Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Presentation 1

Presentation 1

Ratings: (0)|Views: 23|Likes:
Published by Gramoz Çubreli
Presentation 1
Presentation 1

More info:

Published by: Gramoz Çubreli on Feb 21, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

03/09/2014

pdf

text

original

 
Universiteti i Prishtinës
Fakulteti i Inxhinierisë Elektrike dhe KompjuterikeSeminari i punës praktikeTema: IP-DSLAM
Punoi: Gramoz ÇubreliKoordinator: Prof.Dr. Enver HamitiMbikëqyrës: Inxh.Basri BekaTetor,2012
 
 
FALENDERIM
 
Falenderoj kompaninë e Postës dhe Telekomit të Kosovës(PTK) që më ka mundësuar kryerjen e praktikësprofesionale. Falenderoj të gjithë personelin e punësuar qëkanë kontribuar që ne të njihemi më së afërti me procesete ndryshme dhe pajisjet të cilat përdoren në PTK.Falenderojmë në veçanti inxhinierin Basri Beka që na kanjoftuar më gjërësisht për sektorin e NGN-it.
 
DSLAM
DSLAM(
Digital Subscriber Line Access Multiplexer)
është pajisje e cila ndërlidh lidhjet DSL( DSL-digitalsubscriber line) të shfrytëzuesve në një lidhje meshpejtësi të lartë komunikimi duke shfrytëzuar teknikate multipleksimit.DSLAM mbledhin të dhënat nga shumë porte tëmodemeveDSLAM-i vepron si një switch.Ai mund te ridrejtojtrafikun ndërmjet shumë IP të rrjeteveDSLAM mund të gjendet brenda ose jashtë centralittelefonik

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->