dit unieke landschap.
Lüneburger Heide
'Als u stilletjes loopt, ontdekt u de geheimen vanzelf '. De Lüneburger Heide is eengebied in het noordoosten van Nedersaksen met zijn eigen, onvermoede karakter enwordt gekenmerkt door heidevelden, moerasgebieden en bossen. Het afwisselendelandschap en de gevarieerde plantengroei zorgen voor een steeds veranderende,veelzijdige en boeiende natuurbelevenis die uniek is in Europa. Iedereen die zichverbonden voelt met de natuur zal onder de indruk raken van de landschappelijkeschoonheid die de drie natuurparken van de Lüneburger Heide te bieden hebben.
Braunschweiger Land
Deze toeristische regio in Nedersaksen is ook een belangrijke bestemming voorzakelijke reizigers. Het gebied tussen de Harz en de Lüneburger Heide wordtgekenmerkt door een combinatie van uitgestrekte en intacte natuurlijke landschappenen stedelijke centra. De grote centra zijn snel te bereiken. Tot de plaatsen die eenbezoek waard zijn, behoren Braunschweig, de 'stad van de leeuw', Wolfsburg met zijn'Autostadt' (de futuristische belevingswereld van Volkswagen), Wolfenbüttel, 'dekoninklijke stad' en Salzgitter.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->